Jump to content


Sign in to follow this  
PolishPaul

PXE without DHCP worked, not it doesn't?

Recommended Posts

(PXE Without DHCP worked, NOW* it doesn't)

I have a lab with an SCCM server with SQL and another as the Active directory server (2 servers total). These are on a private network and have a Linux DHCP/PXE setup.

 

When i setup SCCM i never setup DHCP but i did setup PXE on the distribution point. I was able to boot up right into the SCCM server's PXE or to the Linux one if i put in a delay on the SCCM server.

 

Last week i was trying to get PXE to chain load from another server (without success so far, but that's another post). On Monday, i look at the setup and I was no longer able to PXE into my SCCM server. Granted, i was mucking around with the settings but... How was it possible that the SCCM server received and handled PXE requests without DHCP? I was under the impression that DHCP was needed. The reason i didn't install DHCP on SCCM is because i was trying to integrate it with the exitsting Linux setup. Kinda stumped on this one...

Share this post


Link to post
Share on other sites


"hese are on a private network and have a Linux DHCP/PXE setup"

 

You dont need DHCP on your SCCM server to be able to get PXE to work, as long as the client get an IP adress you are good to go. Then hopyfully the SCCM will respond after the client has the IP adress.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...