Jump to content


Adam_Nox

OS Upgrade over Wifi - Almost there just need a little help

Recommended Posts

Hi all, I'm new to SCCM (this is day 4), and I'm trying to get some laptops that are only connected with Wifi to run an OSD, including a domain join, all the way through. 

By having it cache the files locally, I've gotten pretty far. I used USMT to preserve a netsh wifi export xml file. 

Now, where I'm stuck is getting that xml imported as the first thing that happens after the first reboot, and I'm not sure how, because none of the steps in the TS are very descriptive in what all they are doing or when the reboot is happening.

Now, I know I can make an image with the xml in there, and I can also do a join domain from setupcomplete with a powershell script. BUT... I'd like to do this in a way that is not image dependent, if possible, and using the SCCM domain join network setup function to keep my boss happy.

So my question is, where do I put the netsh wlan add command in the series of steps, and also what is the best syntax for that command (I've seen 'command not found' in the ccm logs, but that may be due to being in winPE, not sure).

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites


I keep trying different ways to get this done only to find weird seemingly arbitrary roadblocks. Could still use some help.  Where I'm at now is I can get to "Setup Windows and ConfigMgr". But despite everything being downloaded, it keeps trying to find a server, then fails. 

 

Are there some command line switches or something to make it just install configmgr from cached files, or otherwise get around the attempt to network during that step?

 

thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

well if it cannot connect to the network then how can it contact the management point to send status messages ?

i'd suggest you first get OSD working 100% in a LAN connected state and then move on to trying other things, like OSD on wifi...

Share this post


Link to post
Share on other sites

It does work 100% in a LAN connected state. 

And I've done wifi OSD before, by tampering with WIMs etc. But I'm not trying to do that now.

All I want is for it to stay offline during the winPE portion. It doesn't need to send status messages and other things at that point. It just needs to move on. Any ideas?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Surely someone knew the answer. Oh well. Re-arranged a few parts of the task that had to be done online, and used the source switch in the configmgr install options to point to the package location. It works. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...