Jump to content


liuyanshare

client can not be installed in server 2003 or 2003r2

Recommended Posts

hi guys:

 

I try to install client in the 'all systems'. only the servers with win 2008/2008r2 can be installed, the servers with win 2003/2003r2 can not be installed client.

 

I don't know why? Do I need some further configurations on these 2003 servers?

 

Thank you

Share this post


Link to post
Share on other sites


 

Version is SCCM 2012 Beta 2, that installed on Ser2008R2*64. And client target is Ser2003R2*64. I can not install the client on the target server.

 

I had checked all the points I know, such as my account is a target's local adminstrator....

 

thank you

Share this post


Link to post
Share on other sites

as per microsoft the SCCM 2012 Beta 2 should support installation of clients in server 2008 R2. Do you get any error message ?? Try rebooting the Machine it should get installed buddy...

Share this post


Link to post
Share on other sites

verify that your boundary group is assigned to your site

Share this post


Link to post
Share on other sites

as per microsoft the SCCM 2012 Beta 2 should support installation of clients in server 2008 R2. Do you get any error message ?? Try rebooting the Machine it should get installed buddy...

 

there was no errors there. I also copied the client install file to the target server, and install client directly, and be told install was succeed.

 

I watched the CMSETUP*32 processe on the Task Manager, but very short time. that looks not right.

 

I also reboot both the target server and SCCM server many times.

 

I really can not find out why it could not be installed.

Share this post


Link to post
Share on other sites

if you have seen the process running in the server 2008 R2 then you must wait for sometime... it must show the icon in control panel..

Share this post


Link to post
Share on other sites

if you have seen the process running in the server 2008 R2 then you must wait for sometime... it must show the icon in control panel..

Sorry, the client is running Server2003*64. and the CMSETUP*32 processe could be seen only 2 seconds.

 

and there is nothing in the control panel, start menu and C:\program files, after a enough long break, also after the restart.

 

why?

 

Thank you.

Share this post


Link to post
Share on other sites

okay try this .. turn off windows firewall on both SCCM and Client.... (test purpose)....

 

I did it, and restart the client server. but still can not install client.

so sad.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've just had the exact same problem with Server 2003. Looking at the ccmsetup.log it is clear what the problem is:

 

"This operating system does not contain the correct version of BITS. BITS 2.5 or later is required."

 

After manually installing http://www.microsoft.com/en-ie/download/details.aspx?id=4933 and rebooting, the client is now installing automatically.

 

Hope that helps.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...