Jump to content


Sign in to follow this  
absolut2333

Client fail to register Error: 0x87d00231

Recommended Posts

Hello,
i have problem with some sccm 2012 sp1 clients (currently 2 computers - windows 7x64). They dont receive advertisements (i quess they cant download policies). In the actions tab there are only 2 of them. In the general tab cert is none. In console client column is no. Most clients (I didn't check all) look ok (packages are being downloaded and installed).
This is one primary site (ad domain) with one MP and few DPs . Clients are installed via push wizard.

What i did:
client reinstall (ccmsetup.exe /uninstall and also try with ccmclean.exe from sms2003 pack)
telnet to MP port 80 (is ok)
delete client account from sccm and add it via system discovery
check MPCERT and MPLISt pages (is ok)
shut down antivirus (FW is off)

I read some forums and searched in google but without success. Could someone be so kind and advice me where or/and what to look for ? Please find few lines from clients log below.

 

ccmmessaging.log
<![LOG[using Local System for outbound machine authentication]LOG]!><time="19:39:22.892-330" date="04-06-2015" component="CcmMessaging" context="" type="0" thread="4320" file="messagequeueproc_outgoing.cpp:287">
<![LOG[Detecting if client is on the internet.]LOG]!><time="19:39:22.892-330" date="04-06-2015" component="CcmMessaging" context="" type="0" thread="4320" file="ccmhttppost.cpp:390">
<![LOG[Client is not set to use any webproxy.]LOG]!><time="19:39:22.892-330" date="04-06-2015" component="CcmMessaging" context="" type="0" thread="4320" file="ccmhttppost.cpp:403">
<![LOG[post: Host=MP01, Path=/ccm_system_windowsauth/request, Port=80, Protocol=http, Flags=521, Options=224]LOG]!><time="19:39:22.892-330" date="04-06-2015" component="CcmMessaging" context="" type="0" thread="4320" file="ccmhttppost.cpp:481">
<![LOG[Failed in WinHttpReceiveResponse API, ErrorCode = 0x2efe]LOG]!><time="19:39:23.048-330" date="04-06-2015" component="CcmMessaging" context="" type="2" thread="4320" file="ccmhttppost.cpp:916">
<![LOG[[CCMHTTP] ERROR: URL=http://MP01/ccm_system_windowsauth/request, Port=80, Options=224, Code=12030, Text=ERROR_WINHTTP_CONNECTION_ERROR]LOG]!><time="19:39:23.048-330" date="04-06-2015" component="CcmMessaging" context="" type="1" thread="4320" file="ccmhttperror.cpp:297">
<![LOG[[CCMHTTP] ERROR INFO: StatusCode=600 StatusText=]LOG]!><time="19:39:23.048-330" date="04-06-2015" component="CcmMessaging" context="" type="0" thread="4320" file="ccmhttperror.cpp:308">
<![LOG[Raising event:

instance of CCM_CcmHttp_Status
{
ClientID = "GUID:A18497B9-4B41-40A8-B5D0-FA601EF72AFD";
DateTime = "20150406140923.063000+000";
HostName = "MP01";
HRESULT = "0x80072efe";
ProcessID = 3764;
StatusCode = 600;
ThreadID = 4320;
};
]LOG]!><time="19:39:23.063-330" date="04-06-2015" component="CcmMessaging" context="" type="1" thread="4320" file="event.cpp:706">
<![LOG[successfully submitted event to the Status Agent.]LOG]!><time="19:39:23.063-330" date="04-06-2015" component="CcmMessaging" context="" type="0" thread="4320" file="event.cpp:724">
<![LOG[sending location services HTTP failure message.]LOG]!><time="19:39:23.063-330" date="04-06-2015" component="CcmMessaging" context="" type="0" thread="4320" file="ccmhttperror.cpp:375">
<![LOG[successfully sent location services HTTP failure message.]LOG]!><time="19:39:23.063-330" date="04-06-2015" component="CcmMessaging" context="" type="1" thread="4320" file="ccmhttperror.cpp:396">
<![LOG[Post to http://MP01/ccm_system_windowsauth/request''>http://MP01/ccm_system_windowsauth/request'>http://MP01/ccm_system_windowsauth/request failed with 0x87d00231.]LOG]!><time="19:39:23.063-330" date="04-06-2015" component="CcmMessaging" context="" type="2" thread="4320" file="messagequeueproc_outgoing.cpp:442">

 

 

 

ClientIDManagerStartup.log
<![LOG[[RegTask] - Client is not registered. Sending registration request for GUID:A18497B9... ...]LOG]!><time="19:39:22.892-330" date="04-06-2015" component="ClientIDManagerStartup" context="" type="1" thread="4320" file="regtask.cpp:1634">
<![LOG[RegTask: Failed to send registration request message. Error: 0x87d00231]LOG]!><time="19:39:23.063-330" date="04-06-2015" component="ClientIDManagerStartup" context="" type="3" thread="4320" file="regtask.cpp:1322">
<![LOG[RegTask: Failed to send registration request. Error: 0x87d00231]LOG]!><time="19:39:23.063-330" date="04-06-2015" component="ClientIDManagerStartup" context="" type="3" thread="4320" file="regtask.cpp:1508">
<![LOG[[RegTask] - Sleeping for 7680 seconds ...]LOG]!><time="19:39:23.063-330" date="04-06-2015" component="ClientIDManagerStartup" context="" type="1" thread="4320" file="regtask.cpp:1445">

Share this post


Link to post
Share on other sites


I checked other clients in this location. All of them became Inactive. I checked last activity date and it was same day. All responses on MP coresponding to these clients were 200 (but some entries were missing like the clients POSTS have never reached MP). So i asked network administrator for checking firewall in an affected location. At the end it appeared that some access restriction rules were added( for some webpages like facebook) few days earlier. I dont know why these rules had impact on communication between clients and MP but this was the cause. After disabling it everything works fine. Thank you for support Eswar Koneti. Have a nice day.

Share this post


Link to post
Share on other sites

My client logs on Server 2008 R2 had the error 0x87d00231 and were failing to communicate with the management Point: The resolution was related to the fact that the SL / TLS renegotiation has been disabled and the client could not resolve the URL to request registration (see blog below) https://ManagementPointServerName/ccm_system_windowsauth/request

http://www.syswow64.co.uk/2016/03/sccm-client-certificate-pki-value-is.html 

ClientIDManagerStartup.log - Error: 0x87d00231
[RegTask] - Client is not registered. Sending registration request for GUID:12345678...98C1AE ...
RegTask: Failed to send registration request message. Error: 0x87d00231 ClientIDManagerStartup
RegTask: Failed to send registration request. Error: 0x87d00231 ClientIDManagerStartup

LocationServices.log

Failed to send management point list Location Request Message to SiteServer.Domain.local
1 assigned MP errors in the last 10 minutes, threshold is 5.
 
CcmMessaging.log
Status Agent hasn't been initialized yet. Attempting to create pending event.
Successfully queued event on HTTP/HTTPS failure for server 'SiteServer.Domain.local'.
Failed to open to WMI namespace '\\.\root\ccm' (80041003)
Failed in WinHttpSendRequest API, ErrorCode = 0x2ee2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...