Jump to content


JustSomeDude

SCCM 2012 R2 Task Sequence just doesn't cooperate

Recommended Posts

Hello all!

 

I've been trying to deploy Windows 7 64-bit to our new HP EliteDesk 800 65W G2 Desktop Mini PC. All goes OK up to apply operating system step (error occurs at the end of apply OS step). After downloading and applying OS.wim to C-drive, i get following errors to smsts.log:

 

_________________________________________________________________________

Failed to save environment to (80070057) TSManager 28.1.2016 12:08:23 1348 (0x0544)
Failed to save the current environment block. This is usually caused by a problem with the program. Please check the Microsoft Knowledge Base to determine if this is a known issue or contact Microsoft Support Services for further assistance.
The parameter is incorrect. (Error: 80070057; Source: Windows) TSManager 28.1.2016 12:08:23 1348 (0x0544)
Failed to persist execution state. Error 0x(80070057) TSManager 28.1.2016 12:08:23 1348 (0x0544)
Failed to save execution state and environment to local hard disk TSManager 28.1.2016 12:08:23 1348 (0x0544)
_________________________________________________________________________

After these errors there are other inputs in log, but I believe OSD failing is about these errors. When I try and start computer (in which OSD has failed) I get error:

"An operating system wasn't found. Try disconnecting any drives that don't contain an operating system.

Press Ctrl+Alt+Del to restart"

 

Any ideas why I'm getting these errors and how can I fix them?

 

Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites


well it sounds like it can't write to the hard disc, can you attach the entire SMSTS.log file please ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

It looks like it is something with the formating step, storage drivers or simply a format is needed.. as the TS throws this:

"We do not find an available volume to store the local data path TSManager 2016-01-28 12:08:23 1348 (0x0544)"

Are you using BIOS och UEFI? it says that the UEFI Format step is disabled..

 

/Jörgen

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello

 

I'm using BIOS. Yes UEFI is disabled. I tried creating new task sequence step for format (which you can view from attachment). This didn't help. Computer still made C-drive, so it's pretty weird..

post-32923-0-50903700-1453995192.png

post-32923-0-85035200-1453995194.png

post-32923-0-29054000-1453995199.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...