Jump to content


John Michael

SCCM setup and config Mngr - SCCM Admin Console

Recommended Posts

Very new to SCCM 2007 and all was well until a few days ago. Updating my task sequence for the new java package I noticed a red x in my TS for SCCM setup and config Mngr and I stumbled around a bit and figured out that it needed to point back to my app share for a package that has smssetup.exe ccmsetup and a host of other files. I am at a loss as to how this became unassociated as you can’t simply wipe out the package entry, you have to go through the motions to change it. As the primary admin for this and basically the only one poking around inside the TS and package deployment world I know it’s not something I touched.

 

However once I pointed it back to the package and did a build the only thing I got was the OS laid down and nothing else no apps etc. The smsts logs simply say 0x80700002 and a 404 package not found but does not say what package. I checked the backups from a month ago to see if those files had changed and they did not, but then again I have not performed a build in a long time (company is laying off not hiring) Now I can’t even get the OS to start for first time use so it’s a struggle to get to the smsts.log and the last one I got is truncated and has only entries involving OSDSetUpHook.

 

Is it possible the sql data base is somehow screwed up and that’s how the association was lost? I am dead in the water and not the most totally adept sccm user and know nothing about SQL but can find somebody here that does.

Share this post


Link to post
Share on other sites

can somebody look at my two smsts logs. My build dies after instaling sms admin console. It reboots and opens to the OS. no tasks take place after the admin console downloads and installs, save for a reboot and then prearing your computer for first use It joins the doamina nd I have my drivers etc....

smsts-20141110-192938.log

smsts.log

dism.log

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes this is a task sequence that installs my OS. Opened the TS and sccm admin console was disassosiated with the TS. Resolving that gives me the OS but nothing else I see sccm admin console come across and install but it reboots and I have no activity after that save for a reboot and a prep for first use. Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

ok you are a bit confused, the SCCM Admin console is not the same thing as the Configuration Manager client, which does install as part of the task sequence, so from what you are saying i'm guessing that your os is downloaded, then setup windows and configmgr starts but it's failing after that point, correct ?

 

from your log above it looks like you are trying to CAPTURE an image, is that what you are trying to do ? and it states you cancelled the capture

 

<![LOG[Command line: "D:\SMS\bin\i386\OsdCaptureCD.exe"]LOG]!><time="13:23:45.573+300" date="11-16-2012" component="OSDCaptureCD" context="" type="0" thread="2976" file="osdcapturecd.cpp:115">
<![LOG[Loading vista instructions.]LOG]!><time="13:23:45.588+300" date="11-16-2012" component="OSDCaptureCD" context="" type="0" thread="2976" file="welcomepage.cpp:63">
<![LOG[Activating Welcome Page.]LOG]!><time="13:23:45.588+300" date="11-16-2012" component="OSDCaptureCD" context="" type="0" thread="2976" file="welcomepage.cpp:92">
<![LOG[Verifying that this machine meets the capture requirements.]LOG]!><time="13:23:50.846+300" date="11-16-2012" component="OSDCaptureCD" context="" type="1" thread="2976" file="welcomepage.cpp:141">
<![LOG[Local machine is not a domain controller.]LOG]!><time="13:23:50.846+300" date="11-16-2012" component="OSDCaptureCD" context="" type="1" thread="2976" file="deployutil.cpp:603">
<![LOG[system partition is NTFS]LOG]!><time="13:23:50.846+300" date="11-16-2012" component="OSDCaptureCD" context="" type="1" thread="2976" file="deployutil.cpp:528">
<![LOG[Verified deploy tools are present.]LOG]!><time="13:23:50.846+300" date="11-16-2012" component="OSDCaptureCD" context="" type="1" thread="2976" file="deployutil.cpp:448">
<![LOG[Computer is part of domain 'xxxxxxxxxx', disjoin and start image capture]LOG]!><time="13:23:50.846+300" date="11-16-2012" component="OSDCaptureCD" context="" type="3" thread="2976" file="deployutil.cpp:565">
<![LOG[Capture has been cancelled by the user.]LOG]!><time="13:24:02.623+300" date="11-16-2012" component="OSDCaptureCD" context="" type="3" thread="2976" file="wizardcontrol.cpp:101">
<![LOG[Exiting with return code 0x800704C7]LOG]!><time="13:24:02.623+300" date="11-16-2012" component="OSDCaptureCD" context="" type="1" thread="2976" file="osdcapturecd.cpp:157">
<![LOG[Process completed with exit code 2147943623]LOG]!><time="13:24:02.623+300" date="11-16-2012" component="TSMBootstrap" context="" type="1" thread="1668" file="commandline.cpp:1102">
<![LOG[pre-execution hook returned error: 0x800704c7]LOG]!><time="13:24:02.623+300" date="11-16-2012" component="TSMBootstrap" context="" type="3" thread="1668" file="tsmediawizardcontrol.cpp:1376">
<![LOG[Executing command line: "D:\SMS\BIN\I386\TsProgressUI.exe" /Unregister]LOG]!><time="13:24:02.623+300" date="11-16-2012" component="TSMBootstrap" context="" type="1" thread="1668" file="commandline.cpp:805">

Share this post


Link to post
Share on other sites

ok then, so you are deploying a captured image and it's failing... where ? please describe at which point it's failing as the logs didn't exactly show the failure from what i could see

 

i think what's happening is it's failing after setup windows and configmgr and you are losing the log, so please retest a deployment and when it fails press f8 immediately and capture all logs that match smsts*.log on both x: (if in winpe) and c (or d:)

 

do a

dir /s smsts*.log 

to find them

Share this post


Link to post
Share on other sites

We figured it out. when the package became disassociated with teh TS we pointed it back to the folder, however it wqnted to be pointed to ccmsetup.exe once we did that all became rightwith teh world... how and why it happened we do not know but its fixed Thanks for your help I appreciate your being out here I troll your stuff often.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...