Jump to content


Search the Community

Showing results for tags 'Windows 10'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Cloud
    • Azure
    • Microsoft Intune
    • Office 365
  • General Stuff
    • General Chat
    • Events
    • Site News
    • Windows News
    • Suggestion box
    • Jobs
  • MDT, SMS, SCCM, Current Branch &Technical Preview
    • How do I ?
    • Microsoft Deployment Toolkit (MDT)
    • Official Forum Supporters
    • SMS 2003
    • Configuration Manager 2007
    • Configuration Manager 2012
    • System Center Configuration Manager (Current Branch)
    • Packaging
    • scripting
    • Endpoint Protection
  • Windows Client
    • how do I ?
    • Windows 10
    • Windows 8
    • Windows 7
    • Windows Vista
    • Windows XP
    • windows screenshots
  • Windows Server
    • Active Directory
    • Microsoft SQL Server
    • System Center Operations Manager
    • KMS
    • Windows Deployment Services
    • NAP
    • Failover Clustering
    • PKI
    • Windows Server 2008
    • Windows Server 2012
    • Windows Server 2016
    • Windows Server 2019
    • Hyper V
    • Exchange
    • IIS/apache/web server
    • System Center Data Protection Manager
    • System Center Service Manager
    • System Center App Controller
    • System Center Virtual Machine Manager
    • System Center Orchestrator
    • Lync
    • Application Virtualization
    • Sharepoint
    • WSUS

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

Found 96 results

  1. Hi, I have around 200 machines that im testing installing Windows 10 (10240 Build) but for some reason the SCCM client doesn't seem to install. I haven't yet done the patch for SCCM but the client doesn't even install if i try to do it manually. Any thoughts?
  2. Good afternoon, I have a windows 10 task sequence that lays down the OS nicely, installs all drivers, and activates windows/etc. We have kept fairly strict on standardizing the models of laptops/desktops that we purchase for our school district. We have a group of Lenovo T420 laptops that images perfectly with Windows 7 x86, but we just received a new batch and we're going to push Win10 x64 Professional to them. When getting the first one imaged, I noticed there were 4 or 5 drivers the task sequence did not take care of. I manually downloaded them, some of them only listed compatible with Windows 7 x64, but they worked fine with Win 10 x64, no issues whatsoever. I added those drivers to my sccm server, added them to my "x64 Lenovo Laptops" Driver Package, and updated them on my distribution point. I noticed when I right click the driver and go to the "Applicability" tab, it only had Windows 7 (64-bit) checked. I made sure Windows 10 Professional/Enterprise and higher (64-bit) was selected and even did 32-bit as well, applied, updated my distribution points, and I reran my OSD task sequence. Two drivers remain uninstalled after running the task sequence. 1) Base System Device, which is Ricoh PCIe SDXC/MMC Host Controller and 2) IntelĀ® Active Management Technology - SOL I've double checked, readded the drivers to the packages/server, updated my distribution points and it does the same thing, only those two drivers WILL not install. What am I missing? Any help is appreciated, thank you!
  3. Hello all, Quick question, We are trying to deploy Windows 10 to Surface Tablets and laptops, and we receive the same error on both devices. Have any of you seen this before? We are using the newest version of SCCM out. Failed to save environment to (80070057) TSManager 2/22/2016 1:29:37 PM 1868 (0x074C) SaveEnvironment(), HRESULT=80070057 (e:\nts_sccm_release\sms\client\tasksequence\executionengine\executionenv.cxx,421) TSManager 2/22/2016 1:29:37 PM 1868 (0x074C) Failed to persist execution state. Error 0x(80070057) TSManager 2/22/2016 1:29:37 PM 1868 (0x074C) Failed to save execution state and environment to local hard disk TSManager 2/22/2016 1:29:37 PM 1868 (0x074C)
  4. Gents, Does somebody know if it is possible to deploy critical updates as with windows 7 ? I cannot find any stuff about this I think it is replaced by the Servicing Plans ... But, from my point of view Microsoft releases new build only once per a month, am I right ? So if there is critcal vulnerabilities in the system how can they be managed ? BR Sypa.
  5. Hello, I'm building a Windows 10 image, so far everything is ok except that my TS won't push the Drivers to my Surface Pro 4. I don't have any error message ,It detects it as a tablet, and the task finishes successfully, but no drivers are installed. See below : The task sequence execution engine started the group (Apply Tablet Drivers). The task sequence execution engine successfully completed the action (Apply Driver Package) in the group (Apply Tablet Drivers) with exit code 0 Action output: ... 6.0 The operation completed successfully. Process completed with exit code 0 Dism successfully added drivers to the offline driver store. Successfully added "C:\_SMSTaskSequence\Packages\SE1000EF\77486B10-EC84-479D-BC68-8A9B73B08884" to the Windows driver store. Adding "C:\_SMSTaskSequence\Packages\SE1000EF\8D062E93-EBDF-426F-A326-F7B02AEF32CA" to Windows driver store. Setting %SystemRoot% to "C:\WINDOWS" GImage Version: 10.0.10586.0 The operation completed successfully. Process completedwith exit code 0 Dism successfully added drivers to the offline driver store. Successfully added "C:\_SMSTaskSequence\Packages\SE1000EF\8D062E93-EBDF-426F-A326-F7B02AEF32CA" to the Windows driver store. Successfully applied driver package "SE1000EF".ReleaseSource() for C:\_SMSTaskSequence\Packages\SE1000EF. reference count 1 for the source C:\_SMSTaskSequence\Packages\SE1000EF before releasing Released the resolved source C:\_SMSTaskSequence\Packages\SE1000EF Exiting with return code 0x00000000. The task sequence execution engine successfully completed the group (Apply Tablet Drivers). Any idea what could be the reason ?
  6. Hello, Is somebody can explain me why I cannot see any product like "Windows 10" or "Windows server 2012 r2" in the product tab of the Software Update Component settings ?
  7. I am using SCCM 2012 R2 to do ploy Windows 10 Enterprise. That last step in the task sequence puts a SetupComplete.cmd script in C:\Windows\Setup\Scripts\. This has worked flawlessly on my windows 7 and windows 8.1 installs but when I try to get it to work with windows 10 it is a no go. I can run the file manually and it works fine but I need it to run before the user logs in as it adds things to the profile. I am not sure where to even start with troubleshooting this as it just worked from the get go with the other builds. Any help would be greatly appreciated.
  8. Hello, I am new here but I have been following windows-noob.com for a very long time. You have amazing content. I am Running SCCM 2012 R2 SP1 CU2 environment with MDT 2012 SP1 integrated plus I have WADK 10.0.10240.16384. I have build a Task Sequence below which works flawless on Dell OptiPlex 7040 and E5450. The only issue I have is when the deployment is completed. The bitlocker is not enabled and TPM says " tpm is ready for use with reduced functionality". TPM is enabled in BIOS, UEFI is selected, Secure Boot is enabled as well. Any help is appreciated on how to initiate TPM during OSD and enable bitlocker. Thanks for all the help
  9. We are migrating to Windows 10 in the summer... I am looking to package VLC for Win10 right now. My install script works fine and SCCM will install silently. I just need an uninstall cmd line... but I cannot find the GUID. It doesn't exist in the 7/8.1 location... I searched "VLC" and "VideoLan" in the registry and cannot find out where these entries are stored for new software installs. Thanks for any help!
  10. After the language pack installs and reboot, one gets to select the UI language (or Language pack). I want it to be already selected, but I cant get it to work. The Variables set and used are due to AD_Site and country. The unattend looks like follows. Has anyoned any idea what is wrong? <?xml version="1.0" encoding="utf-8"?> <unattend xmlns="urn:schemas-microsoft-com:unattend"> <settings pass="oobeSystem"> <component name="Microsoft-Windows-International-Core" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"> <TimeZone>%Variable_TimeZone%</TimeZone> <InputLocale>%variable_InputLocale%</InputLocale> <SystemLocale>%Variable_SystemLocale%</SystemLocale> <UILanguage>en-US</UILanguage> <UILanguageFallback>en-US</UILanguageFallback> <UserLocale>%variable_UserLocale%</UserLocale> </component> <component name="Microsoft-Windows-Shell-Setup" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"> <TimeZone>%Variable_TimeZone%</TimeZone> </component> </settings> </unattend>
  11. When running a report today, I noticed that it did not pull in Windows 10 as an Inventoried Product. I went an searched through the Inventoried Software, but it was not listed. I then searched to make sure that it was inventoried within Resource Exploroer, and Windows 10 is listed in there. Why is it not Displaying withing the Inventoried Software? Is there a Hardware Inventory Class I'm missing to properly display it?
  12. I have a few Windows 10 Test Machines. When I go to add them by direct query SCCM never find them. They have client installed and show in the SCCM console.
  13. I am trying to update my Windows 10 test workstations to update 1511 through SCCM. I have both KB3105211 and KB3105213 downloaded and deployed, but my clients are only getting KB3105213 and remaining at Windows versions 10240. They are also showing compliance without KB3105211 installed. When I check the cache the update is on the workstation but it never gets installed. My SUP is only checked to sync Windows 10 and Windows 10 LTSB updates. Any ideas on what is going on? Running SCCM 2012 R2 SP1 on Windows Server 2008 R2
  14. Hello all, I've upgraded my sccm server to 2012 sp1 and deployed windows 10 all went fine and applications installed without problems on the windows 10 machine. Right now i am setting my group policy right and facing a isue of windows 10 what i think need to be turned of in a domain network. You got different Privacy policy's that can send wifi passwords, account information, Keyboard recorder ( key logger) to the microsoft servers. Where and how can i set this OFF by group policy?
  15. Hello Is this the official in-Place upgrade for windows 10 for the folks who just upgraded to SCCM12 R2 SP1? https://technet.microsoft.com/en-us/library/mt426642%28v=vs.85%29.aspx I cannot find any documentation on how to go about the in-place upgrade. I run through the process on my systems and even though the OS is upgraded to windows 10. It's not a smooth process. If you never logged in on the windows 7 prior to the upgrade. New users cannot login. Running sfc /scannow seems to fix the issue temporarly. Also windows update seems to create a lot folders on the root of C drive. Does anyone have a link to point me to the right direction. Thanks
  16. Hi I'm having some problems installing drivers for Windows 10 when using OSD. If I run my Task Sequence with no drivers all is good. Windows installs and programs too. If I try and include a driver package then the deployment fails. I've look at this thread http://deploymentresearch.com/Research/Post/443/Beyond-unsupported-Deploying-Windows-10-preview-including-drivers-with-ConfigMgr-2012-R2 but my MDT folder does not have the DISM folder. Also, I'm not sure what boot image I should be trying to get the files from? Can I take them from a Windows 10 install? Sorry for the noob type questions! Thanks Richard
  17. Hi there, we are investigating windows 10 deployments, and so far have all our major software working on all our hardware. What we would like now is the best way to ensure a fast logon. Our current situation would have 5-6 users per day logging on to a machine (1 each hour), with the possibility of them using new machines. Im trying to add a package that removes the preinstalled apps, but no luck with that working from the TS yet (it works if i run it manually). Are there any other modifications that can be made to improve logon time? (Remove the "Hi" screens, etc) What is everyone else doing in regards to this - do you just accept the increased logon time? Look forward to some opinions or thoughts
  18. At last! Windows 10 RSAT (Remote Server Administration Tools) are available for download! Except following: DHCP Tools. Dhcpmgmt.msc is not available in this release of RSAT, but equivalent Windows PowerShell cmdlets are available. IP Address Management (IPAM) Tools. IPAM tools are not available in this release of RSAT. Network Policy Server Tools. The NPS console is not supported on a Windows client-based operating system, and will be removed from future releases of RSAT. Routing and Remote Access Tools. Routing and Remote Access Tools that are GUI-based cannot be used for remote configuration in this release of RSAT, but the equivalent Windows PowerShell cmdlets are available. Again, use this to download and try.
  19. Hello, I am running Windows 10 x64 Educational version on a virtual machine. My co-worker is running the same version on his physical box. We have both noticed that Windows 10 cannont connect to our Hyper-V host which runs on a windows 2012 server core machine. We get the following error: "An error occurred while attempting to connect to server xxxxx. Check that the Virtual Machine Management service is running and that you are authorized to connect to the server." The service is running just fine and our accounts are domain admins and have sufficient rights to connect to the host since we are able to do it from our Windows 8.1 machines. Could this be due to Hyper-V version mismatch? Do I need to change more permissions on the server core firewall? Please, any advice would be greatly appreciated. Regards, Joe
  20. I keep hearing about how Windows 10 is a free upgrade, that's great for the average user. But I am curious if they will offer the full ISO for us PC enthusiasts. Will I be able to buy a retail version? When I format will I have to always go from 8.1 to 10. I hope not. I can't seem to find a solid answer on this... I'd like to hope they will offer similar OEM versions or retail versions of the bare metal install media for us and not just something available to the enterprise. Anyone know?
  21. HI just check the WSUS server and low and behold .................
×
×
  • Create New...