Jump to content


Search the Community

Showing results for tags 'SCCM'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Cloud
    • Azure
    • Microsoft Intune
    • Office 365
  • General Stuff
    • General Chat
    • Events
    • Site News
    • Windows News
    • Suggestion box
    • Jobs
  • MDT, SMS, SCCM, Current Branch &Technical Preview
    • How do I ?
    • Microsoft Deployment Toolkit (MDT)
    • Official Forum Supporters
    • SMS 2003
    • Configuration Manager 2007
    • Configuration Manager 2012
    • System Center Configuration Manager (Current Branch)
    • Packaging
    • scripting
    • Endpoint Protection
  • Windows Client
    • how do I ?
    • Windows 10
    • Windows 8
    • Windows 7
    • Windows Vista
    • Windows XP
    • windows screenshots
  • Windows Server
    • Active Directory
    • Microsoft SQL Server
    • System Center Operations Manager
    • KMS
    • Windows Deployment Services
    • NAP
    • Failover Clustering
    • PKI
    • Windows Server 2008
    • Windows Server 2012
    • Windows Server 2016
    • Windows Server 2019
    • Hyper V
    • Exchange
    • IIS/apache/web server
    • System Center Data Protection Manager
    • System Center Service Manager
    • System Center App Controller
    • System Center Virtual Machine Manager
    • System Center Orchestrator
    • Lync
    • Application Virtualization
    • Sharepoint
    • WSUS

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

  1. Hi, I am currently working in deploying Office 2010 to 1800 computers. I have created a package and a MSP file and all seems to be working great. The only problem is that when i run the install via SCCM the office 2010 progress bar does not appear but i run the setup.exe manualy it appears. I have configured the .msp to have basic display with supress modal and no cancel. The program for my package is set to Run: Normal, After Ruinning: No action required. The install runs succesfuly 95% of the time via SCCM but the business wants the customer to see a display of the installation progress so that they dont do something during the installation that might cause it to crash. Has anyone got any indeas about why this might be happening or any other ways of doing the roll out where the customers will get notified about the installation. Regards Scottyj82
  2. Hi, This is my first time posting in this forum so please forgive me if i have posted this in the wrong place. I am currently having a new issue (everything was working fine about 3 days ago but is no longer working), were collections dont seem to updating properly when running 'update collection membership'. Couple fo examples; a computer shows as no client installed, i install the client via the manual install (right click on computer and install client). The client installs on the computer but it doesn't show up in the collection that the client is installed. I run the update and refresh and nothing changers. Ill also tried running the software inventory cycle on the client itself but nothing changers. But when i come in the next day the client shows up as being installed. i just dosent seem to refresh during the day. Another example is when i add a security group to a computer for software installation it dosent appear in the collection. I run the 'run full discovery as soon as possible' in the active directory secuirty group discovery and see that it was succesful in the logs but nothing shows up in the collection. Once again overnight tho it seems to work. Both examples were working a couple of days ago. I did have a issue 2 days ago where the discovery was 'blind' to AD which i resolved by restarting the central sever but ever since then it hasnt seem to run properly. Does anyone have an ideas about what might be happening?? If you need any other infomation about this please let me know and ill see what i can get for you. Regards Scottyj82
  3. Hi guys, I stumbled across this site through google and I think this might be the best place for me to ask some broad (as well as some very pointed) questions about the whole thing. First off, this acronym soup is killing me. I've got a pretty healthy list of things I need to remember now. With that being said, here is what I currently am doing to deploy Windows 7 to our computers (Mostly Dells): 1. Use MDT to add applications, out-of-box drivers (organized into Operating system, then machine model), and a custom task sequence to rename the primary partition "Local Disk". 2. Add the Lite Touch iso created by MDT into WDS. Do a normal WDS deployment via PXE So my questions really are these: 1. Is this a reasonable way to do it? 2. How can I improve it to make it as automated as possible? 3. Where does WSIM come into play? I would love to be able to define some settings, but also they very from computer to computer slightly. Can I create multiple autounattend.xml files that all use the same install.wim file? 4. How can I set the computer name automatically to be the dell service tag during install instead of declaring it during the Deployment Wizard? 5. How do I update my install.wim file with new Windows Updates offline (by NOT installing Windows onto a reference machine and capturing a new wim file)? 6. In a general sense, can I continue to do most things in MDT and then use WDS to actually push the OS out? Is that the standard method? Thanks! Brian
  4. Still working on the SCCM 2012 test lab, and recently I added a driver package to the an OSD TS; I'd like to know if these drivers got properly installed and I don't know which logs to look into. Looks like during the OS deployment job the task sequence that is supposed to load the drivers (mainly DELL Optiplex drivers) runs properly, since I don't see any errors, but I just want to make sure since one set of drivers isn't getting installed. I'm assuming the client logs under windows\CCM\logs, but which file? Thanks!
  5. I am having an issue while building a HP EliteBook 8460P. This is a brand new Laptop and i see an error while deploying the OS on to it. The error is File:\Boot\BCD Code: 0X0000098 We are running on Windows 2008 and SCCM R2 in the network. All the other Builds happen to work fine expect this. Kindly let me know your valuable suggestion. Note: I have tried rebuilding the BCD file with No Luck.
  6. I'm having a real issue with setting up my secondary site proxy management points. I've searched the topics and it seems that there seems to be many people with my error but each suggestion does not seem to solve my problem. I thought I had it with the webdav xml file. I made the changes and the errors went away but came back the next day. Error I'm getting in console: SMS Site Component Manager failed to install this component, because the designated Web Site of Internet Information Services is not running or started. Possible cause: The designated Web Site is in the Stopped or Paused state. Solution: Start the designated Web Site using the Internet Services Manager. Possible cause: The World Wide Publishing Service is in the Stopped or Paused or Disabled state. Solution: Start the World Wide Publishing Service on the machine. SMS Site Component Manager cannot install component SMS_MP_CONTROL_MANAGER until the designated Web Site is started. Refer to your SMS documentation or the Microsoft Knowledge Base for further information. I also attached the MP log. mpMSI.log
  7. I'm using method of Direct membership Rule for create Collection.further I'm creating collection as Computer Name wise. ( System Name ) since few days i've noted that it doesn't update with New Computers added in Database. but that New Computers shows in All Systems Collection . ( By Default created on SCCM ) . i checked my scheduled time also. no prolem with it. what can be the reason ? else please advise me with recommended solution for create collection as Computer name ,
  8. Hi I’ve installed SCCM 2007 R3, SP2 on a lab environment. I’ve set it up on a server 2008,R2,SP1 and I used Hyper-V.I have my SCCM on 1 VM and AD,DHCP on another. So far I’ve been able to do the following: Capture a Win7x64(SP1) image and deploy it using PXE boot and advertisement on the client machine. Software packages also deploy fine. I’ve been able to use usmt 4.0 to upgrade XP to the captured image using hardlink. When I try and use USMT over the network it copies the files to my SCCM point fine then continues to install Win7 and load it on the domain exactly as it should but it doesn't copy the files back. My task sequence fails on: Restore User Files and Settings I unfortunately reverted my image back to XP while hitting my head against my keyboard after yet another failed attempt. So alas I don’t have the smsts log. I can however repeat the process and try and get it then. I have checked file permissions on the backup directory and all seems fine there. If anyone has any ideas I’d really appreciate them, if I can post any SCCM logs to help you identify the issue please let me know. Thanks in advance
  9. I've been reading the somewhat complete documentation on SCCM 2012, but I'm having a difficult time understanding the definition for: Package - Application - Deployment Packages - I think I have somewhat of an idea for "package" - a group of files that do not have an installation/setup routine (hence you can't run a setup.exe). Application, from what I gather, is a group of files that do have an installation/setup route (hence you can run a setup.exe/msi). Deployment package - I'm not even going to attempt it. Do applications become a package, or a deployment package, at any given time?
  10. bachelorfrog

    Ribbit

    Hi everyone, been lurking around for a bit - figured I'd sign up and beg for help.
  11. Does anyone know of a way to add multiple machines to a collection using direct membership? I can't really use a wildcard because all of our machines are named similarly and I only want to get a specific number of those machines. Example of what I'm trying to do, so we are about to roll out win 7 however we have about 6000 machines and will be doing it in stages, so I will need to create collections based on those rollouts. Our first test group will consist of 30 users. How can I add just those 30 machines to a collection without having to go through the direct membership wizard 30 times? Thanks, Mike
  12. Hi everyone, Well, I've been a member of this forum for a short period of time, and I've asked way too many questions and gotten some good feedback from here and around the SCCM community. So, it's time for me to give back to the SCCM community. I modified a script that prompts for computer name as an OSD task is being performed. I've tested this script on a SCCM 2012 Beta 2 lab, and it's been working properly so far. Here's the link that explains how the script works as well as it shows the original owner and my modifications.
  13. Good morning, I'm setting up a system based on this guide: http://www.windows-noob.com/forums/index.php?/topic/1782-how-can-i-deploy-applications-based-on-ad-security-group-membership-for-computers-using-a-task-sequence/ Here's what I'd like to do: When I set up a computer association, I'd like SCCM to check what AD groups the old computer is a member of, and add the new computer to the same groups as part of the replace task sequence. That way, the migration would "migrate" the user's software along with user preferences and settings. Is this possible? The only way I've found is to write a powershell script that would copy a computer's AD groups. Would I need to write this script and have the replace task sequence run the script? The script would have to create the computer in AD and move the group settings. Thanks for any thoughts or ideas.
  14. Hi Niall, Firstly thanks for all the great work you have done on WindowsNoob. It's great site and without sites like yours I simply wouldn't have been able to progress with SCCM ( I have attended the MS training course). I wonder if it was possible for you to tell me how I can debug why a Gather step in a OS deployment TS would send the TS to the last step without doing the intervening steps. I am talking about the gather process that happens right at the start. format and partition, Toolkit package then gather. Soon after this the machine doesn't go to the next step but goes straight to the last step which Gather Logs and statestore on Failure. I went through smsts.og but couldn't find the silver bullet. Is there anything else i can do ? Any help would be greatly appreciated.
  15. Hi, I'm very new at SCCM and OSD, so please forgive me if this is a really simple question, but I can't find an answer anywhere. I have a stand-alone disk for my OS image deployment (so I'm not connected to the SCCM server at all). It works, but I'm trying to figure out how to get the Task Sequence Wizard to launch automatically. Currently I have to click Next and then Next again to start it. I need it to run without any user intervention. I've browsed Google and this forum, but haven't found anything specific. I have a vague notion that I need to use customsettings.ini and bootstrap.ini, but I don't even know where those files are, much less how I need to modify them to automate the process. Another idea I've come across is task sequence variables, but I don't know anything about those either. Any help would be much appreciated, thanks.
  16. Project Description InstallSiteServer.ps1 is a PowerShell script that installs Configuration Manager 2007 Secondary Site server automatically. Currently this script is written for only Windows Server 2008 R2 and Configuration Manager 2007. InstallSiteServer.ps1 uses XML file based configuration file to read how to prepare site server. The main goal for this project is to simplify as much as possible ConfigMgr Site System installation. You can configure in the configuration file: What server roles will be installed or not What additional software you want to install on that server e.g. WSUS, DOTNET 4.0 etc. Configuration Manager installation files location What hotfixes will be installed What IIS file types should be enabled or not Enable IIS hidden segment removal Send an email with logs to your email This script is divided into four phases and after every phase it will restart the server. Script phases: First Phase Enable Auto Logon Install server roles Configure WebDav Configure IIS File Extensions Configure IIS Hidden Segments Restart Server Second Phase Install additional Software Restart Server Third Phase Install Configuration Manager Restart Server Fourth Phase Install R3 and other Hotfixes Restart Server You can find more information from here : http://configmgrpsh.codeplex.com/ *********************** Author: Kaido Jarvemets Configuration Manager MVP, MCITP, MCTS Blog: Depsharee.blogspot.com
  17. Hello I'm having a problem with my patch management colletion queries. We want to make sure that we do not include manually patched servers in our SCCM patch management, and want to control this through a Exclusion group in AD. I'm having a hard time getting the correct results though. I want to include servers in Group A, and I want to remove servers that is included in Group B. The point is to remove servers that is in both groups. As a kind of fail safe. I've gotten this far: select SMS_R_SYSTEM.ResourceID,SMS_R_SYSTEM.ResourceType,SMS_R_SYSTEM.Name,SMS_R_SYSTEM.SMSUniqueIdentifier,SMS_R_SYSTEM.ResourceDomainORWorkgroup,SMS_R_SYSTEM.Client from SMS_R_System where SMS_R_System.SystemGroupName like "Domain\\G_Patch_server_Pilot" and SMS_R_System.ResourceId not in (select ResourceID from SMS_R_System where SMS_R_System.SystemGroupName = "Domain\\G_Patch_server_Exclusions") This gives me the servers in G_Patch_server_Pilot group from the correct domain, but it does not honor the Exclusion groups that is not supposed to be added to the query. If I do the same query with OU's, I get the desired result: select SMS_R_SYSTEM.ResourceID,SMS_R_SYSTEM.ResourceType,SMS_R_SYSTEM.Name,SMS_R_SYSTEM.SMSUniqueIdentifier,SMS_R_SYSTEM.ResourceDomainORWorkgroup,SMS_R_SYSTEM.Client from SMS_R_System where SMS_R_System.SystemOUName like "Domain.com/Machines/Servers" and SMS_R_System.ResourceId not in (select ResourceID from SMS_R_System where SMS_R_System.SystemOUName = "Domain.com/Machines/Servers/Database") This query will exclude the sub OU called Databases. We can not however, base this on OU's as there is different types of servers that need to be excluded. What am I doing wrong here?
  18. I have a test environment, with a copy of our sccm 2007 production server, is it possible to install sccm 2012 in this test environment? I mean to have them both active at the same time.. or would this break stuff?
  19. Hello, me and my colleague have been handed a client environment for a customer that wants to move from XP to Win7 and I have some questions regarding updating servers & clients to sccm 2007 sp2 r3. The environment looks like this at the moment: 1 central server running SCCM 2007 SP1 R2, 4.00.6221.1000, MDT 2008, Server 2008 50 secondary sites running SCCM 2007 SP1 R2, 4.00.6221.1000 client, server 2008 1500 clients running SCCM 2007 SP1 R2, 4.00.6221.1000 client, Windows XP SP3 We are going to use the same server for deploying Win7, but the exact details of the deployment plan haven't been decided on(site for site migration etc). The first step in this migration plan is to prepare the central system for deployment of win7, so i guess we have to update from SCCM 2007 SP1 R2, 4.00.6221.1000 to SCCM 2007 SP2 R3. I´ve found some guidelines regarding this this update and it seems that we have to do the update in 2 steps. First Upgrade from SP1 to SP2, and then from SP2 to R3. But do i need to do this on Central server, Secondary sites & Clients? Or can i upgrade the central server only to be able to start working on a Task sequence for Win7? Or do i need to update the secondary sites and client as well? I dont want to interrupt or cause any problems with the running XP environment during my laborations and preparation for the deployment of Win7. So im basically wondering if a XP Client running SP1 R2, 4.00.6221.1000, can talk with a central SCCM server running SCCM2007 SP2 R3? Can it still receive updates advertised to the client? And does this apply to the secondary sites as well? Can they "talk" with a central server running SP2 R3? If I want to update MDT 2008 to MDT 2010, what will happen to any existing task sequences etc for XP? For the sp1 to sp2 upgrade i was planning on following this guide: http://myitforum.com...p2-upgrade.aspx And for the R3 upgrade i was planning on following this guide: http://ckrim.blogspo...tion-howto.html Do you think this is a good plan and is there anything more that i need to take into consideration? The important thing is that i dont want to mess with the existing XP environment and cause any problems in it. I´m still a SCCM rookie, so be gentle Thanks in advance!
  20. Hello, I recently installed a SCCM 2007 R3 on a fresh installed "Windows Server 2008 R2" server. My test client is a virtual Windows 7 Enterprise computer. The SCCM seems to work correctly and I am even able to install some software packages like VLC, Firefox or Flash. BUT in some cases The download takes endless time. This behavior depends from package to package. Some big packages like CorelDRAW Graphics Suite or Microsoft Office are working flawlessly and some other packages like Microsoft SQL Server Management Studio will just need endless time to complete downloading the package from the distribution point. All of the packages are stored directly on the SCCM HDD and every package was created exactly in the same way. I am really puzzled about this strange behavior. Thanks, Marlon
  21. Hello! I have a branch office, where i have a RODC. And i have for the first time installed a secondary site, on this server (SCCM 2007 SP1), the roles installed are: Component server, DP MP PXE point Site server SIte sytem. I installed this a few days ago to be able to install the SCCM client on the computers to get reports working etc. And it seems to work OK! I am going to this office next week, and one of the tasks while im there is to confirm that the SCCM works, OSD etc. But i am not sure that the OSD etc will work, how can i confirm from the headquater that the OSD works? I dont have wake on lan and i dont have a local machine in the branch office that i can test to send a OSD to. Is there any step that you guys have found tricky when configuring OSD in a secondary site? I have checked so all the Package that's needed for the OSD is on the secondary site DP. (I have done this manually, should i do the "Transfer Site Settings" to be sure or what is this function?) I have fixed all errors in the Site Status page so it's now green! What else can i do from here before i go there? And anything that i should have in mind when i go there? Thanks! /Sheik
  22. This list of guides is all about System Center 2012 R2 Configuration Manager. If you want to learn about SCCM 2012 this is how you can do it ! I've put together this list together to help people like you learn about Configuration Manager 2012 R2 and to help people learn about how they can integrate Microsoft Intune with Configuration Manager 2012 R2 to manage their iOS, Android and Windows Phone mobile devices. If you are looking for some of my other guides then please check below: Microsoft Intune (standalone) in Azure step by step guides are here Microsoft Intune (hybrid) guides look here (over 61,103 views as of July 2017) System Center Configuration Manager (Current Branch and Technical Preview) here (96,953 views, May 2018) Configuration Manager 2007 guides then look here (over 948388 views as of July 2017) Microsoft Deployment Toolkit guides are here SMS 2003 guides are here (over 10423 views as of July 2017) Note: Some of my guides are also available for download, please see below links download the Microsoft Intune Mobile Device Management guides here. download the Standalone Primary guides in PDF and WORD format here. Step-by-Step Guides CM12 in a Lab - PXE boot failure after upgrading to System Center 2012 Configuration Manager Service Pack 1 CM12 in a Lab - How can I deploy Windows 8 X64 to the Microsoft Surface Pro using Configuration Manager 2012 SP1 ? CM12 in a Lab - How can I deploy System Center 2012 Endpoint Protection Definition Updates from a UNC file share CM12 in a Lab - How can I determine what Antimalware Policy is applied to my SCEP 2012 SP1 client ? CM12 in a Lab - when running /testdbupgrade for System Center 2012 Configuration Manager SP1 you get an error: SQL Native client 11 is not installed CM12 in a Lab - How can I backup System Center 2012 Configuration Manager ? CM12 in a Lab - SQL Server 2012 SP1 support in System Center 2012 Configuration Manager SP1 CM12 in a Lab - The CM12 BitLocker FrontEnd HTA - video CM12 in a Lab - The CM12 BitLocker FrontEnd HTA CM12 in a Lab - Where can I download additional clients for System Center 2012 Configuration Manager SP1 ? CM12 in a Lab - How can I sequence applications using App-V version 5 for Configuration Manager 2012 SP1 CM12 in a Lab - How can I deploy a Hidden task sequence in Configuration Manager 2012 SP1 ? CM12 in a Lab - How can I pre-provision BitLocker in WinPE during Windows 8 deployments using Configuration Manager 2012 SP1 ? CM12 in a Lab - How can i disable “Connect to a wireless network” during Windows 8 OOBE ? CM12 in a Lab - How can I deploy Windows 8 in UEFI mode using Configuration Manager 2012 ? CM12 in a Lab - Why is my System Center 2012 Configuration Manager console in read-only mode ? CM12 in a Lab - How can I view hidden Endpoint Protection Reports in System Center 2012 Configuration Manager ? CM12 in a Lab - How can I upgrade System Center 2012 Configuration Manager ? CM12 in a Lab - How can I add a PXE enabled Distribution Point on Server 2008 X86 for System Center 2012 Configuration Manager ? CM12 in a Lab - How can I display my System Center 2012 Configuration Manager hierarchy in Bing Maps ? CM12 in a Lab - How can I enable Debug View in the Configuration Manager console? CM12 in a Lab - How can I easily prompt for a computer name in Configuration Manager 2012 CM12 in a Lab - Importing Computers using a file CM12 in a Lab - Two New Endpoint Protection Reports added, What are they and what do they look like CM12 in a Lab - How can I setup a Distribution Point on a Windows 7 PC in Configuration Manager 2012 ? CM12 in a Lab - How can I capture an image using Capture Media in Configuration Manager 2012 ? Hierarchy with CAS using System Center 2012 Configuration Manager - Part 1. Installation - CAS using System Center 2012 Configuration Manager - Part 2. Install the Primary server - P01 using System Center 2012 Configuration Manager - Part 3. Configuring Discovery and Boundaries using System Center 2012 Configuration Manager - Part 4. Adding roles and configuring custom Client Device Settings and custom Client User Settings using System Center 2012 Configuration Manager - Part 5. Adding WSUS, Adding the SUP role, deploying the Configuration Manager Client Agent using System Center 2012 Configuration Manager - Part 6. Adding the Endpoint Protection role, configure Alerts and custom Antimalware Policies using System Center 2012 Configuration Manager - Part 7. Build and Capture Windows 7 X64 SP1 using System Center 2012 Configuration Manager - Part 8. Deploying Applications using System Center 2012 Configuration Manager - Part 9. Deploying Monthly Updates using System Center 2012 Configuration Manager - Part 10. Monitoring our Monthly Updates Automatic Deployment Rule using System Center 2012 Configuration Manager - Part 11. Upgrading your hierarchy to Service Pack 1 using System Center 2012 Configuration Manager - Part 12. Connecting Powershell and building a reference image of Windows 8 with .NET 3.5 using System Center 2012 Configuration Manager - Part 13. Deploying Windows 8 X64 with custom Start screen using System Center 2012 Configuration Manager - Part 14. Using Compliance Settings
×
×
  • Create New...