Jump to content






Recommended Posts

I am running into issues with enabling HTTPS for my site.

All my clients are utilizing a PKI certificate, my DP is using a certificate that meets the requirements.

I first switch my MP to HTTPS, and no errors in logs on the server, however, communication between server-client doesn't work.
I checked CCMmessaging.log and these are the errors.
 

Raising event:
instance of CCM_CcmHttp_Status
{
	ClientID = "GUID:39c25844-fdcd-4128-ad02-afbbbb7da681";
	DateTime = "20180306185215.125000+000";
	HostName = "Servername-hidden";
	HRESULT = "0x87d0027e";
	ProcessID = 724;
	StatusCode = 403;
	ThreadID = 300;
};
	CcmMessaging	3/6/2018 12:52:15 PM	300 (0x012C)
Successfully queued RefreshSecuritySettingsEvent event.	CcmMessaging	3/6/2018 12:52:15 PM	300 (0x012C)
Successfully queued event on HTTP/HTTPS failure for server 'Servername-hidden'.	CcmMessaging	3/6/2018 12:52:15 PM	300 (0x012C)
Post to http://Servername-hidden/ccm_system_windowsauth/request failed with 0x87d00231.	CcmMessaging	3/6/2018 12:52:15 PM	300 (0x012C)
[CCMHTTP] ERROR: URL=http://Servername-hidden/ccm_system/request, Port=80, Options=480, Code=0, Text=CCM_E_BAD_HTTP_STATUS_CODE	CcmMessaging	3/6/2018 1:14:47 PM	4980 (0x1374)
Raising event:
instance of CCM_CcmHttp_Status
{
	ClientID = "GUID:39c25844-fdcd-4128-ad02-afbbbb7da681";
	DateTime = "20180306191447.628000+000";
	HostName = "Servername-hidden";
	HRESULT = "0x87d0027e";
	ProcessID = 724;
	StatusCode = 503;
	ThreadID = 4980;
};
	CcmMessaging	3/6/2018 1:14:47 PM	4980 (0x1374)
Successfully queued event on HTTP/HTTPS failure for server 'Servername-hidden'.	CcmMessaging	3/6/2018 1:14:47 PM	4980 (0x1374)
Post to http://Servername-hidden/ccm_system/request failed with 0x87d00231.	CcmMessaging	3/6/2018 1:14:47 PM	4980 (0x1374)
[CCMHTTP] ERROR: URL=http://Servername-hidden/ccm_system/request, Port=80, Options=480, Code=0, Text=CCM_E_BAD_HTTP_STATUS_CODE	CcmMessaging	3/6/2018 1:16:47 PM	11316 (0x2C34)
Raising event:
instance of CCM_CcmHttp_Status
{
	ClientID = "GUID:39c25844-fdcd-4128-ad02-afbbbb7da681";
	DateTime = "20180306191647.300000+000";
	HostName = "Servername-hidden";
	HRESULT = "0x87d0027e";
	ProcessID = 724;
	StatusCode = 503;
	ThreadID = 11316;
};
	CcmMessaging	3/6/2018 1:16:47 PM	11316 (0x2C34)
Successfully queued event on HTTP/HTTPS failure for server 'Servername-hidden'.	CcmMessaging	3/6/2018 1:16:47 PM	11316 (0x2C34)
Post to http://Servername-hidden/ccm_system/request failed with 0x87d00231.	CcmMessaging	3/6/2018 1:16:47 PM	11316 (0x2C34)

 

So, I went ahead and switched the MP back to HTTP, and the clients still cannot communicate with the server. 

Help please.

 

excerpt_ccmmessaging_log.log

Share this post


Link to post
Share on other sites


>>> Selected Certificate [Thumbprint 9d93c668ac7b318448c5e7e97fe6dca10984b6e7] issued to 'server-name-hidden' for HTTPS Client Authentication	SMS_MP_CONTROL_MANAGER	3/6/2018 1:00:38 PM	13240 (0x33B8)
Failed to send http request /SMS_MP/.sms_aut?MPLIST. Error 12030	SMS_MP_CONTROL_MANAGER	3/6/2018 1:00:38 PM	13240 (0x33B8)
Call to HttpSendRequestSync failed for port 443 with 12030 error code.	SMS_MP_CONTROL_MANAGER	3/6/2018 1:00:38 PM	13240 (0x33B8)

Mpcontrol.log error message when switched to HTTPS

Share this post


Link to post
Share on other sites

Finally got it working. Apparently, it just takes some patience for all the clients to flip over to using HTTPS. Thanks for all your help.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×