Jump to content


Sign in to follow this  
ConstantlyConfiguring

SCCM 2012 PXE Boot Fails

Recommended Posts

Hi Guys,

 

I have recently started having an issue with SCCM 2012. Especially around PXE boots. This is usually cleared by removing the PXE Boot role from the Distribution Point and adding it back again after a few minutes but the issue I stumbled upon today has got me scratching my head. I have 2 laptops to build and when I try and PXE Boot, I get a PXE-E51: No DHCP or proxyDHCP offers were received on one and PXE-E7B - Missing MTFTP Server IP Address error on the other. Any ideas on what's going on?

Share this post


Link to post
Share on other sites


Is PXE boot enabled in the BIOS settings of these machines? To be honest, removing and re-adding the PXE boot role seems a little extreme when troubleshooting these issues. Is there anything in the SMSPXE.log file on the DP?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

 

I had the same problem - just set the mentioned Options above..

 

Option 66 = YOURSERVERNAME (SCCM PXE DP)

Option 67 = SMSBoot\x86\wdsnbp.com

 

Hope these informations are correct...

 

To "simplify" things I tend to rename the pxeboot.com file to pxeboot.f12 and then rename pxeboot.n12 to pxeboot.com in your \\YOURSERVERNAME\Reminst\Boot\x86 directory

 

best regards...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...