Jump to content


RobJanssen86

[OSD] Windows 8.1 fails offline deployment

Recommended Posts

Hi all,

 

I have a Windows 8.1 task sequence which I am using to deploy our Windows 8.1 build. This works like a charm.

We want to use this task sequence also for offline deployment with an USB stick.

 

So I have made a copy of the task sequence and created task sequence media, while deploying it succeeds in all steps. After the step "Setup Windows and ConfigMgr" it reboots and then the following error appears on the screen:

 

b64v7k.jpg

 

Windows could not parse or process unattend answer file [C:\Windows\Panther\Unattend\unattend.xml] for pass [oobeSystem]. The settings specified in the answer file cannot be applied. The error was detected while processing settings for component [Microsoft-Windows-Shell-Setup].

 

My xml looks like this:

 

 


<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<unattend xmlns="urn:schemas-microsoft-com:unattend">
<settings pass="oobeSystem">
<component name="Microsoft-Windows-International-Core" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State"xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
<InputLocale>0413:00020409</InputLocale>
<SystemLocale>nl-NL</SystemLocale>
<UserLocale>nl-NL</UserLocale>
<UILanguage>en-US</UILanguage>
</component>
<component name="Microsoft-Windows-Shell-Setup" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State"xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
<OOBE>
<NetworkLocation>Work</NetworkLocation>
<ProtectYourPC>1</ProtectYourPC>
<HideEULAPage>true</HideEULAPage>
</OOBE>
<RegisteredOrganization></RegisteredOrganization>
<RegisteredOwner></RegisteredOwner>
<FolderLocations>
<ProfilesDirectory>D:\Users</ProfilesDirectory>
</FolderLocations>
</component>
</settings>
<cpi:offlineImage cpi:source="wim://SERVERNAME/Repository/Deployment/OS Captures/02-2015 Windows 8.1 incl Office 2013.wim" xmlns:cpi="urn:schemas-microsoft-com:cpi" />
</unattend>

 

 

Is there any error in my xml?

 

If I deploy the task sequence 'online' it runs successfully. Why not from USB stick then?

Remark: The USB drive takes drive letter D while deploying, is this causing any problems??

 

Can please anyone help me out? I am running out of options here... :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

This is probably fixed, I generated a new unattend.xml via http://windowsafg.no-ip.org/win8.1x86_x64.html! Very useful website by the way.

 

Next issue :D :

My task sequence creates 2 partitions:

Part 1 = 100 GB called OS (with variabele OSDISK)

Part 2 = 100% remaining size called DATA

 

My OS is deploying it's image to OSDISK, so always partition 1. Which is correct.

 

Because I am deploying via an USB stick, my USB stick gets drive letter D and the SCCM task sequence is creating an E: partition for me, this is not what I want.

During the task sequence I am creating folders on the D drive, which results in getting folders on my USB stick :(

 

How can I solve this?

 

Opening a new topic

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...