Jump to content


wildpunk

SCCM 2012 R2, AppV 5.0SP2 and Windows 8.1

Recommended Posts

Hi Guys,

 

We are currently doing a proof of concept for windows 8.1 x64 in our organization.

 

we have successfully created windows 8.1 wim and other SOE apps mainly Windows 8.1 x64 with office 365 proplus click to run x64.

 

All these are deployed via OSD and works very well.

 

The issue comes up when we try to deploy VISIO 2013 Volume std as appv or project 2013 volume std or any other office product via appv and sccm.

 

When i deploy any of these office 365 gets removed from the PC. i can still see the package in sccm cache and appv folder and run directly from appv cache folder. but icons get missing from start menu and program menu in windows.

 

SCCM software center says visio is installed but it is not as well. I cans ee it in sccm cache and appv cache but icons are not thr and i cant even run it from appv cache folder. when i click on visio in appv cache it does nothing.

 

I repushed office 365 to the same PC and software center says visio and office both are installed but they are not.

 

Any ideas guys?

 

One more thing when i push visio or project to a PC which already has office 365 installed even thought software center says its installed i see the following errors in appenforce.log

 

Here is the error message generated by the process:
Publish-AppvClientPackage : The target package is currently in use. The
Publish operation will be attempted at a later time.
Operation attempted: Publish AppV Package.
AppV Warning Code: 020000050F.
Please consult AppV Client Event Log for more details.
At line:1 char:106
+ import-module 'C:\Program Files\Microsoft Application
Virtualization\Client\Appv ...
+ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~
+ CategoryInfo : InvalidResult: (:) [Publish-AppvClientPackage],
ClientWarning
+ FullyQualifiedErrorId : PublishPackageWarning,Microsoft.AppV.AppvClientP
owerShell.PublishAppvPackage

AppEnforce 8/05/2014 3:01:15 PM 4488 (0x1188)
Publishing or Unpublishing of an AppV Package is successful but one of the Virtual Package is currently in use. Close this Virtual Package to get the changes into effect AppEnforce 8/05/2014 3:01:15 PM 4488 (0x1188)
Successfully Published 1 component(s) [[{AppVPackageRoot}]\Office15\WINPROJ.EXE,] in package [Microsoft Office 15 ProjectStdVolume_en-us_x64] for Machine AppEnforce 8/05/2014 3:01:15 PM 4488 (0x1188)

 

 

Another interesting thing to note is after the policy retrival the project/visio package will go to failed state in software center and when i trigger install from it they fail with the following error in appenforce.log

Here is the error message generated by the process:
Publish-AppvClientPackage : Internal AppV Integration error: Unpublish
operation failed.
Operation attempted: Publish AppV Package.
AppV Error Code: 0100000018.
Please consult AppV Client Event Log for more details.
At line:1 char:106
+ import-module 'C:\Program Files\Microsoft Application
Virtualization\Client\Appv ...
+ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~
+ CategoryInfo : InvalidResult: (:) [Publish-AppvClientPackage],
ClientException
+ FullyQualifiedErrorId : PublishPackageError,Microsoft.AppV.AppvClientPow
erShell.PublishAppvPackage

AppEnforce 8/05/2014 4:26:03 PM 4704 (0x1260)
AppV command ["C:\\Windows\\System32\\WindowsPowerShell\\v1.0\\powershell.exe" -ExecutionPolicy Bypass import-module 'C:\Program Files\Microsoft Application Virtualization\Client\AppvClient\AppvClient.psd1'; Publish-AppvClientPackage -PackageID 499AEC9F-A5FE-4953-98EF-4B1CD3F8D2EF -VersionID fb7abaf1-c21a-4a8a-b7c2-2a41a03d412f -Global -ev err; if(($err -ne $null) -and ($error[0].Exception.AppvWarningCode -eq 8589935887)) {$host.SetShouldExit(4736)}] failed with return code 1. AppEnforce 8/05/2014 4:26:03 PM 4704 (0x1260)
AppVCommandUtil::RunAppVCommand() failed. (0x87d0128f) AppEnforce 8/05/2014 4:26:03 PM 4704 (0x1260)
AppVManageClient5X::PublishAppVPackage() failed for package [499AEC9F-A5FE-4953-98EF-4B1CD3F8D2EF]. (0x87d0128f) AppEnforce 8/05/2014 4:26:03 PM 4704 (0x1260)
CAppV5XHandler::PublishSpecifiedAppVComponents() failed. (0x87d0128f) AppEnforce 8/05/2014 4:26:03 PM 4704 (0x1260)
CAppV5XHandler::PublishAppVComponentsForDT() failed. (0x87d0128f) AppEnforce 8/05/2014 4:26:03 PM 4704 (0x1260)
CAppV5XHandler::InstallApp() failed. (0x87d0128f) AppEnforce 8/05/2014 4:26:03 PM 4704 (0x1260)

But if I try to install it after a day or something it works fine.

So after a day i will have project/visio on the PC and not office 365 which i can still access from appv cache and software center says its installed. even file associations doesnt work.

 

If project and visio both are advertised to the PC then after a day i will have either project or visio working and other 2 apps wont work.

 

any help is appriciated.

 

I have attached appenforce.log as well for a deeper review.

 

AppEnforce.log

Share this post


Link to post
Share on other sites


How did you create the appv packages? Was it via the ODT? if so did you specify visio specifically?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Jacob,

 

Yes created the Appv packages using the ODT.

So created 5 packages.

one for office 365

one for visio std

one for visio pro

one for project std

and one for project pro.

all using the ODT and specifying what i want in the package.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...