Jump to content


jaskelly3578

2012 R2 not completing the Task Sequence

Recommended Posts

Hello all the experts out there.

 

I have recently upgraded SCCM 2012 R2 and am now experiencing and issue with my task sequences not completing correctly. They all (Build, deploy, win7 and win8) get to the point where they install the client and then reboot straight into windows without installing updates or applications.

 

Things I have checked:

 

Boot image version is: 6.3.9600.16384

TS uses correct boot image

TS is Newly created CM TS not MDT TS

Network Account password

I am using ADK 8.1 and MDT 2013

 

The smsts.log file has the strange error "Failed to get password, Failed to resume task sequence (0x80070057)" as seen in the attached.

 

I am also sometimes getting this error as well "failed to register task sequence with the newly installed client"

 

It also does not remove the _SMSTaskSequence folder created on C:\

 

Please help as this is driving me crazy :huh:

 

Thanks in advance,

 

Jason

post-23444-0-55524800-1389842334_thumb.png

Share this post


Link to post
Share on other sites


Have you updated the distribution point with the newly created client. The upgrade to R2 does apparently update this automatically but just double check. Check the time/date stamp on your SMS_Sitecode\client files and folders against the client package on your DP to make sure they are the same.

Share this post


Link to post
Share on other sites

What state is the client in on the control panel when you log into the machines?

seems like it is getting stuck in provisioning mode.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I will check that in the morning, but the issue is happening during the TS with the apps not being installed. It just quits with no errors presents the login screen and that's it. It doesn't even clean up the talk sequence files.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 

It doesn't even clean up the talk sequence files

That's because the Task sequence is reporting back as failed.

If the client does not install properly it will not be able to find the applications or any other task that comes after the client install.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Rocket Man,

 

I have sorted the issue.

 

The client upgrade that came with the one of the hotfix's was not being installed during the OSD. The was the smallest of errors in the PATCH=.................. command that i was using. Now this has been sorted the task sequence components have been upgraded and the error has disappeared.

 

Thanks for you help.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm having the same exact issue. in my MDT TS. The drivers apply just fine. Immediately after the Setup and Configure Windows Action starts. The machine quickly reboots and comes back into the TS to install the config mgr client. Once the client install completes the machine goes to the logon screen and will not complete the TS. This only started after I upgraded to R2. My TS hasn't changed. Any takers? :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Have you made sure that you are installing the correct client hotfix? Make sure you are using the right type ie x86 or x64 in the PATCH command of the Setup and Configure Windows step. This will require changing the TS. See my TS for example. This is installing the x86 patch to a x86 deployment.

 

 

 

post-23444-0-67795400-1391641211_thumb.png

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am having this same issue. I have SCCM 2012 R2 CU1 installed and I cannot get the applications to deploy during an install of a OSD. Can anyone give me any directions?

 

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...