Jump to content


johna8

Help - PXE Boot IP Helpers

Recommended Posts

Hi there,

 

We have a specific VLAN that just doesn't appear to respond back to the client to do a PXE boot (IP Helper only).

We can see the traffic hitting the ConfigMgr server and here are the logs below.

Interesting to note is that the Client IP = 000.000.000.000 - I'd assume this field would required to be

populated for ConfigMgr to respond.

 

[010.064.001.016:67] Recv From:[010.064.067.001:67] Len:548 1e21718 smspxe 1/10/2010 11:52:48 a.m. 732 (0x02DC)

============> Received from client: smspxe 1/10/2010 11:52:48 a.m. 732 (0x02DC)

DHCP message: smspxe 1/10/2010 11:52:48 a.m. 732 (0x02DC)

Operation : BootRequest (1) smspxe 1/10/2010 11:52:48 a.m. 732 (0x02DC)

Hardware Address type : 1 smspxe 1/10/2010 11:52:48 a.m. 732 (0x02DC)

Hardware Address Length: 6 smspxe 1/10/2010 11:52:48 a.m. 732 (0x02DC)

Hop Count : 1 smspxe 1/10/2010 11:52:48 a.m. 732 (0x02DC)

Transaction ID : 08009157 smspxe 1/10/2010 11:52:48 a.m. 732 (0x02DC)

Seconds Since Boot : 4 smspxe 1/10/2010 11:52:48 a.m. 732 (0x02DC)

Client IP Address : 000.000.000.000 smspxe 1/10/2010 11:52:48 a.m. 732 (0x02DC)

Your IP Address : 000.000.000.000 smspxe 1/10/2010 11:52:48 a.m. 732 (0x02DC)

Server IP Address : 000.000.000.000 smspxe 1/10/2010 11:52:48 a.m. 732 (0x02DC)

Relay Agent IP Address : 010.064.067.001 smspxe 1/10/2010 11:52:48 a.m. 732 (0x02DC)

Hardware Address : 00:50:56:91:00:08: smspxe 1/10/2010 11:52:48 a.m. 732 (0x02DC)

Magic Cookie: 63538263 smspxe 1/10/2010 11:52:48 a.m. 732 (0x02DC)

Options: smspxe 1/10/2010 11:52:48 a.m. 732 (0x02DC)

Type = 53 DHCP Message Type: 1=DHCPDiscover smspxe 1/10/2010 11:52:48 a.m. 732 (0x02DC)

Type = 55 Paramerter Request List: 01020305060b0c0d0f1011122b363c438081828384858687 smspxe 1/10/2010 11:52:48 a.m. 732 (0x02DC)

Type = 57 Max DHCP Message Size: 04ec smspxe 1/10/2010 11:52:48 a.m. 732 (0x02DC)

Type = 97 UUID: 00421118e2127d64985ec9cb46d57c614a smspxe 1/10/2010 11:52:48 a.m. 732 (0x02DC)

Type = 93 Client system Arch: IA x86 PC smspxe 1/10/2010 11:52:48 a.m. 732 (0x02DC)

Type = 94 UNDI: 010201 smspxe 1/10/2010 11:52:48 a.m. 732 (0x02DC)

Type = 60 ClassIdentifier: PXEClient:Arch:00000:UNDI:002001 smspxe 1/10/2010 11:52:48 a.m. 732 (0x02DC)

<============ smspxe 1/10/2010 11:52:48 a.m. 732 (0x02DC)

ProcessMessage: Context:02749BF0 dTime:0 smspxe 1/10/2010 11:52:48 a.m. 14296 (0x37D8)

!sTempString.empty(), HRESULT=80070057 (e:\nts_sms_fre\sms\framework\core\ccmcore\string.cpp,984) smspxe 1/10/2010 11:52:48 a.m. 14296 (0x37D8)

MAC=00:50:56:91:00:08 SMBIOS GUID=E2181142-7D12-9864-5EC9-CB46D57C614A > DHCP Discover received. smspxe 1/10/2010 11:52:48 a.m. 14296 (0x37D8)

MAC=00:50:56:91:00:08 SMBIOS GUID=E2181142-7D12-9864-5EC9-CB46D57C614A > Using device info from cache smspxe 1/10/2010 11:52:48 a.m. 14296 (0x37D8)

 

 

Any ideas on where to from here to help diagnose the issue?

 

We know ConfigMgr PXE works, as another VLAN with DHCP scopes referral works fine.

 

Regards,

John

Share this post


Link to post
Share on other sites

is there cisco switches involved ? if so is portfast set to enabled or disabled ?

 

Thanks for replying to my technet post as well much appreciated.

I'll be speaking to our network team to verify what the setting is.

Is the portfast setting switch dependant or port related configuration?

If so should it be enabled just for the ConfigMgr server?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...