Jump to content




richie19rich77

Established Members
  • Content Count

    8
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About richie19rich77

  • Rank
    Newbie
  1. richie19rich77

    KMS Not Automaticall Activating

    Thank you for your help, I re-checked ZEN and there was a spelling mistake specifying KMS server name, this would explain why it stopped working when we moved from SCCM to ZEN (ENGL).
  2. richie19rich77

    KMS Not Automaticall Activating

    Ok thanks, I will check. We have moved from SCCM to ZEN so maybe when syspreping the image we put it in by mistake.
  3. richie19rich77

    KMS Not Automaticall Activating

    I have not activated using MAK, these are PC's imaged via ZEN (SYSPREPED). Like I said they do activate if I manually run "/IPK" with the Windows KMS key. So this will always be a manual (Or Scripted) process of running the IPK command? When I first build my KMS server before the server crashed; I didn't have to change from MAK to KMS, they would automatically detect the KMS server and activate. Thanks
  4. richie19rich77

    KMS Not Automaticall Activating

    Hi Everyone, I had to rebuild our server running KMS, since the rebuild clients are not automatically activating. Pretty basic install, server OS is Windows Server Standard 2008 R2, activated using VL Windows Server 2008 R2 KMS key, enabled firewall for KMS, and checked that the DNS VLMCS record had been created. So what is happening is that the client does not automaticall change from MAK to KMS, I have to manually run "/ipk FJ82H-XT6CR-J8D7P-XQJJ2-GPDD4" using the microsoft KMS key to change it. Then I have to manually specify the KMS server using the "/skms" command. If I do all this and the count is 25 it will activate. Client NSLOOKUP from Client Server I am now at a loss, any ideas where I have gone wrong? Thanks
  5. Hi Everyone, I have created a task sequence that works a treat from a PXE boot, re-images PC, installs core apps and apps based on AD group membership. BUT when I advertise that task sequence to an existing client via a collection it loads detects the advertisment and reboots into WINPE, the image is loaded, runs through the windows settings but just reboots just before it starts to install the SCCM client. There are no logs on the client desktop, not evan in ccmsetup. I know the task sequence works as it works perfectly fine through the PXE boot process, looks like it goes wrong due to theere being an existing client object. I must be doing something stupid?? Are there any logs on the server that I should be looking at. Many thanks Richard
  6. richie19rich77

    Deploy Software via Task Sequence

    I will give that a go, if I can't get it working I will just use a batch file if I need to run a command Line task. Thanks
  7. richie19rich77

    Deploy Software via Task Sequence

    Thanks for the reply. I have tried that but because the working directory cannot be set to the DP package folder due to unc paths, I have to specify a source path. The following works for me, but will only work when I run from a batch file within the Command line task. copy "%0\..\Common\*.*" "C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\McKessonSTAR\Common\" /Y I have tried the line below directly within the command line task but nothing copies. cmd.exe /c copy "%0\..\Common\*.*" "C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\McKessonSTAR\Common\" /Y <![LOG[updated security on object C:\_SMSTaskSequence.]LOG]!><time="14:34:13.884+-60" date="05-29-2010" component="TSManager" context="" type="1" thread="3452" file="utils.cpp:829"> <![LOG[set a global environment variable _SMSTSNextInstructionPointer=2]LOG]!><time="14:34:13.884+-60" date="05-29-2010" component="TSManager" context="" type="0" thread="3452" file="executionenv.cxx:668"> <![LOG[set a TS execution environment variable _SMSTSNextInstructionPointer=2]LOG]!><time="14:34:13.884+-60" date="05-29-2010" component="TSManager" context="" type="0" thread="3452" file="executionenv.cxx:386"> <![LOG[set a global environment variable _SMSTSInstructionStackString=0 1]LOG]!><time="14:34:13.884+-60" date="05-29-2010" component="TSManager" context="" type="0" thread="3452" file="executionenv.cxx:668"> <![LOG[set a TS execution environment variable _SMSTSInstructionStackString=0 1]LOG]!><time="14:34:13.884+-60" date="05-29-2010" component="TSManager" context="" type="0" thread="3452" file="executionenv.cxx:414"> <![LOG[save the current environment block]LOG]!><time="14:34:13.884+-60" date="05-29-2010" component="TSManager" context="" type="0" thread="3452" file="executionenv.cxx:833"> <![LOG[start executing an instruciton. Instruction name: Run Command Line. Instruction pointer: 2]LOG]!><time="14:34:13.900+-60" date="05-29-2010" component="TSManager" context="" type="1" thread="3452" file="engine.cxx:117"> <![LOG[set a global environment variable _SMSTSCurrentActionName=Run Command Line]LOG]!><time="14:34:13.900+-60" date="05-29-2010" component="TSManager" context="" type="0" thread="3452" file="executionenv.cxx:668"> <![LOG[set a global environment variable _SMSTSNextInstructionPointer=2]LOG]!><time="14:34:13.900+-60" date="05-29-2010" component="TSManager" context="" type="0" thread="3452" file="executionenv.cxx:668"> <![LOG[set a local default variable SMSTSDisableWow64Redirection]LOG]!><time="14:34:13.900+-60" date="05-29-2010" component="TSManager" context="" type="0" thread="3452" file="executionenv.cxx:700"> <![LOG[set a local default variable _SMSTSRunCommandLineAsUser]LOG]!><time="14:34:13.900+-60" date="05-29-2010" component="TSManager" context="" type="0" thread="3452" file="executionenv.cxx:700"> <![LOG[set a global environment variable _SMSTSLogPath=C:\WINDOWS\system32\CCM\Logs\SMSTSLog]LOG]!><time="14:34:13.900+-60" date="05-29-2010" component="TSManager" context="" type="0" thread="3452" file="executionenv.cxx:668"> <![LOG[Expand a string: smsswd.exe /run:SLH00045 cmd.exe /c copy "%0\..\Common\*.*" "C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\McKessonSTAR\Common\" /Y]LOG]!><time="14:34:13.900+-60" date="05-29-2010" component="TSManager" context="" type="0" thread="3452" file="executionenv.cxx:782"> <![LOG[Expand a string: ]LOG]!><time="14:34:13.900+-60" date="05-29-2010" component="TSManager" context="" type="0" thread="3452" file="executionenv.cxx:782"> <![LOG[start executing the command line: smsswd.exe /run:SLH00045 cmd.exe /c copy "%0\..\Common\*.*" "C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\McKessonSTAR\Common\" /Y]LOG]!><time="14:34:13.900+-60" date="05-29-2010" component="TSManager" context="" type="1" thread="3452" file="instruction.cxx:2928"> <![LOG[!--------------------------------------------------------------------------------------------!]LOG]!><time="14:34:13.900+-60" date="05-29-2010" component="TSManager" context="" type="1" thread="3452" file="instruction.cxx:2957"> <![LOG[Expand a string: WinPEandFullOS]LOG]!><time="14:34:13.900+-60" date="05-29-2010" component="TSManager" context="" type="0" thread="3452" file="executionenv.cxx:782"> <![LOG[Executing command line: smsswd.exe /run:SLH00045 cmd.exe /c copy "%0\..\Common\*.*" "C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\McKessonSTAR\Common\" /Y]LOG]!><time="14:34:13.900+-60" date="05-29-2010" component="TSManager" context="" type="1" thread="3452" file="commandline.cpp:805"> <![LOG[=======================[ smsswd.exe ] =======================]LOG]!><time="14:34:13.915+-60" date="05-29-2010" component="InstallSoftware" context="" type="1" thread="2416" file="main.cpp:303"> <![LOG[PackageID = 'SLH00045']LOG]!><time="14:34:13.931+-60" date="05-29-2010" component="InstallSoftware" context="" type="1" thread="2416" file="main.cpp:332"> <![LOG[baseVar = '', ContinueOnError='']LOG]!><time="14:34:13.931+-60" date="05-29-2010" component="InstallSoftware" context="" type="1" thread="2416" file="main.cpp:333"> <![LOG[swdAction = '0001']LOG]!><time="14:34:13.931+-60" date="05-29-2010" component="InstallSoftware" context="" type="1" thread="2416" file="main.cpp:334"> <![LOG[successfully connected to "\\QE-SCMAN01.SLHT.SLH.NHS.UK\SMSPKGF$\SLH00045"]LOG]!><time="14:34:13.946+-60" date="05-29-2010" component="InstallSoftware" context="" type="1" thread="2416" file="tsconnection.cpp:287"> <![LOG[Resolved source to '\\QE-SCMAN01.SLHT.SLH.NHS.UK\SMSPKGF$\SLH00045']LOG]!><time="14:34:13.946+-60" date="05-29-2010" component="InstallSoftware" context="" type="1" thread="2416" file="runcommandline.cpp:449"> <![LOG[Working dir '\\QE-SCMAN01.SLHT.SLH.NHS.UK\SMSPKGF$\SLH00045']LOG]!><time="14:34:13.946+-60" date="05-29-2010" component="InstallSoftware" context="" type="1" thread="2416" file="runcommandline.cpp:542"> <![LOG[Executing command line: Run command line]LOG]!><time="14:34:13.946+-60" date="05-29-2010" component="InstallSoftware" context="" type="1" thread="2416" file="commandline.cpp:805"> <![LOG[Process completed with exit code 1]LOG]!><time="14:34:13.993+-60" date="05-29-2010" component="InstallSoftware" context="" type="1" thread="2416" file="commandline.cpp:1102"> <![LOG[The system cannot find the path specified.]LOG]!><time="14:34:13.993+-60" date="05-29-2010" component="InstallSoftware" context="" type="1" thread="2416" file="runcommandline.cpp:34"> <![LOG['\\QE-SCMAN01.SLHT.SLH.NHS.UK\SMSPKGF$\SLH00045']LOG]!><time="14:34:13.993+-60" date="05-29-2010" component="InstallSoftware" context="" type="3" thread="2416" file="runcommandline.cpp:40"> <![LOG[CMD.EXE was started with the above path as the current directory.]LOG]!><time="14:34:13.993+-60" date="05-29-2010" component="InstallSoftware" context="" type="3" thread="2416" file="runcommandline.cpp:40"> <![LOG[uNC paths are not supported. Defaulting to Windows directory.]LOG]!><time="14:34:13.993+-60" date="05-29-2010" component="InstallSoftware" context="" type="3" thread="2416" file="runcommandline.cpp:40"> <![LOG[Command line returned 1]LOG]!><time="14:34:13.993+-60" date="05-29-2010" component="InstallSoftware" context="" type="1" thread="2416" file="runcommandline.cpp:565"> <![LOG[Process completed with exit code 1]LOG]!><time="14:34:13.993+-60" date="05-29-2010" component="TSManager" context="" type="1" thread="3452" file="commandline.cpp:1102"> <![LOG[!--------------------------------------------------------------------------------------------!]LOG]!><time="14:34:13.993+-60" date="05-29-2010" component="TSManager" context="" type="1" thread="3452" file="instruction.cxx:3010"> <![LOG[Failed to run the action: Run Command Line. Incorrect function. (Error: 00000001; Source: Windows)]LOG]!><time="14:34:13.993+-60" date="05-29-2010" component="TSManager" context="" type="3" thread="3452" file="instruction.cxx:3101">
  8. Hi Everyone, Just installed SCCM, have a management server, and 3 three DP's in different sites which link via AD sites. My problem is related to software installation within a Task Sequence. Question: When running "Run Command Line" with a linked package via TS; I am not downloading the package file to the client, so how do I copy files from the package to the client if I do not know what the source path is? Reading on the net I could run a VBScript to learn the path that the package is running from: 'Set Current Script Directory strCurrentDir = Left(Wscript.ScriptFullName,(InstrRev(Wscript.ScriptFullName, "\") -1)) I have also played with %~dp0, but no sucess. The same applies if I run a batch file within a program linked to a software install. But is there any other way, I have no problems if the package just uses a simple MSI file but on some installations I need to copy files. Sorry I am just going round in circles and getting nowhere. Thanks Richard
×