Jump to content


it@jjuc.no

Multiple application base variable

Recommended Posts

Hello

 

I have set up SCCM 2012 with MDT 2012 integration. I have successfully created build and capture task sequence. I have also created office 2010 application which deploys without any problems to collections.

 

My problem is when I want to install applications in a task sequence. I made a task sequence which only contains install application. I select multiple application using base variable. I set the variable in the collection variable on my collection. First I thought the problem was related to setting the variable, but from the log I can see that the variable is working, and it's adding the office application to the list.

 

See attached text from the smsts.log

 

<![LOG[[ smsinstallapp.exe ]]LOG]!><time="20:49:28.528-120" date="08-16-2012" component="InstallApplication" context="" type="1" thread="3828" file="main.cpp:207">

<![LOG[Application Names: ]LOG]!><time="20:49:28.528-120" date="08-16-2012" component="InstallApplication" context="" type="1" thread="3828" file="main.cpp:233">

<![LOG[baseVar = 'APPINST', Continueonerror=False]LOG]!><time="20:49:28.528-120" date="08-16-2012" component="InstallApplication" context="" type="1" thread="3828" file="main.cpp:239">

<![LOG[swdAction = '0002']LOG]!><time="20:49:28.529-120" date="08-16-2012" component="InstallApplication" context="" type="1" thread="3828" file="main.cpp:240">

<![LOG[DAInstaller::Execute() ]LOG]!><time="20:49:28.529-120" date="08-16-2012" component="InstallApplication" context="" type="1" thread="3828" file="dainstaller.cpp:221">

<![LOGSetting progress step for initialization]LOG]!><time="20:49:28.529-120" date="08-16-2012" component="InstallApplication" context="" type="0" thread="3828" file="dainstaller.cpp:228">

<!LOGSetting total steps to 1]LOG]!><time="20:49:28.529-120" date="08-16-2012" component="InstallApplication" context="" type="0" thread="3828" file="daprogress.cpp:176">

<![LOG[Env variable with specified basename APPINST and suffix '01' is found.]LOG]!><time="20:49:28.609-120" date="08-16-2012" component="InstallApplication" context="" type="1" thread="3828" file="dainstaller.cpp:84">

<![LOG[set authenticator in transport]LOG]!><time="20:49:28.612-120" date="08-16-2012" component="InstallApplication" context="" type="1" thread="3828" file="libsmsmessaging.cpp:7592">

<![LOG[Added "Office 2010 NOR&ENG" to the install list ]LOG]!><time="20:49:28.612-120" date="08-16-2012" component="InstallApplication" context="" type="1" thread="3828" file="dautils.cpp:345">

<![LOG[Adding 1 installs to steps]LOG]!><time="20:49:28.612-120" date="08-16-2012" component="InstallApplication" context="" type="0" thread="3828" file="daprogress.cpp:188">

<![LOGSetting total steps to 2]LOG]!><time="20:49:28.612-120" date="08-16-2012" component="InstallApplication" context="" type="0" thread="3828" file="daprogress.cpp:176">

<![LOGStep 1 out of 2 complete]LOG]!><time="20:49:28.612-120" date="08-16-2012" component="InstallApplication" context="" type="0" thread="3828" file="daprogress.cpp:226">

<![LOG[Executing Policy Assignment Request.]LOG]!><time="20:49:28.617-120" date="08-16-2012" component="InstallApplication" context="" type="0" thread="3828" file="dautils.cpp:434">

<![LOG[Default CSP is Microsoft Enhanced RSA and AES Cryptographic Provider]LOG]!><time="20:49:28.617-120" date="08-16-2012" component="InstallApplication" context="" type="0" thread="3828" file="libcrypt.cpp:1592">

<![LOG[Default CSP Type is 24]LOG]!><time="20:49:28.617-120" date="08-16-2012" component="InstallApplication" context="" type="0" thread="3828" file="libcrypt.cpp:1593">

<![LOG[Failed to request policy assignments, hr=0x80004005]LOG]!><time="20:49:29.087-120" date="08-16-2012" component="InstallApplication" context="" type="3" thread="3828" file="dautils.cpp:438">

<![LOG[Policy download failed, hr=0x80004005]LOG]!><time="20:49:29.087-120" date="08-16-2012" component="InstallApplication" context="" type="3" thread="3828" file="dautils.cpp:578">

<![LOG[Process completed with exit code 2147500037]LOG]!><time="20:49:29.109-120" date="08-16-2012" component="TSManager" context="" type="1" thread="2536" file="commandline.cpp:1098">

<![LOG[!--------------------------------------------------------------------------------------------!]LOG]!><time="20:49:29.109-120" date="08-16-2012" component="TSManager" context="" type="1" thread="2536" file="instruction.cxx:3011">

<![LOG[Failed to run the action: Install Application.

Unspecified error (Error: 80004005; Source: Windows)]LOG]!><time="20:49:29.110-120" date="08-16-2012" component="TSManager" context="" type="3" thread="2536" file="instruction.cxx:3102">

<![LOG[set authenticator in transport]LOG]!><time="20:49:29.115-120" date="08-16-2012" component="TSManager" context="" type="1" thread="2536" file="libsmsmessaging.cpp:7592">

<![LOG[set a global environment variable _SMSTSLastActionRetCode=-2147467259]LOG]!><time="20:49:29.589-120" date="08-16-2012" component="TSManager" context="" type="0" thread="2536" file="executionenv.cxx:668">

<![LOG[set a global environment variable _SMSTSLastActionSucceeded=false]LOG]!><time="20:49:29.592-120" date="08-16-2012" component="TSManager" context="" type="0" thread="2536" file="executionenv.cxx:668">

<![LOG[Clear local default environment]LOG]!><time="20:49:29.593-120" date="08-16-2012" component="TSManager" context="" type="0" thread="2536" file="executionenv.cxx:807">

<![LOG[Failed to run the action: Install Application. Execution has been aborted]LOG]!><time="20:49:29.704-120" date="08-16-2012" component="TSManager" context="" type="3" thread="2536" file="instruction.cxx:3190">

<![LOG[set authenticator in transport]LOG]!><time="20:49:29.708-120" date="08-16-2012" component="TSManager" context="" type="1" thread="2536" file="libsmsmessaging.cpp:7592">

<![LOG[Failed to run the last action: Install Application. Execution of task sequence failed.

Unspecified error (Error: 80004005; Source: Windows)]LOG]!><time="20:49:30.065-120" date="08-16-2012" component="TSManager" context="" type="3" thread="2536" file="engine.cxx:214">

<![LOG[set authenticator in transport]LOG]!><time="20:49:30.071-120" date="08-16-2012" component="TSManager" context="" type="1" thread="2536" file="libsmsmessaging.cpp:7592">

<![LOG[Task Sequence Engine failed! Code: enExecutionFail]LOG]!><time="20:49:34.278-120" date="08-16-2012" component="TSManager" context="" type="3" thread="2536" file="tsmanager.cpp:756">

 

 

 

I see a problem downloading some policy.

 

The task sequence completes. Says installed in the software center, but no application has been installed. Don't think it's downloaded the office either. Tried adding one more application, same thing. Says adding 2 applications, but none is downloaded or installed.

 

If I don't use the variable, but select applications to install everything works and the applications get installed. Is there a setting I'm missing?

 

I have ticked the option. "Allow this application to be installed from the Install Application task sequence action instead of deploying it manually"

 

I am also sure that the DP is updated.

 

It works if I select the application in the task sequence, but not when using multiple applications based on a base variable.

 

Any inputs is much appreciated.

Share this post


Link to post
Share on other sites

How are you setting your baseline variable on the collection. Packages001:PackageID name of program??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Not sure about applications....but I use packages and im sure they'd work the same...but the syantx is Baseline variable:PackageID Program Name

 

So here is an example on a site called ABC

 

Baseline Variables: PackageIDs: Program Name:

Packages001 ABC00001 Internet Explorer

Packages002 ABC00002 Java

Packages003 ABC00003 Office2010

Packages004 ABC00004 Visual Studio

 

 

So the syntax used for Internet Expolrer when adding it's baseline variable to a collection would be:

 

Packages001:ABC00001 Internet Explorer

 

Rocket Man

Share this post


Link to post
Share on other sites

Not sure about applications....but I use packages and im sure they'd work the same...but the syantx is Baseline variable:PackageID Program Name

 

So here is an example on a site called ABC

 

Baseline Variables: PackageIDs: Program Name:

Packages001 ABC00001 Internet Explorer

Packages002 ABC00002 Java

Packages003 ABC00003 Office2010

Packages004 ABC00004 Visual Studio

 

 

So the syntax used for Internet Expolrer when adding it's baseline variable to a collection would be:

 

Packages001:ABC00001 Internet Explorer

 

Rocket Man

 

And are you using sccm 2012?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes SCCM 2012 and this also works SCCM2007R3.

 

But I am using packages and not applications!

 

just to add to this I also tried your syntax in a test enviornment of APP001 and it did not work for me either but maybe this is the syntax for applications and not packages...again I am unsure of this....??

 

Try the syntax provided above and configure your collection baseline variable to PackagesXXX and let me know how you get on.

 

 

Cheers

Rocket Man

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi

 

I have created Packages out of all my software and used the above syntax and it works fine...Again i have not fully used applications nor have come to grips with creating them.... mainly due to that I do not need to in my enviornment but I believe there is more functionality with apps rather that packages.....one been the application catalogue which can be made available to end users..

 

Any way good it's sorted

 

Rocket Man

Share this post


Link to post
Share on other sites

Figured it out. Onlu virtual apps or MSI apps can be used in this way. Office uses setup.exe.....

 

Correction.

 

All applications can be used, but the name cannot contain special characters like the ampersand. I removed it, and now everything works :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...