Jump to content


chiners_68

unattended.xml package

Recommended Posts

So, ive basicaly created my package to the folder where my xml file resides. In my TS on the 'Apply windows Settings' I have seleected to use my unattended package & sepcified the unattended.xml file.

 

ive added some more Location regional settings now to hopefuly get just Uk keyboard etc. When ive tried this boefore you get some bits UK some US & US keyboard remains default.

 

in XP at T-12(cmdlines.txt) I had to remove this reg ket to remove the US keyboard

[HKEY_CURRENT_USER\Keyboard Layout\Preload]

"2"=-

 

 

here is my XML file

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<unattend xmlns="urn:schemas-microsoft-com:unattend">
   <settings pass="specialize">
       <component name="Microsoft-Windows-International-Core" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
           <InputLocale>0809:00000809</InputLocale>
           <SystemLocale>en-uk</SystemLocale>
           <UserLocale>en-uk</UserLocale>
           <UILanguage>en-uk</UILanguage>
           <UILanguageFallback>en-uk</UILanguageFallback>
       </component>
       <component name="Security-Malware-Windows-Defender" processorArchitecture="wow64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
           <DisableAntiSpyware>true</DisableAntiSpyware>
       </component>
   </settings>
   <settings pass="generalize">
       <component name="Microsoft-Windows-TerminalServices-LocalSessionManager" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
           <fDenyTSConnections>false</fDenyTSConnections>
       </component>
   </settings>
   <settings pass="oobeSystem">
       <component name="Microsoft-Windows-Shell-Setup" processorArchitecture="x86" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
           <OOBE>
               <NetworkLocation>Work</NetworkLocation>
           </OOBE>
           <TimeZone>GMT Standard Time</TimeZone>
           <ShowWindowsLive>false</ShowWindowsLive>
       </component>
   </settings>
   <settings pass="windowsPE">
       <component name="Microsoft-Windows-International-Core-WinPE" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
           <SetupUILanguage>
               <UILanguage>en-uk</UILanguage>
           </SetupUILanguage>
           <SystemLocale>en-uk</SystemLocale>
           <UILanguage>en-uk</UILanguage>
           <UILanguageFallback>en-uk</UILanguageFallback>
           <UserLocale>en-uk</UserLocale>
           <InputLocale>0809:00000809</InputLocale>
       </component>
       <component name="Microsoft-Windows-Setup" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
           <Display>
               <ColorDepth>32</ColorDepth>
               <HorizontalResolution>1024</HorizontalResolution>
               <RefreshRate>60</RefreshRate>
               <VerticalResolution>768</VerticalResolution>
           </Display>
       </component>
   </settings>
   <cpi:offlineImage cpi:source="wim://lan-scm-02/os/sw_dvd5_sa_win_ent_7_64bit_english_full_mlf_x15-70749/sources/install.wim#Windows 7 ENTERPRISE" xmlns:cpi="urn:schemas-microsoft-com:cpi" />
</unattend>

Share this post


Link to post
Share on other sites

hey Guys, firstly just want to thanks!!! great site for SCCCM stuff....

has anyone cracked this yet as I have this same issue with answer file with windows 7.. it doesn't set regioanl settings etc and normally the TS fails if I set this in the task sequence.... unnatend.xml

Share this post


Link to post
Share on other sites

Your guide makes It the default but you still have US as an option which most people dont want.

 

i have got this as my current unatend.xml & luckily on the capture & build it shows the language GUI so i can select UK & then thats the only language selected. its not fully unattended but for a capture & build you dont mind selecting the language during the build process if its going to get you what you want.

 

 

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<unattend xmlns="urn:schemas-microsoft-com:unattend">
   <settings pass="specialize">
       <component name="Microsoft-Windows-International-Core" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
           <InputLocale>0809:00000809</InputLocale>
           <SystemLocale>en-uk</SystemLocale>
           <UserLocale>en-uk</UserLocale>
           <UILanguage>en-uk</UILanguage>
           <UILanguageFallback>en-uk</UILanguageFallback>
       </component>
   </settings>
   <settings pass="oobeSystem">
       <component name="Microsoft-Windows-Shell-Setup" processorArchitecture="x86" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
           <OOBE>
               <NetworkLocation>Work</NetworkLocation>
           </OOBE>
           <RegisteredOrganization>IT Services</RegisteredOrganization>
           <RegisteredOwner>COMPANY</RegisteredOwner>
           <TimeZone>GMT Standard Time</TimeZone>
           <ShowWindowsLive>false</ShowWindowsLive>
       </component>
   </settings>
   <settings pass="windowsPE">
       <component name="Microsoft-Windows-International-Core-WinPE" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
           <SetupUILanguage>
               <UILanguage>en-uk</UILanguage>
           </SetupUILanguage>
           <SystemLocale>en-uk</SystemLocale>
           <UILanguage>en-uk</UILanguage>
           <UILanguageFallback>en-uk</UILanguageFallback>
           <UserLocale>en-uk</UserLocale>
           <InputLocale>0809:00000809</InputLocale>
       </component>
   </settings>
   <cpi:offlineImage cpi:source="wim://lan-scm-02/os$/sw_dvd5_sa_win_ent_7_64bit_english_full_mlf_x15-70749/sources/install.wim#Windows 7 ENTERPRISE" xmlns:cpi="urn:schemas-microsoft-com:cpi" />
</unattend>

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...