Jump to content




Sign in to follow this  
SCCMNoobster

DHCP Issues



Recommended Posts

I have been having DHCP issues were clients that are reserved (manly printers and photocopiers) are unable to get an ip address. They are working fine and then when rebooted or lease expires they cannot get an ip.

 

We have 2 2012 r2 domain controllers running dhcp and dns, our primary server ran dhcp with the secondary as the failover but we had issues and now dhcp is only running on our primary.

Only our primary server is authorised to give ip’s and all clients can ping the dhcp server.

 

I have noticed that in our DHCP log the clients that aren’t able get an Ip are getting this error

 

15,02/16/16,07:58:01,NACK,192.168.4.147,,00267391D5DE,,0,6,,,,,,,,,0

 

So the lease is being denied and I can’t figure out why, I did try adding back the secondary server as a failover like it used to be set up but as soon as I did that DHCP stopped working altogether. I had to restore the backup of the dhcp I took earlier that day to get it back working.

 

DHCP for non-reservations is working just fine.

 

I can’t seem to figure it out, any help would be great!

Share this post


Link to post
Share on other sites


Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  


×