Jump to content


vanderaatje

Established Members
  • Content Count

    14
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About vanderaatje

  • Rank
    Member

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    The Netherlands
  1. Hi, I'm trying to create a Device Collection by using the following query: select SMS_R_SYSTEM.ResourceID,SMS_R_SYSTEM.ResourceType,SMS_R_SYSTEM.Name,SMS_R_SYSTEM.SMSUniqueIdentifier,SMS_R_SYSTEM.ResourceDomainORWorkgroup,SMS_R_SYSTEM.Client from SMS_R_System inner join SMS_G_System_ADD_REMOVE_PROGRAMS on SMS_G_System_ADD_REMOVE_PROGRAMS.ResourceID = SMS_R_System.ResourceID where SMS_G_System_ADD_REMOVE_PROGRAMS.DisplayName = "Microsoft Office 365 ProPlus - nl-nl" But it doesn't seem to work I also tried "Microsoft Office 365 ProPlus" also with no positive result Hope someone can help me
  2. Is there a way where I can set that I first want to install the applications like office, adobe and after that the windows updates Now when we rollout a new system people have to wait until all updates are installed before they can use office for example I know this can be done by putting all the applications in the task sequence but we rather don't do that Hope someone can help me
  3. Hi Peter, Thanks for the reply I'm still wondering how you did it I have managed to get it working for a customer but this site is set up with vpn tunnels What I have: I have 2 domains with external IP the only connection between each other is the internet connection at this moment How can I manage the untrusted domain from the primary site What ports do I have to open (on server and router) And what option do you use for DNS to resolve the names from the other location Conditional Forwarder or other options? Hope you can let me know how you did it
  4. Dear all, Did someone manged to get the HP SSM tool working from the task sequence? I tried multiple settings but can't get it to work from the task sequence it is working from windows I found this document: http://adminnexus.blogspot.nl/2012/10/installing-hp-driver-packages-and.html If it's working under MDT shouldn't it be working under SCCM also? Hope some one can help me
  5. I have recreated everything a few times I did manage to get a bit further it seems to be a problem with drivers from the 4 systems I have managed to get 2 working The two that still don't work are getting further in the installation proces what I did I unplugged the card reader module from the HP dc5800 system before i received the error at stage "Apply operating system" now the error is at "setup windows and configuration manager"
  6. Hi ozthe2, I have tried 4 physical systems (systems that worked before testing SCCM) so I don't think memory will be the problem but thanks for your suggestion
  7. Here is the SMSTS.log file from a system that has the problem smsts2.log
  8. Dear all, I have a strange problem when I roll-out a OS on esx servers everything goes fine But when I try it on a physical system I am getting the following error 0X80091007 when I look in the log file I see it's an hash problem I've used the systems before and then the installation went fine I hope some of you maybe have a clue what can be wrong
  9. I configured on both domains in dns conditional forwarders I can do a ping from all systems and see the internal ip of the systems in the untrusted domain I extended the schema in both domains/forrests I created the System Management folder and delegated full control rights to the user account I use in the add forrest options When I add the external ip of the server in "Specify a domain or server" then I get a succes at publishing status If I try it without the external IP I receive the error Cannot connect to the LDAP server In all documents and webpages I read that it shouldn't be nessary to use the option Specify a domain or server Windows firewall on all systems are off for testing On the router firewalls I opened all the ports I could found about connections for SCCM Hope someone can help me!
  10. Can't get it to work maybe I forgot something This is the information that I have for the untrusted domain: the domain suffix: domain2.local an external IP I tried creating a external dns record to the server sccm.domain.nl I used the domain2\admin account to connect to the forrest I opened port 389 tcp/udp on the firewall (router) for testing I disabled the windows firewalls on the trusted domain and the untrusted domain I created the System Management folder in adsiedit I run the extend schema succesful I delegated the full control on the System Management folder When I do add forest I use the following information: domain suffix = domain2.local selected Discover sites and subnets ad forest account = domain2\administrator On the publishing tab I selected my site P01 Add specify domain or server I have added my external IP address When I do okay after a few seconds I see at publishing status: succeeded (and I see that there are files and folders created in the System Management folder in the untrusted domain But after a few minutes the status of Discovery status is showing: Failed to connect using specified account I also tried to add the untrusted domain in my DNS this is working I see all the dns records of the untrusted domain but I still receive the failed to connect using specified account The untrusted domain is a windows 2012 domain controller (with windows 2012 level) Am I missing a firewall port or something??? I really have no I idee how to fix this In Adforestdisc.log I see: ERROR: [ForestDiscoveryAgent]: Failed to connect to forest domain2.local. This can be because of disjoint DNS namespaces, network connectivity or server availibility issue. Error Information The specified forest does not exist or cannot be contacted.
  11. I hope someone can help me I followed the following documentation: http://blogs.technet.com/b/neilp/archive/2012/08/20/cross-forest-support-in-system-center-2012-configuration-manager-part-1.aspx I have extended the schema I have created the System Management folder in adsiedit I gave full control on the System Management folder for the servername of the system that I want to use as DP/MP On the untrusted domain I have opened on the firewall ports for ldap and dns In the SCCM console I do Add Forest Domain suffix I fill in the name external IP Tick Discover sites ...... and select specific account (domain admin account of de untrusted domain) At publishing tab tick My Site P01 I see the site information in the untrusted domain in de System Management I can browse the domain with ldap tool When I use the same information in SCCM I see "Failed to connect using specified account" at Discovery Status Publishing status is saying "Succeeded" in the adsysdis.log I see: ERROR: Failed to bind to 'LDAP://DC=BLABLA,DC=LOCAL' (0x8007054B)
  12. Hi All, I'm wondering if I need a CAS server if I want to manage multiple customers (all customers have their own forest and domain and are not linked / trusted to each other) Our office has vpn tunnels and we are domain admins on all domains I want to control / manage everything from our headoffice Can I use a primary site at headoffice and secondery sites at customer offices??? Or do I need to have a CAS server and a primary server in our headoffice and one primary server in every customer office??? I hope someone can help me thanks in advance Menno
  13. Hi Stijn, Did you also try to change the boot image from x86 to x64 (in the task sequences)? In the manual it's saying x86 but I had to change it to x64 to get it working
  14. smallc wouldn't it be much nicer to thank anyweb for all the posts that he already did and just wait for him to post the next instead of asking when. I don't think he will release it earlier because you are asking for it To anyweb: thanks for all your posts and keep up the good work!
×
×
  • Create New...