Jump to content


Siroj

Drivers not installing during TS deployment

Recommended Posts

We are running a single SCCM 2012 R2 SP1 CU1 server in out LAB environment with the following patches applied:

https://support.microsoft.com/en-us/kb3091103/

https://support.microsoft.com/en-us/kb/3089193

https://support.microsoft.com/en-us/kb/3084586

 

We are LAB testing the Windows 10 deployment to our devices, including Surface Pro 3, Dell E5550, Dell E5530.

Boot image is version WinPE 10.0.10240.16384

 

At this moment we are having issues with installing device drivers during deployment. Some drivers get installed without problems, but most of them won't install at all.

Following is logged in smsts.log for every device that has a missing device driver:

 

Unsuccessful in finding a suitable device driver for device 'Microsoft Storage Spaces Controller'. OSDDriverClient 22-9-2015 13:13:03 1692 (0x069C)

Unsuccessful in finding a suitable device driver for device 'Microsoft Basic Display Driver'. OSDDriverClient 22-9-2015 13:12:59 1692 (0x069C)
...

 

All drivers got installed successful in SCCM without errors, categorized and packages are created + deployed.

 

Manually installing the drivers afterward using the same source files works without a problem and all drivers get installed perfectly so the drivers are correct. We have played around with setting "Best mached drivers" and "Limiting driver categories" for Auto Apply Drivers but to no result.

The TS includes SMSTSDownloadRetryCount and SMSTSDownloadRetryDelay, without this the TS would error out.

 

For testing we also tried Windows 7 deployment + drivers on the same server and that worked without problems and all drivers get installed.

 

Anyone have any idea about this?

Share this post


Link to post
Share on other sites


Hi,

Haven't tried that, apply driver package always works so much better than apply driver. I would test that instead and then it should work as you tell the ConfigmGr client what drivers should be installed.

/Jörgen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Using the package seems to fix the problem. Just imaged a Surface Pro 3 and all drivers installed nicely!

 

Still wondering why the Apply Driver step doesn't work for Windows 10..?..

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

One additional question: our Surface Pro 3 driver package includes all recent drivers and firmware. When applying the driver package in our TS, does this also automatically install all applicable firmware updates?

Share this post


Link to post
Share on other sites

yes it should install all applicable firmware updates, you can check the versions in device manager (Firmware) and compare it against the versions in the drivers released

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

does this also automatically install all applicable firmware updates?

 

Also just to add depending on when your Surface was manufactured and the release\version of your driver\firmware package would depend if firmware gets updated as the surface may already be shipped with the latest firmware. You should see after the first restart when the agent gets installed that the device will display applying system updates, this is the newer firmware been applied to the older.(correct me if I am wrong)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi. I have an issue where the audio drivers are not getting installed during the deployment for Surface Pro 4. I am using MDT for deployments. Below is the ZTI drivers log.

 

    Found Device HDAUDIO\FUNC_01&VEN_8086&DEV_2809&SUBSYS_80860101 with 3rd party drivers! Count = 1  = {a0802322-6c56-4368-89f4-2e487bda60b1}    {b79f53cd-012b-4f25-8f1f-98cfc43a5dfc}    ZTIDrivers    23/09/2017 8:55:40 a.m.    0 (0x0000)
Found a driver for HDAUDIO\FUNC_01&VEN_8086&DEV_2809&SUBSYS_80860101: {a0802322-6c56-4368-89f4-2e487bda60b1} from \\WDS\UDSept2017$\Out-of-box Drivers\MEDIA\IntcDAud_6.16.00.3197_01C43A3A030C13CEF997CB2AF7E91D687013A484\IntcDAud.inf    ZTIDrivers    23/09/2017 8:55:40 a.m.    0 (0x0000)
Validating connection to \\WDS\UDSept2017$\Out-of-box Drivers\MEDIA\IntcDAud_6.16.00.3197_01C43A3A030C13CEF997CB2AF7E91D687013A484    ZTIDrivers    23/09/2017 8:55:40 a.m.    0 (0x0000)
Mapping server share: \\WDS\UDSept2017$    ZTIDrivers    23/09/2017 8:55:40 a.m.    0 (0x0000)
Already connected to server WDS as that is where this script is running from.    ZTIDrivers    23/09/2017 8:55:40 a.m.    0 (0x0000)
Copying drivers from "\\WDS\UDSept2017$\Out-of-box Drivers\MEDIA\IntcDAud_6.16.00.3197_01C43A3A030C13CEF997CB2AF7E91D687013A484" to "D:\Drivers\MEDIA\IntcDAud_6.16.00.3197_01C43A3A030C13CEF997CB2AF7E91D687013A484"    ZTIDrivers    23/09/2017 8:55:40 a.m.    0 (0x0000)
About to run command: cmd.exe /c xcopy /seihycd "\\WDS\UDSept2017$\Out-of-box Drivers\MEDIA\IntcDAud_6.16.00.3197_01C43A3A030C13CEF997CB2AF7E91D687013A484" "D:\Drivers\MEDIA\IntcDAud_6.16.00.3197_01C43A3A030C13CEF997CB2AF7E91D687013A484" 1> NUL 2>NUL    ZTIDrivers    23/09/2017 8:55:40 a.m.    0 (0x0000)
Command has been started (process ID 2728)    ZTIDrivers    23/09/2017 8:55:40 a.m.    0 (0x0000)
Return code from command = 0    ZTIDrivers    23/09/2017 8:55:41 a.m.    0 (0x0000)
Found a driver for HDAUDIO\FUNC_01&VEN_8086&DEV_2809&SUBSYS_80860101: {b79f53cd-012b-4f25-8f1f-98cfc43a5dfc} from \\WDS\UDSept2017$\Out-of-box Drivers\MEDIA\IntcDAud_8.20.00.922_873C24BAA5D9C4A29EC79A93511F80F7BF0C9763\IntcDAud.inf    ZTIDrivers    23/09/2017 8:55:41 a.m.    0 (0x0000)
Validating connection to \\WDS\UDSept2017$\Out-of-box Drivers\MEDIA\IntcDAud_8.20.00.922_873C24BAA5D9C4A29EC79A93511F80F7BF0C9763    ZTIDrivers    23/09/2017 8:55:41 a.m.    0 (0x0000)
Mapping server share: \\WDS\UDSept2017$    ZTIDrivers    23/09/2017 8:55:41 a.m.    0 (0x0000)
Already connected to server WDS as that is where this script is running from.    ZTIDrivers    23/09/2017 8:55:41 a.m.    0 (0x0000)
Copying drivers from "\\WDS\UDSept2017$\Out-of-box Drivers\MEDIA\IntcDAud_8.20.00.922_873C24BAA5D9C4A29EC79A93511F80F7BF0C9763" to "D:\Drivers\MEDIA\IntcDAud_8.20.00.922_873C24BAA5D9C4A29EC79A93511F80F7BF0C9763"    ZTIDrivers    23/09/2017 8:55:41 a.m.    0 (0x0000)
About to run command: cmd.exe /c xcopy /seihycd "\\WDS\UDSept2017$\Out-of-box Drivers\MEDIA\IntcDAud_8.20.00.922_873C24BAA5D9C4A29EC79A93511F80F7BF0C9763" "D:\Drivers\MEDIA\IntcDAud_8.20.00.922_873C24BAA5D9C4A29EC79A93511F80F7BF0C9763" 1> NUL 2>NUL    ZTIDrivers    23/09/2017 8:55:41 a.m.    0 (0x0000)
Command has been started (process ID 2760)    ZTIDrivers    23/09/2017 8:55:41 a.m.    0 (0x0000)
Return code from command = 0    ZTIDrivers    23/09/2017 8:55:42 a.m.    0 (0x0000)
    Found Device HDAUDIO\FUNC_01&VEN_8086&DEV_2809 with 3rd party drivers! Count = 1  = {a0802322-6c56-4368-89f4-2e487bda60b1}    {b79f53cd-012b-4f25-8f1f-98cfc43a5dfc}    ZTIDrivers    23/09/2017 8:55:42 a.m.    0 (0x0000)
Found a driver for HDAUDIO\FUNC_01&VEN_8086&DEV_2809: {a0802322-6c56-4368-89f4-2e487bda60b1} from \\WDS\UDSept2017$\Out-of-box Drivers\MEDIA\IntcDAud_6.16.00.3197_01C43A3A030C13CEF997CB2AF7E91D687013A484\IntcDAud.inf    ZTIDrivers    23/09/2017 8:55:42 a.m.    0 (0x0000)
Validating connection to \\WDS\UDSept2017$\Out-of-box Drivers\MEDIA\IntcDAud_6.16.00.3197_01C43A3A030C13CEF997CB2AF7E91D687013A484    ZTIDrivers    23/09/2017 8:55:42 a.m.    0 (0x0000)
Mapping server share: \\WDS\UDSept2017$    ZTIDrivers    23/09/2017 8:55:42 a.m.    0 (0x0000)
Already connected to server WDS as that is where this script is running from.    ZTIDrivers    23/09/2017 8:55:42 a.m.    0 (0x0000)
Copying drivers from "\\WDS\UDSept2017$\Out-of-box Drivers\MEDIA\IntcDAud_6.16.00.3197_01C43A3A030C13CEF997CB2AF7E91D687013A484" to "D:\Drivers\MEDIA\IntcDAud_6.16.00.3197_01C43A3A030C13CEF997CB2AF7E91D687013A484"    ZTIDrivers    23/09/2017 8:55:42 a.m.    0 (0x0000)
About to run command: cmd.exe /c xcopy /seihycd "\\WDS\UDSept2017$\Out-of-box Drivers\MEDIA\IntcDAud_6.16.00.3197_01C43A3A030C13CEF997CB2AF7E91D687013A484" "D:\Drivers\MEDIA\IntcDAud_6.16.00.3197_01C43A3A030C13CEF997CB2AF7E91D687013A484" 1> NUL 2>NUL    ZTIDrivers    23/09/2017 8:55:42 a.m.    0 (0x0000)
Command has been started (process ID 2796)    ZTIDrivers    23/09/2017 8:55:42 a.m.    0 (0x0000)
Return code from command = 0    ZTIDrivers    23/09/2017 8:55:43 a.m.    0 (0x0000)
Found a driver for HDAUDIO\FUNC_01&VEN_8086&DEV_2809: {b79f53cd-012b-4f25-8f1f-98cfc43a5dfc} from \\WDS\UDSept2017$\Out-of-box Drivers\MEDIA\IntcDAud_8.20.00.922_873C24BAA5D9C4A29EC79A93511F80F7BF0C9763\IntcDAud.inf    ZTIDrivers    23/09/2017 8:55:43 a.m.    0 (0x0000)
Validating connection to \\WDS\UDSept2017$\Out-of-box Drivers\MEDIA\IntcDAud_8.20.00.922_873C24BAA5D9C4A29EC79A93511F80F7BF0C9763    ZTIDrivers    23/09/2017 8:55:43 a.m.    0 (0x0000)
Mapping server share: \\WDS\UDSept2017$    ZTIDrivers    23/09/2017 8:55:43 a.m.    0 (0x0000)
Already connected to server WDS as that is where this script is running from.    ZTIDrivers    23/09/2017 8:55:43 a.m.    0 (0x0000)
Copying drivers from "\\WDS\UDSept2017$\Out-of-box Drivers\MEDIA\IntcDAud_8.20.00.922_873C24BAA5D9C4A29EC79A93511F80F7BF0C9763" to "D:\Drivers\MEDIA\IntcDAud_8.20.00.922_873C24BAA5D9C4A29EC79A93511F80F7BF0C9763"    ZTIDrivers    23/09/2017 8:55:43 a.m.    0 (0x0000)
About to run command: cmd.exe /c xcopy /seihycd "\\WDS\UDSept2017$\Out-of-box Drivers\MEDIA\IntcDAud_8.20.00.922_873C24BAA5D9C4A29EC79A93511F80F7BF0C9763" "D:\Drivers\MEDIA\IntcDAud_8.20.00.922_873C24BAA5D9C4A29EC79A93511F80F7BF0C9763" 1> NUL 2>NUL    ZTIDrivers    23/09/2017 8:55:43 a.m.    0 (0x0000)
Command has been started (process ID 2828)    ZTIDrivers    23/09/2017 8:55:43 a.m.    0 (0x0000)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...