Jump to content


Sign in to follow this  
nazimb

Servicing planand Windows 10 1703 upgrade

Recommended Posts

I just upgraded to 1703 using a Servicing Plan in SCCM, however I lost all the pinned program from the Start menu.

Also, I had to re-install the RSAT update.

Wondering if you anyone had the same issue?

 

Thanks,

Share this post


Link to post
Share on other sites


every time you upgrade from one version of Windows 10 to the next, you loose access to RSAT as it is not compatible with the new version.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Same here, pinned items gone. Not great for the users.

Also had a corrupted tile, one I'd previously added for IE11. The tile then disappeared after a second reboot.

Noticed all the AppX clutter is back again, Solitaire, Xbox etc. - apparently this will not get reinstalled again after 1703.

Share this post


Link to post
Share on other sites

where were these programs pinned exactly ? start menu or taskbar ? we are using the Upgrade task sequence and not servicing currently

Share this post


Link to post
Share on other sites

I used servicing to upgrade several of my colleagues for testing and none of us lost the pinned tiles; however, yes, I did have to reinstall RSAT.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

18 minutes ago, itrider said:

I used servicing to upgrade several of my colleagues for testing and none of us lost the pinned tiles; however, yes, I did have to reinstall RSAT.

Did you schecule the plan to run automatically or ran it manually from Software centre?

Share this post


Link to post
Share on other sites

For testing, manually.  I ran it and the deployment package published successfully to my "software updates --> deployment packages". 

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 minutes ago, itrider said:

For testing, manually.  I ran it and the deployment package published successfully to my "software updates --> deployment packages". 

Same for me, the only issue is the pinned programs.

I have a a GPO that pushes the startlayout.xml ti pin programs to the start menu and task bar, those ones are OK, it's just the manually pinned that disapear.

Share this post


Link to post
Share on other sites

if you disable the gpo does the problem go away ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

so disable it in your lab, does the problem go away in the lab ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...