Jump to content


Sign in to follow this  
Lethcan Aernis

Anyone manage to image a Dell XPS 9350?

Recommended Posts

Hello,

 

Just wondering if anyone has manage to image the Dell XPS 13 9350?

Got SCCM 2012 R2 SP1 CU2 and when using my current TS wtih Dell XPS 13 9350 it came to the first reboot (partitioning, apply wim, check drivers, install client etc...) and then fail... acording to this link that is normal for this model if you set disk opertion to AHCI which I had: https://www.reddit.com/r/SCCM/comments/40t2iv/dell_xps_9350_9550_sccm_imaging_guide/

 

I switched to RAID ON as suggested in the link, and added the Intel RAID driver to my WInPE.

I can boot on WinPE, partition the disk but when apply WIM in SATA RAID ON mode it fails, smsts.log says the following:

Expand a string: WinPE TSManager 3/7/2016 5:01:42 PM 1520 (0x05F0)
Executing command line: OSDApplyOS.exe /image:P010034A,%OSDImageIndex% "/config:P010005F,%OSDConfigFileName%" /runfromnet:True TSManager 3/7/2016 5:01:42 PM 1520 (0x05F0)
Command line for extension .exe is "%1" %* ApplyOperatingSystem 3/7/2016 5:01:42 PM 1980 (0x07BC)
Set command line: "OSDApplyOS.exe" /image:P010034A,1 "/config:P010005F,Unattend.xml" /runfromnet:True ApplyOperatingSystem 3/7/2016 5:01:42 PM 1980 (0x07BC)
Found run from net option: 1 ApplyOperatingSystem 3/7/2016 5:01:42 PM 1980 (0x07BC)
Not a data image ApplyOperatingSystem 3/7/2016 5:01:42 PM 1980 (0x07BC)
ApplyOSRetry:  ApplyOperatingSystem 3/7/2016 5:01:42 PM 1980 (0x07BC)
TSLaunchMode: PXE ApplyOperatingSystem 3/7/2016 5:01:42 PM 1980 (0x07BC)
OSDUseAlreadyDeployedImage: FALSE ApplyOperatingSystem 3/7/2016 5:01:42 PM 1980 (0x07BC)
'C:\' not a removable drive ApplyOperatingSystem 3/7/2016 5:01:42 PM 1980 (0x07BC)
Searching for next available volume: ApplyOperatingSystem 3/7/2016 5:01:42 PM 1980 (0x07BC)
  Volume S:\ size is 350MB and less than 750MB ApplyOperatingSystem 3/7/2016 5:01:42 PM 1980 (0x07BC)
  Volume C:\ is a valid target. ApplyOperatingSystem 3/7/2016 5:01:42 PM 1980 (0x07BC)
Found volume C:\ ApplyOperatingSystem 3/7/2016 5:01:42 PM 1980 (0x07BC)
Windows target partition is 0-2, driver letter is C:\ ApplyOperatingSystem 3/7/2016 5:01:42 PM 1980 (0x07BC)
!sSystemPart.empty(), HRESULT=80004005 (e:\qfe\nts\sms\framework\tscore\diskvolume.cpp,132) ApplyOperatingSystem 3/7/2016 5:01:42 PM 1980 (0x07BC)
System partition not set ApplyOperatingSystem 3/7/2016 5:01:42 PM 1980 (0x07BC)
Unable to locate a bootable volume. Attempting to make C:\ bootable. ApplyOperatingSystem 3/7/2016 5:01:42 PM 1980 (0x07BC)
bBootDiskDefined == true, HRESULT=80004005 (e:\qfe\nts\sms\client\osdeployment\applyos\installcommon.cpp,690) ApplyOperatingSystem 3/7/2016 5:01:42 PM 1980 (0x07BC)
Unable to find the system disk ApplyOperatingSystem 3/7/2016 5:01:42 PM 1980 (0x07BC)
MakeVolumeBootable( pszVolume ), HRESULT=80004005 (e:\qfe\nts\sms\client\osdeployment\applyos\installcommon.cpp,772) ApplyOperatingSystem 3/7/2016 5:01:42 PM 1980 (0x07BC)
Failed to make volume C:\ bootable. Please ensure that you have set an active partition on the boot disk before installing the operating system.
Unspecified error (Error: 80004005; Source: Windows) ApplyOperatingSystem 3/7/2016 5:01:42 PM 1980 (0x07BC)
ConfigureBootVolume(targetVolume), HRESULT=80004005 (e:\qfe\nts\sms\client\osdeployment\applyos\applyos.cpp,499) ApplyOperatingSystem 3/7/2016 5:01:42 PM 1980 (0x07BC)
Process completed with exit code 2147500037 TSManager 3/7/2016 5:01:42 PM 1520 (0x05F0)
!--------------------------------------------------------------------------------------------! TSManager 3/7/2016 5:01:42 PM 1520 (0x05F0)
Failed to run the action: Apply Win10x64Ent 1511 + Office 2016 WIM.
Unspecified error (Error: 80004005; Source: Windows) TSManager 3/7/2016 5:01:42 PM 1520 (0x05F0)

Same TS works on vitually all other Dell models and google around it shows quicly that this model is an issue but most seems to have problem to just see the disk, and I do that... if I F8 in WinPe I can in diskpart see the disk.. and the partitioning parts work.. it is apply the WIM that fails.

 

Thankful for help

thanks

 

Share this post


Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...