Jump to content


Sign in to follow this  
Saif

client install not working

Recommended Posts

My setup:

 

AD 2008 running in native mode.

 

Domain controllers:

PriDC1

SecDC2

 

2008 standard server with SCCM 2007 sp2 / SQL installed.

SCCMSvr

 

Client macnines:

ClientXP1

ClientXP2

 

I have installed SCCM to run in mix mode on my SCCM sever. I followed all the guidelines, installed all the prerequisites (by running the prechecker and fixing all the issues: extending the schema, installing iis, webdav, remote differental and so on...). Everything installed without any issues. I was able to go in and set my boundaries (currently set to Active Directory). I was able to go into Client installation methods and check all that.

 

When i go down to All systems, i do see all my systems on my network, but the issue is when i click to install client, nothing happens. under Assigned it says "Yes", but under Client it says No".

 

I have gone over all my documentation and i cannot figure out why this is happening. PLEASE HELP!

Share this post


Link to post
Share on other sites


is the firewall enabled or disabled on the clients ? (disable it for testing purposes)

is the client installation account a local administrator of the computers you are attempting to install the client on ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

is the firewall enabled or disabled on the clients ? (disable it for testing purposes)

is the client installation account a local administrator of the computers you are attempting to install the client on ?

 

I never thought about that. I will give it a try when i get back to the lab. Will post back with my results.

 

thank you

 

Saif

Share this post


Link to post
Share on other sites

is the firewall enabled or disabled on the clients ? (disable it for testing purposes)

is the client installation account a local administrator of the computers you are attempting to install the client on ?

 

 

It didnt work. I have turned off the firewall and nothing.

I set the domain admin account as local admin account and nothing.

This is what the ccm.log file says:

 

Getting a new request from queue "Incoming" after 100 millisecond delay. $$<SMS_CLIENT_CONFIG_MANAGER><Tue Mar 02 18:57:32.351 2010 Central Standard Time><thread=4760 (0x1298)>

Waiting for change in directory "C:\Program Files\Microsoft Configuration Manager\inboxes\ccr.box" for queue "Incoming", (30 minute backup timeout). $$<SMS_CLIENT_CONFIG_MANAGER><Tue Mar 02 18:57:32.351 2010 Central Standard Time><thread=4760 (0x1298)>

======>Begin Processing request: "XSTRDCMH", machine name: "CL2-NY-XP" $$<SMS_CLIENT_CONFIG_MANAGER><Tue Mar 02 18:57:32.352 2010 Central Standard Time><thread=4176 (0x1050)>

---> Trying the 'best-shot' account which worked for previous CCRs (index = 0x0)~ $$<SMS_CLIENT_CONFIG_MANAGER><Tue Mar 02 18:57:32.352 2010 Central Standard Time><thread=4176 (0x1050)>

---> Attempting to connect to administrative share '\\CL2-NY-XP.saifahmadSPAM!\admin$' using account 'saifahmadSPAM!\supercoach'~ $$<SMS_CLIENT_CONFIG_MANAGER><Tue Mar 02 18:57:32.353 2010 Central Standard Time><thread=4176 (0x1050)>

---> The 'best-shot' account has now succeeded 25 times and failed 6 times. $$<SMS_CLIENT_CONFIG_MANAGER><Tue Mar 02 18:57:32.518 2010 Central Standard Time><thread=4176 (0x1050)>

---> Connected to administrative share on machine CL2-NY-XP.saifahmadSPAM! using account 'saifahmadSPAM!\supercoach'~ $$<SMS_CLIENT_CONFIG_MANAGER><Tue Mar 02 18:57:32.518 2010 Central Standard Time><thread=4176 (0x1050)>

---> Attempting to make IPC connection to share <\\CL2-NY-XP.saifahmadSPAM!\IPC$> ~ $$<SMS_CLIENT_CONFIG_MANAGER><Tue Mar 02 18:57:32.518 2010 Central Standard Time><thread=4176 (0x1050)>

---> Searching for SMSClientInstall.* under '\\CL2-NY-XP.saifahmadSPAM!\admin$\'~ $$<SMS_CLIENT_CONFIG_MANAGER><Tue Mar 02 18:57:32.519 2010 Central Standard Time><thread=4176 (0x1050)>

---> System OS version string "5.1.2600" converted to 5.10 $$<SMS_CLIENT_CONFIG_MANAGER><Tue Mar 02 18:57:32.688 2010 Central Standard Time><thread=4176 (0x1050)>

---> Service Pack version from machine "CL2-NY-XP" is 3 $$<SMS_CLIENT_CONFIG_MANAGER><Tue Mar 02 18:57:32.689 2010 Central Standard Time><thread=4176 (0x1050)>

CWmi::Connect(): ConnectServer(Namespace) failed. - 0x8004100e~ $$<SMS_CLIENT_CONFIG_MANAGER><Tue Mar 02 18:57:32.825 2010 Central Standard Time><thread=4176 (0x1050)>

---> Unable to connect to WMI ® on remote machine "CL2-NY-XP", error = 0x8004100e. $$<SMS_CLIENT_CONFIG_MANAGER><Tue Mar 02 18:57:32.825 2010 Central Standard Time><thread=4176 (0x1050)>

---> Creating \ VerifyingCopying exsistance of destination directory \\CL2-NY-XP\admin$\system32\ccmsetup.~ $$<SMS_CLIENT_CONFIG_MANAGER><Tue Mar 02 18:57:32.826 2010 Central Standard Time><thread=4176 (0x1050)>

---> Copying client files to \\CL2-NY-XP\admin$\system32\ccmsetup.~ $$<SMS_CLIENT_CONFIG_MANAGER><Tue Mar 02 18:57:32.886 2010 Central Standard Time><thread=4176 (0x1050)>

---> Updated service "ccmsetup" on machine "CL2-NY-XP". $$<SMS_CLIENT_CONFIG_MANAGER><Tue Mar 02 18:57:32.987 2010 Central Standard Time><thread=4176 (0x1050)>

---> Started service "ccmsetup" on machine "CL2-NY-XP". $$<SMS_CLIENT_CONFIG_MANAGER><Tue Mar 02 18:57:33.066 2010 Central Standard Time><thread=4176 (0x1050)>

---> Deleting SMS Client Install Lock File '\\CL2-NY-XP.saifahmadSPAM!\admin$\SMSClientInstall.SAI'~ $$<SMS_CLIENT_CONFIG_MANAGER><Tue Mar 02 18:57:33.068 2010 Central Standard Time><thread=4176 (0x1050)>

---> Completed request "XSTRDCMH", machine name "CL2-NY-XP". $$<SMS_CLIENT_CONFIG_MANAGER><Tue Mar 02 18:57:33.071 2010 Central Standard Time><thread=4176 (0x1050)>

Deleted request "XSTRDCMH", machine name "CL2-NY-XP" $$<SMS_CLIENT_CONFIG_MANAGER><Tue Mar 02 18:57:33.071 2010 Central Standard Time><thread=4176 (0x1050)>

<======End request: "XSTRDCMH", machine name: "CL2-NY-XP". $$<SMS_CLIENT_CONFIG_MANAGER><Tue Mar 02 18:57:33.071 2010 Central Standard Time><thread=4176 (0x1050)>

The Site Control File has not changed since the last parameter update. $$<SMS_CLIENT_CONFIG_MANAGER><Tue Mar 02 19:00:36.093 2010 Central Standard Time><thread=4936 (0x1348)>

Updating Site Parameters $$<SMS_CLIENT_CONFIG_MANAGER><Tue Mar 02 19:00:36.093 2010 Central Standard Time><thread=4936 (0x1348)>

~MP Ports: 80 $$<SMS_CLIENT_CONFIG_MANAGER><Tue Mar 02 19:00:36.094 2010 Central Standard Time><thread=4936 (0x1348)>

~MP SSL Ports: 443 $$<SMS_CLIENT_CONFIG_MANAGER><Tue Mar 02 19:00:36.094 2010 Central Standard Time><thread=4936 (0x1348)>

~IISPreferedPort: 80 $$<SMS_CLIENT_CONFIG_MANAGER><Tue Mar 02 19:00:36.094 2010 Central Standard Time><thread=4936 (0x1348)>

~IISSSLPreferedPort: 443 $$<SMS_CLIENT_CONFIG_MANAGER><Tue Mar 02 19:00:36.094 2010 Central Standard Time><thread=4936 (0x1348)>

~Default MP: NY-MEM1-2K8 $$<SMS_CLIENT_CONFIG_MANAGER><Tue Mar 02 19:00:36.094 2010 Central Standard Time><thread=4936 (0x1348)>

~SSL State: 0 $$<SMS_CLIENT_CONFIG_MANAGER><Tue Mar 02 19:00:36.095 2010 Centra

 

this is what the ccmsetup.log on the client says:

required.]LOG]!><time="17:57:26.654+360" date="03-02-2010" component="ccmsetup" context="" type="1" thread="1144" file="ccmsetup.cpp:4093">

<![LOG[Command line: "C:\WINDOWS\system32\ccmsetup\ccmsetup.exe" /runservice /config:MobileClient.tcf]LOG]!><time="17:57:26.654+360" date="03-02-2010" component="ccmsetup" context="" type="1" thread="1144" file="ccmsetup.cpp:4102">

<![LOG[CCMHTTPPORT: 80]LOG]!><time="17:57:26.654+360" date="03-02-2010" component="ccmsetup" context="" type="1" thread="1144" file="ccmsetup.cpp:8008">

<![LOG[CCMHTTPSPORT: 443]LOG]!><time="17:57:26.654+360" date="03-02-2010" component="ccmsetup" context="" type="1" thread="1144" file="ccmsetup.cpp:8023">

<![LOG[CCMHTTPSSTATE: 0]LOG]!><time="17:57:26.654+360" date="03-02-2010" component="ccmsetup" context="" type="1" thread="1144" file="ccmsetup.cpp:8041">

<![LOG[CCMHTTPSCERTNAME: ]LOG]!><time="17:57:26.654+360" date="03-02-2010" component="ccmsetup" context="" type="1" thread="1144" file="ccmsetup.cpp:8069">

<![LOG[FSP: ]LOG]!><time="17:57:26.654+360" date="03-02-2010" component="ccmsetup" context="" type="1" thread="1144" file="ccmsetup.cpp:8084">

<![LOG[CCMFIRSTCERT: 0]LOG]!><time="17:57:26.654+360" date="03-02-2010" component="ccmsetup" context="" type="1" thread="1144" file="ccmsetup.cpp:8126">

<![LOG[Config file: C:\WINDOWS\system32\ccmsetup\MobileClient.tcf]LOG]!><time="17:57:26.654+360" date="03-02-2010" component="ccmsetup" context="" type="1" thread="1144" file="ccmsetup.cpp:4497">

<![LOG[Retry time: 10 minute(s)]LOG]!><time="17:57:26.654+360" date="03-02-2010" component="ccmsetup" context="" type="1" thread="1144" file="ccmsetup.cpp:4498">

<![LOG[MSI log file: ]LOG]!><time="17:57:26.654+360" date="03-02-2010" component="ccmsetup" context="" type="1" thread="1144" file="ccmsetup.cpp:4499">

<![LOG[MSI properties: INSTALL=ALL" SMSSITECODE="SAI" CCMHTTPPORT="80" CCMHTTPSPORT="443" CCMHTTPSSTATE="0" CCMFIRSTCERT="0]LOG]!><time="17:57:26.654+360" date="03-02-2010" component="ccmsetup" context="" type="1" thread="1144" file="ccmsetup.cpp:4500">

<![LOG[source List:]LOG]!><time="17:57:26.654+360" date="03-02-2010" component="ccmsetup" context="" type="1" thread="1144" file="ccmsetup.cpp:4508">

<![LOG[ \\NY-MEM1-2K8.SAIFAHMADSPAM!\SMSClient]LOG]!><time="17:57:26.654+360" date="03-02-2010" component="ccmsetup" context="" type="1" thread="1144" file="ccmsetup.cpp:4515">

<![LOG[ \\NY-MEM1-2K8\SMSClient]LOG]!><time="17:57:26.654+360" date="03-02-2010" component="ccmsetup" context="" type="1" thread="1144" file="ccmsetup.cpp:4524">

<![LOG[MPs:]LOG]!><time="17:57:26.654+360" date="03-02-2010" component="ccmsetup" context="" type="1" thread="1144" file="ccmsetup.cpp:4527">

<![LOG[ NY-MEM1-2K8.SAIFAHMADSPAM!]LOG]!><time="17:57:26.654+360" date="03-02-2010" component="ccmsetup" context="" type="1" thread="1144" file="ccmsetup.cpp:4542">

<![LOG[updated security on object C:\WINDOWS\system32\ccmsetup\.]LOG]!><time="17:57:26.685+360" date="03-02-2010" component="ccmsetup" context="" type="0" thread="1144" file="ccmsetup.cpp:8849">

<![LOG[A Fallback Status Point has not been specified. Message with STATEID='100' will not be sent.]LOG]!><time="17:57:26.685+360" date="03-02-2010" component="ccmsetup" context="" type="1" thread="1144" file="ccmsetup.cpp:9330">

<![LOG[Running as user "SYSTEM"]LOG]!><time="17:57:26.685+360" date="03-02-2010" component="ccmsetup" context="" type="1" thread="916" file="ccmsetup.cpp:2690">

<![LOG[Detected 37773 MB free disk space on system drive.]LOG]!><time="17:57:26.685+360" date="03-02-2010" component="ccmsetup" context="" type="1" thread="916" file="ccmsetup.cpp:463">

<![LOG[DetectWindowsEmbeddedFBWF() Detecting OS Version]LOG]!><time="17:57:26.685+360" date="03-02-2010" component="ccmsetup" context="" type="1" thread="916" file="ccmsetup.cpp:509">

<![LOG[Client OS Version is 5.1, Service Pack Version 3]LOG]!><time="17:57:26.685+360" date="03-02-2010" component="ccmsetup" context="" type="1" thread="916" file="ccmsetup.cpp:533">

<![LOG[Client OS is not a supported Windows Embedded Platform]LOG]!><time="17:57:26.685+360" date="03-02-2010" component="ccmsetup" context="" type="1" thread="916" file="ccmsetup.cpp:535">

<![LOG[successfully ran BITS check.]LOG]!><time="17:57:26.950+360" date="03-02-2010" component="ccmsetup" context="" type="1" thread="916" file="ccmsetup.cpp:7105">

<![LOG[Failed to successfully complete HTTP request. (StatusCode at WinHttpQueryHeaders: 404)]LOG]!><time="17:57:26.982+360" date="03-02-2010" component="ccmsetup" context="" type="3" thread="916" file="ccmsetup.cpp:5969">

<![LOG[A Fallback Status Point has not been specified. Message with STATEID='308' will not be sent.]LOG]!><time="17:57:26.982+360" date="03-02-2010" component="ccmsetup" context="" type="1" thread="916" file="ccmsetup.cpp:9330">

 

 

not working!

Share this post


Link to post
Share on other sites

GOT IT!!!

 

To be honest i have no idea what the issue could have been. I went through your full SCCM doc and configured this sucker from step A to Z.

 

What i did notice was that WebDve was not setup. So i set it up according to MS and your docs. Disabled the firewall and configured the local admin account. It finally worked after ( i kid you not) 4 hours of playing around.

 

thanks for excellent documentation.

 

Saif

Share this post


Link to post
Share on other sites

you are welcome, glad it's working now and now that you have it working, try and contribute to the forum :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, I'm real difficulty getting the SCCM client installed on the Windows 7 machine.

 

Both are Server 2008 SP2 and Windows 7 machines are on VMware Workstation.

 

Boundaries are set, Network Acces Account is set, Client Push Installation, DP's are updated and so on

 

 

This is my log. I don't have a clue anymore. I will try to modify the WebDAV, didn't do that yet.

 

<![LOG[==========[ ccmsetup started in process 2196 ]==========]LOG]!><time="16:50:15.140+-120" date="05-21-2010" component="ccmsetup" context="" type="1" thread="2200" file="ccmsetup.cpp:9010">

<![LOG[Version: 4.0.6487.2000]LOG]!><time="16:50:15.140+-120" date="05-21-2010" component="ccmsetup" context="" type="1" thread="2200" file="ccmsetup.cpp:2068">

<![LOG[Command line parameters for ccmsetup have been specified. No registry lookup for command line parameters is required.]LOG]!><time="16:50:15.140+-120" date="05-21-2010" component="ccmsetup" context="" type="1" thread="2200" file="ccmsetup.cpp:4093">

<![LOG[Command line: "C:\Windows\system32\ccmsetup\ccmsetup.exe" /runservice /config:MobileClient.tcf]LOG]!><time="16:50:15.140+-120" date="05-21-2010" component="ccmsetup" context="" type="1" thread="2200" file="ccmsetup.cpp:4102">

<![LOG[CCMHTTPPORT: 80]LOG]!><time="16:50:15.140+-120" date="05-21-2010" component="ccmsetup" context="" type="1" thread="2200" file="ccmsetup.cpp:8008">

<![LOG[CCMHTTPSPORT: 443]LOG]!><time="16:50:15.140+-120" date="05-21-2010" component="ccmsetup" context="" type="1" thread="2200" file="ccmsetup.cpp:8023">

<![LOG[CCMHTTPSSTATE: 0]LOG]!><time="16:50:15.140+-120" date="05-21-2010" component="ccmsetup" context="" type="1" thread="2200" file="ccmsetup.cpp:8041">

<![LOG[CCMHTTPSCERTNAME: ]LOG]!><time="16:50:15.140+-120" date="05-21-2010" component="ccmsetup" context="" type="1" thread="2200" file="ccmsetup.cpp:8069">

<![LOG[FSP: SERVER2K8.TESTREXEL.LOCAL]LOG]!><time="16:50:15.140+-120" date="05-21-2010" component="ccmsetup" context="" type="1" thread="2200" file="ccmsetup.cpp:8084">

<![LOG[CCMFIRSTCERT: 0]LOG]!><time="16:50:15.140+-120" date="05-21-2010" component="ccmsetup" context="" type="1" thread="2200" file="ccmsetup.cpp:8126">

<![LOG[Config file: C:\Windows\system32\ccmsetup\MobileClient.tcf]LOG]!><time="16:50:15.140+-120" date="05-21-2010" component="ccmsetup" context="" type="1" thread="2200" file="ccmsetup.cpp:4497">

<![LOG[Retry time: 10 minute(s)]LOG]!><time="16:50:15.140+-120" date="05-21-2010" component="ccmsetup" context="" type="1" thread="2200" file="ccmsetup.cpp:4498">

<![LOG[MSI log file: ]LOG]!><time="16:50:15.140+-120" date="05-21-2010" component="ccmsetup" context="" type="1" thread="2200" file="ccmsetup.cpp:4499">

<![LOG[MSI properties: INSTALL=ALL" SMSSITECODE="ABC" SMSMP="server2k8" SMSSLP="server2k8" CCMHTTPPORT="80" CCMHTTPSPORT="443" CCMHTTPSSTATE="0" FSP="SERVER2K8.TESTREXEL.LOCAL" CCMFIRSTCERT="0]LOG]!><time="16:50:15.140+-120" date="05-21-2010" component="ccmsetup" context="" type="1" thread="2200" file="ccmsetup.cpp:4500">

<![LOG[source List:]LOG]!><time="16:50:15.140+-120" date="05-21-2010" component="ccmsetup" context="" type="1" thread="2200" file="ccmsetup.cpp:4508">

<![LOG[ \\SERVER2K8.TESTREXEL.LOCAL\SMSClient]LOG]!><time="16:50:15.140+-120" date="05-21-2010" component="ccmsetup" context="" type="1" thread="2200" file="ccmsetup.cpp:4515">

<![LOG[ \\SERVER2K8\SMSClient]LOG]!><time="16:50:15.140+-120" date="05-21-2010" component="ccmsetup" context="" type="1" thread="2200" file="ccmsetup.cpp:4524">

<![LOG[MPs:]LOG]!><time="16:50:15.140+-120" date="05-21-2010" component="ccmsetup" context="" type="1" thread="2200" file="ccmsetup.cpp:4527">

<![LOG[ SERVER2K8.TESTREXEL.LOCAL]LOG]!><time="16:50:15.140+-120" date="05-21-2010" component="ccmsetup" context="" type="1" thread="2200" file="ccmsetup.cpp:4542">

<![LOG[updated security on object C:\Windows\system32\ccmsetup\.]LOG]!><time="16:50:15.140+-120" date="05-21-2010" component="ccmsetup" context="" type="0" thread="2200" file="ccmsetup.cpp:8849">

<![LOG[sending Fallback Status Point message, STATEID='100'.]LOG]!><time="16:50:15.140+-120" date="05-21-2010" component="ccmsetup" context="" type="1" thread="2200" file="ccmsetup.cpp:9326">

<![LOG[state message with TopicType 800 and TopicId {B6B7656C-808B-4F2D-9C35-7A7F786B833E} has been sent to the FSP]LOG]!><time="16:50:15.202+-120" date="05-21-2010" component="FSPStateMessage" context="" type="1" thread="2200" file="fsputillib.cpp:730">

<![LOG[Running as user "SYSTEM"]LOG]!><time="16:50:15.202+-120" date="05-21-2010" component="ccmsetup" context="" type="1" thread="2228" file="ccmsetup.cpp:2690">

<![LOG[Detected 8957 MB free disk space on system drive.]LOG]!><time="16:50:15.202+-120" date="05-21-2010" component="ccmsetup" context="" type="1" thread="2228" file="ccmsetup.cpp:463">

<![LOG[DetectWindowsEmbeddedFBWF() Detecting OS Version]LOG]!><time="16:50:15.202+-120" date="05-21-2010" component="ccmsetup" context="" type="1" thread="2228" file="ccmsetup.cpp:509">

<![LOG[Client OS Version is 6.1, Service Pack Version 0]LOG]!><time="16:50:15.202+-120" date="05-21-2010" component="ccmsetup" context="" type="1" thread="2228" file="ccmsetup.cpp:533">

<![LOG[Client OS is not a supported Windows Embedded Platform]LOG]!><time="16:50:15.202+-120" date="05-21-2010" component="ccmsetup" context="" type="1" thread="2228" file="ccmsetup.cpp:535">

<![LOG[Ccmsetup is being restarted due to an administrative action. Installation files will be reset and downloaded again.]LOG]!><time="16:50:15.202+-120" date="05-21-2010" component="ccmsetup" context="" type="1" thread="2228" file="ccmsetup.cpp:2774">

<![LOG[successfully ran BITS check.]LOG]!><time="16:50:15.265+-120" date="05-21-2010" component="ccmsetup" context="" type="1" thread="2228" file="ccmsetup.cpp:7105">

<![LOG[Failed to successfully complete HTTP request. (StatusCode at WinHttpQueryHeaders: 404)]LOG]!><time="16:50:15.265+-120" date="05-21-2010" component="ccmsetup" context="" type="3" thread="2228" file="ccmsetup.cpp:5969">

<![LOG[sending Fallback Status Point message, STATEID='308'.]LOG]!><time="16:50:15.265+-120" date="05-21-2010" component="ccmsetup" context="" type="1" thread="2228" file="ccmsetup.cpp:9326">

<![LOG[state message with TopicType 800 and TopicId {BA9507A8-DD17-46AB-A015-EE1EF541C346} has been sent to the FSP]LOG]!><time="16:50:15.281+-120" date="05-21-2010" component="FSPStateMessage" context="" type="1" thread="2228" file="fsputillib.cpp:730">

 

 

I would be much obliged if i could have a look see at your step by step documentation.

 

PsYkE

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...