Jump to content


JPUK

Windows XP TS fails to apply windows updates

Recommended Posts

hi there

 

I am having major problems trying to build and capture(B&C) a Windows XP device using a Task Sequence.

 

So far I have followed various posts and topics from here and other sites, none have worked. We do have a complex setup where WSUS is used for the production clients and the SUP will be used for the B&C. Computers for the B&C are in a protected OU and are moved after they have been deployed.

 

Task Sequence:

step 1 Install Software Updates - have tried both mandatory and all

step 2 Restart computer

step 3 Install software Updates - have tried both mandatory and all

 

When you build the device it reports it is installing 116 updates and then applies them

 

The logs reports

 

step 1:

-2147023436 22795}"' compiled in 'root\ccm\policy\machine' namespace Policy verification done GetIPriviledgedInstallInterface successful Refreshing Updates Successfully initiated RefreshUpdates operation Waiting for RefreshUpdates complete notification from Updates Deployment Agent FALSE, HRESULT=800705b4 (e:\nts_sms_fre\sms\client\osdeployment\installswupdate\installswupdate.cpp,1351) WaitForRefreshUpdatesComplete(spInstall), HRESULT=800705b4 (e:\nts_sms_fre\sms\client\osdeployment\installswupdate\installswupdate.cpp,1410) RefreshUpdates(), HRESULT=800705b4 (e:\nts_sms_fre\sms\client\osdeployment\installswupdate\installswupdate.cpp,998) InstallUpdates(pInstallUpdate, tType, sJobID, ulCookie), HRESULT=800705b4 (e:\nts_sms_fre\sms\client\osdeployment\installswupdate\main.cpp,279) Setting TSEnv variable SMSTSInstallUpdateJobGUID= Process(pInstallUpdate, tType), HRESULT=800705b4 (e:\nts_sms_fre\sms\client\osdeployment\installswupdate\main.cpp,349) Timedout waiting for updates refresh complete notification

 

step 2 is ok

 

step 3: repeats the same message.

 

Now when you deploy the device and move it to a normal OU - it shows that 1 update ( 898461 ) is required, you install this and then it shows that it is missing 144+ updates.

 

I have made sure that the SUP has approved the same updates as the Central WSUS world, and even added addtional install updates task sequence later in the list. I have also packaged and added the 898461 update to the Build and Capture task sequence.

 

let me know if you need any further information

 

Any help or advice would be most appreciated.

 

cheers

Share this post


Link to post
Share on other sites


What do you mean when you say you "deploy the device"? That you've captured an OS, and have imaged a machine with it? And you say that computers for the B&C are moved out of an OU after? Why is this? Typically you should only need a single machine to capture your OS images unless you've got a wide variety of hardware (with different HALs) floating around, and shouldn't need to do anything to them post-capture. Maybe try expanding a little on the info in your post and someone can help.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...