Jump to content


Sign in to follow this  
Charvel350

Windows 10 1607 - image capture wizard has failed with the error code 0x00004005

Recommended Posts

Hi all,

 

I have successfully captured images for Windows 10 1507 and 1511. I have followed the same exact steps to capture the new release of 1607 and am getting the error image capture wizard has failed with the error code 0x00004005

 

I have checked the SMSTS.log and am seeing "Unknown Error"

 

I am not sure what is different about this time around but I am at a loss of what to do next.

 

I am attaching the SMSTS.log

 

Any help would be greatly appreciated

smsts.log

Share this post


Link to post
Share on other sites

I found the issue.

 

I checked the log files C:\Windows\System32\Sysprep\Panther\Setupact.log and C:\Windows\System32\Sysprep\Panther\Setuperr.log and found out some of the apps, such as bing translator and Wunderlist, are not provisioned for all users and will not function with a sysprep image. After uninstalling these apps, the reference image capture kicked off with no issues.

Share this post


Link to post
Share on other sites

how were you capturing this image exactly ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just an FYI:

I ran into this same issue on a fresh install of Win10 1607 enterprise.

 

I used the "Create Task Sequence Media Wizard" and used the "Capture Media" option to create a USB thumb drive for capturing the image.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I had the same issues but once I'd upgraded ADK 10 to the for windows 1607 all now works as expected. ( oh and have the Current branch 1606 version of sccm as said)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I had the same issues but once I'd upgraded ADK 10 to the for windows 1607 all now works as expected. ( oh and have the Current branch 1606 version of sccm as said)

 

I've just run into the same issue. I've just upgraded ADK to 1607. Created a new boot image (10.0.14393). Then created a capture iso using this boot image. I'm trying to capture a hyper-v test vm that has Win 10 Pro x64 1607. My SCCM server is running Current Branch 1610). Any ideas? I checked the setuperr.log as mentioned above and it is complaining about 0D16BB98.Houzz_1.1.18.0_neutral__gyej1c4xgx4mg

 

Edit: Just went through the start menu and right clicked, uninstalled Facebook, Houzz, Skype Preview, Twitter etc. Also had to do: Get-AppxPackage *soundrecorder* | Remove-AppxPackage

 

Seems to be running ok now

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...