Jump to content


Sign in to follow this  
0plank0

Add OSD in 2012r2 sp1

Recommended Posts

Hello,

 

I got 2 almost the same enviroments both upgraded to the latest version of sccm.

1 can easy add OSD and there is no problem

 

the other enviroment is refusing adding the OSD

i tried already existing OSD and new ones but all fails. i get the following error massage

"The spicifed unc path does not contain a valid WIM file or you do not have permissions to acces it. specify a valid path"

I try to add it by netwerk share, the server and netwerk acces account got full persmision to acces the share and folders under it.

 

the more strange is that in my other enviroment the OSD addes perfectly no problems found.

 

ive i try to ad an application there is no problemen and that also works fine, how can i troubleshoot on what point exactly the sccm refusing to add the OSD

 

 

Version 5.0.8239.1302 SCCM 2012 r2 sp1 CU2

ADK version 8.1

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites


"i tried already existing OSD and new ones but all fails"

 

can you expand on this, what does it mean exactly, and be precise

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes i can,

 

I have 3 OSD already added before the update to 2012 r2 sp1 cu2.

that ones are in this case windows 7 x32 and x64

 

after the update i try to add the already in SCCM existing OSD but even that one fails to Add as operating system.

this files are on the same location as before

Share this post


Link to post
Share on other sites

Problem solved,

 

I got 2 exact the same enviroments so i was comparing the both installation file size and the the ADK version

 

When i checked the ADK version i noticed that the version of the working enviroment was 0.02 GB larger then the not working enviroment. so that means there is a difference.

when i checked the installation with the option change i noticed that Deployment tools and windows preinstallation enviroment (windows pe) was unchecked.

after checking this and installing the options i rebooted the server and i can add OSD again :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...