Jump to content


Sign in to follow this  
qaisar

WinPE Screen Disappears

Recommended Posts

Hi

 

I am trying to deploy a captured WIM image (manually installed Win7, installed apps, some security settings etc) using the SCCM 2007/MDT 2010 but after I get pass the PXE boot I see the regular "SCCM Welcome...." screen, then "Preparing Network settings...." box and then first that dialog box disappears and then the "SCCM ...." background image and PC reboots and nothing gets installed.

 

Here is my environment:

 

SQL Server 2005 is on one box

 

And the following are on another box

Windows Server 2008 Standard

SCCM 2007 R2 SP2

MDT 2010

WDS

WAIK

 

Operating System Image and setup files added (in ConfigMgr)

WDS installed (but not configured...left every setting as default)

PXE Role added (with Unknown computer support and all PXE response to all Network interfaces)

Both 32/64 bit boot images have the NIC drivers added

Distribution points updated

Tasks created and linked to "All Unknown Computers..." (I tried both SCCM and MDT deployment tasks templates)

 

but I am not having any success ...

 

The above mentioned is production environment and just an FYI that I had 100% success when I setup my lab server (everything on one server.....and of course with help from this forum) with both Image Capture and Deployment.

 

below is the SMSTS.log file

 

Any help is appreciated.....thanks

 

 

Original IP address replaced with xxx.xxx.xxx.xxx

 

(Note: I tried to attach the log file but I got www.windows-noob.com Driver Error

 

 

<![LOG[LOGGING: Finalize process ID set to 828]LOG]!><time="15:41:47.832+000" date="08-04-2010" component="TSBootShell" context="" type="1" thread="832" file="tslogging.cpp:1489">

<![LOG[==============================[ TSBootShell.exe ]==============================]LOG]!><time="15:41:47.847+000" date="08-04-2010" component="TSBootShell" context="" type="1" thread="832" file="bootshell.cpp:963">

<![LOG[succeeded loading resource DLL 'X:\sms\bin\i386\1033\TSRES.DLL']LOG]!><time="15:41:47.847+000" date="08-04-2010" component="TSBootShell" context="" type="1" thread="832" file="util.cpp:869">

<![LOG[Debug shell is enabled]LOG]!><time="15:41:47.847+000" date="08-04-2010" component="TSBootShell" context="" type="1" thread="832" file="bootshell.cpp:974">

<![LOG[Waiting for PNP initialization...]LOG]!><time="15:41:47.847+000" date="08-04-2010" component="TSBootShell" context="" type="1" thread="840" file="bootshell.cpp:59">

<![LOG[booted from network (PXE)]LOG]!><time="15:41:47.847+000" date="08-04-2010" component="TSBootShell" context="" type="1" thread="840" file="configpath.cpp:198">

<![LOG[Found config path X:\sms\data\]LOG]!><time="15:41:47.847+000" date="08-04-2010" component="TSBootShell" context="" type="1" thread="840" file="bootshell.cpp:553">

<![LOG[booting from removable media, not restoring bootloaders on hard drive]LOG]!><time="15:41:47.847+000" date="08-04-2010" component="TSBootShell" context="" type="1" thread="840" file="bootshell.cpp:564">

<![LOG[Executing command line: wpeinit.exe -winpe]LOG]!><time="15:41:47.847+000" date="08-04-2010" component="TSBootShell" context="" type="1" thread="840" file="bootshell.cpp:767">

<![LOG[The command completed successfully.]LOG]!><time="15:41:58.206+000" date="08-04-2010" component="TSBootShell" context="" type="1" thread="840" file="bootshell.cpp:850">

<![LOG[starting DNS client service.]LOG]!><time="15:41:58.206+000" date="08-04-2010" component="TSBootShell" context="" type="1" thread="840" file="bootshell.cpp:597">

<![LOG[Executing command line: X:\sms\bin\i386\TsmBootstrap.exe /env:WinPE /configpath:X:\sms\data\]LOG]!><time="15:41:58.720+000" date="08-04-2010" component="TSBootShell" context="" type="1" thread="840" file="bootshell.cpp:767">

<![LOG[The command completed successfully.]LOG]!><time="15:41:58.736+000" date="08-04-2010" component="TSBootShell" context="" type="1" thread="840" file="bootshell.cpp:850">

<![LOG[==============================[ TSMBootStrap.exe ]==============================]LOG]!><time="15:41:58.752+000" date="08-04-2010" component="TSMBootstrap" context="" type="1" thread="1120" file="tsmbootstrap.cpp:1039">

<![LOG[Command line: X:\sms\bin\i386\TsmBootstrap.exe /env:WinPE /configpath:X:\sms\data\]LOG]!><time="15:41:58.752+000" date="08-04-2010" component="TSMBootstrap" context="" type="0" thread="1120" file="tsmbootstrap.cpp:1040">

<![LOG[succeeded loading resource DLL 'X:\sms\bin\i386\1033\TSRES.DLL']LOG]!><time="15:41:58.752+000" date="08-04-2010" component="TSMBootstrap" context="" type="1" thread="1120" file="util.cpp:869">

<![LOG[succeeded loading resource DLL 'X:\sms\bin\i386\TSRESNLC.DLL']LOG]!><time="15:41:58.752+000" date="08-04-2010" component="TSMBootstrap" context="" type="1" thread="1120" file="resourceutils.cpp:152">

<![LOG[Processor Is IA64: 0]LOG]!><time="15:41:58.767+000" date="08-04-2010" component="TSMBootstrap" context="" type="1" thread="1120" file="tsmbootstrap.cpp:1005">

<![LOG[PXE Boot with Root = X:\]LOG]!><time="15:41:58.767+000" date="08-04-2010" component="TSMBootstrap" context="" type="1" thread="1120" file="tsmbootstrap.cpp:921">

<![LOG[Executing from PXE in WinPE]LOG]!><time="15:41:58.767+000" date="08-04-2010" component="TSMBootstrap" context="" type="0" thread="1120" file="tsmbootstrap.cpp:936">

<![LOG[Loading TsPxe.dll from X:\sms\bin\i386\TsPxe.dll]LOG]!><time="15:41:58.767+000" date="08-04-2010" component="TSMBootstrap" context="" type="0" thread="1120" file="tsmbootstraputil.cpp:1319">

<![LOG[TsPxe.dll loaded]LOG]!><time="15:41:58.767+000" date="08-04-2010" component="TSPxe" context="" type="0" thread="1120" file="tsmbootstraputil.cpp:1329">

<![LOG[Device has PXE booted]LOG]!><time="15:41:58.767+000" date="08-04-2010" component="TSPxe" context="" type="0" thread="1120" file="tspxe.cpp:122">

<![LOG[Variable Path: \SMSTemp\2010.08.04.15.19.14.0001.{23380F1B-C6E6-4945-BDD1-214795ADB4AF}.boot.var]LOG]!><time="15:41:58.767+000" date="08-04-2010" component="TSPxe" context="" type="0" thread="1120" file="tspxe.cpp:134">

<![LOG[Variable Key Len: 61]LOG]!><time="15:41:58.767+000" date="08-04-2010" component="TSPxe" context="" type="0" thread="1120" file="tspxe.cpp:141">

<![LOG[succesfully added firewall rule for Tftp]LOG]!><time="15:41:58.783+000" date="08-04-2010" component="TSPxe" context="" type="0" thread="1120" file="fwopen.cpp:123">

<![LOG[Executing: X:\sms\bin\i386\smstftp.exe -i xxx.xxx.xxx.xxx get \SMSTemp\2010.08.04.15.19.14.0001.{23380F1B-C6E6-4945-BDD1-214795ADB4AF}.boot.var X:\sms\data\variables.dat]LOG]!><time="15:41:58.783+000" date="08-04-2010" component="TSPxe" context="" type="0" thread="1120" file="tspxe.cpp:177">

<![LOG[Command line for extension .exe is "%1" %*]LOG]!><time="15:41:58.892+000" date="08-04-2010" component="TSPxe" context="" type="0" thread="1120" file="commandline.cpp:229">

<![LOG[set command line: "X:\sms\bin\i386\smstftp.exe" -i xxx.xxx.xxx.xxx get \SMSTemp\2010.08.04.15.19.14.0001.{23380F1B-C6E6-4945-BDD1-214795ADB4AF}.boot.var X:\sms\data\variables.dat]LOG]!><time="15:41:58.892+000" date="08-04-2010" component="TSPxe" context="" type="0" thread="1120" file="commandline.cpp:707">

<![LOG[Executing command line: "X:\sms\bin\i386\smstftp.exe" -i xxx.xxx.xxx.xxx get \SMSTemp\2010.08.04.15.19.14.0001.{23380F1B-C6E6-4945-BDD1-214795ADB4AF}.boot.var X:\sms\data\variables.dat]LOG]!><time="15:41:58.892+000" date="08-04-2010" component="TSPxe" context="" type="1" thread="1120" file="commandline.cpp:805">

<![LOG[Process completed with exit code 1]LOG]!><time="15:42:45.988+000" date="08-04-2010" component="TSPxe" context="" type="1" thread="1120" file="commandline.cpp:1102">

<![LOG[succesfully removed firewall rule for Tftp]LOG]!><time="15:42:45.988+000" date="08-04-2010" component="TSPxe" context="" type="0" thread="1120" file="fwopen.cpp:146">

<![LOG[uExitCode == 0, HRESULT=80004005 (e:\nts_sms_fre\sms\server\pxe\tspxe\tspxe.cpp,185)]LOG]!><time="15:42:45.988+000" date="08-04-2010" component="TSPxe" context="" type="0" thread="1120" file="tspxe.cpp:185">

<![LOG[Failed to download pxe variable file. Code(0x00000001)]LOG]!><time="15:42:45.988+000" date="08-04-2010" component="TSPxe" context="" type="3" thread="1120" file="tspxe.cpp:185">

<![LOG[PxeGetPxeData failed with 0x80004005]LOG]!><time="15:42:45.988+000" date="08-04-2010" component="TSPxe" context="" type="3" thread="1120" file="tsmbootstraputil.cpp:1419">

<![LOG[hrESULT_FROM_WIN32(dwError), HRESULT=80004005 (e:\nts_sms_fre\sms\client\tasksequence\tsmbootstrap\tsmbootstraputil.cpp,1420)]LOG]!><time="15:42:45.988+000" date="08-04-2010" component="TSPxe" context="" type="0" thread="1120" file="tsmbootstraputil.cpp:1420">

<![LOG[TSMBootstrapUtil::PxeGetPxeData(&bPxeBooted, sVariablesFile, sPxePasswd), HRESULT=80004005 (e:\nts_sms_fre\sms\client\tasksequence\tsmbootstrap\tsmediawizardcontrol.cpp,2236)]LOG]!><time="15:42:45.988+000" date="08-04-2010" component="TSPxe" context="" type="0" thread="1120" file="tsmediawizardcontrol.cpp:2236">

<![LOG[oTSMediaWizardControl.Run( sMediaRoot, true, true ), HRESULT=80004005 (e:\nts_sms_fre\sms\client\tasksequence\tsmbootstrap\tsmbootstrap.cpp,937)]LOG]!><time="15:42:45.988+000" date="08-04-2010" component="TSPxe" context="" type="0" thread="1120" file="tsmbootstrap.cpp:937">

<![LOG[Execute( eExecutionEnv, sConfigPath, sTSXMLFile, uBootCount, &uExitCode ), HRESULT=80004005 (e:\nts_sms_fre\sms\client\tasksequence\tsmbootstrap\tsmbootstrap.cpp,1106)]LOG]!><time="15:42:45.988+000" date="08-04-2010" component="TSPxe" context="" type="0" thread="1120" file="tsmbootstrap.cpp:1106">

<![LOG[Exiting with return code 0x80004005]LOG]!><time="15:42:45.988+000" date="08-04-2010" component="TSPxe" context="" type="1" thread="1120" file="tsmbootstrap.cpp:1118">

<![LOG[Execution complete.]LOG]!><time="15:42:45.988+000" date="08-04-2010" component="TSBootShell" context="" type="1" thread="840" file="bootshell.cpp:624">

<![LOG[Finalizing logging from process 828]LOG]!><time="15:42:45.988+000" date="08-04-2010" component="TSBootShell" context="" type="1" thread="840" file="tslogging.cpp:1736">

<![LOG[Finalizing logs to root of first available drive]LOG]!><time="15:42:45.988+000" date="08-04-2010" component="TSBootShell" context="" type="1" thread="840" file="tslogging.cpp:1578">

<![LOG[successfully finalized logs to D:\SMSTSLog]LOG]!><time="15:42:46.020+000" date="08-04-2010" component="TSBootShell" context="" type="1" thread="840" file="tslogging.cpp:1635">

<![LOG[Cleaning up task sequencing logging configuration.]LOG]!><time="15:42:46.020+000" date="08-04-2010" component="TSBootShell" context="" type="0" thread="840" file="tslogging.cpp:578">

Share this post


Link to post
Share on other sites


Hello,

 

This is Network Connectivity issue, please make sure that you add network drive to boot images and update boot images distribution point after adding network driver.

 

To Check Network Connectivity:

 

  1. Make sure that "Enable command support" is enabled in the Boot Image
  2. Attempt the deployment
  3. When the WinPE desktop appears and you see the Microsoft System Center Configuration Manager 2007 wallpaper, press F8 to open the command prompt window
  4. In the command prompt window, type IPCONFIG

Share this post


Link to post
Share on other sites

I did add NIC drivers to both 32/64 bit boot images and updated the distribution point. However I did not check the "Enable command....." option....I will do that and try again.....thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...