Jump to content


Sign in to follow this  
brianincolorado

How can I deploy custom normal.dotm file during OSD

Recommended Posts

First, thank you all for putting together such a complete forum on SCCM and related topics as they have been essential in my daily duties.

 

We are attempting to deploy custom normal.dotm, blank.potx, and normalemail.dotm files which are configured for Verdana font. So far, the following items have been completed:

  • 1. Created customized W7 Image on VMWare
  • 2. Installed Office 2010 SP1 with custom (normal.dotm, blank.potx, normalemail.dotm) located at c:\users\%username%\appdata\microsoft\templates
  • 3. Ran Sysprep by running following .CMD <C:\windows\system32\sysprep\sysprep.exe /oobe /shutdown /generalize /unattend:C:\windows\system32\sysprep\unattend.xml>
  • 4. Captured .wim using ImageX
  • 5. Deploying OSD via SCCM 2012

All customizations are deployed properly to all users who login except for the Office Template files (CopyProfile=True in unattended.xml).

 

The path c:\users\%username%\appdata\microsoft\temlates is not copied to each user who logs in. To rectify this, we added a RunOnce registry entry on our Reference Machine to create the path and copy the necessary files.

 

We thought this was the fix, but once Word is launched for the first time it renames the normal.dotm file to .old.

 

Microsoft has published the following article to address this issue (http://support.microsoft.com/kb/2408845) which does work on a per user basis. However, we need to ensure this registry entry is present for any user who logs into the computer.

 

At this point, we have tried also using the RunOnce function to import the reg key ("HKCU\Software\Microsoft\Office\14.0\Word\Options\MigrateNormalOnFirstBoot", 1, "REG_DWORD") but this has not worked in adding the Reg entry for each user.

 

Can we get some guidance on how to best deploy custom normal.dotm, blank.potx, and normalemail.dotm during OSD with SCCM 2012.

 

Thank you all!

Share this post


Link to post
Share on other sites


Thank you for the response however this does not work per testing and sorry I did not include this in my initial post.

 

First, Office 2010 is part of the Core Image therefore the Office Customization Tool is not a factor in OSD.

 

However, we are also testing upgrading Office 2007 to 2010 and have tried the method you describe with no luck. For the upgrade to work, we just first deploy a script that adds ("HKCU\Software\Microsoft\Office\14.0\Word\Options\MigrateNormalOnFirstBoot", 1, "REG_DWORD"), and then the Office 2010 setup.exe is ran. This method DOES work for an upgrade.

 

We are having problems deploying the core image which includes Office 2010 along with the custom fonts.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...