Jump to content


EGGLAS

Established Members
  • Content Count

    5
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About EGGLAS

  • Rank
    Newbie
  1. Update on this, we went with a script when the support logged on the PC they activated bitlocker and exported the recovery key. Not the best solution but this worked best in our case since the support anyway need to do some manually work before the user could have the PC. And Yes ITS-Andy TPM was activated That was never an issue.
  2. Hi Community, I have been fighting a problem the last couple of days. I have been trying to install HP Probook 430 G1, 650 G1 and Surface 1 and 2 generation. When deploying MDT first time the installation goes trough correct but when reinstalling the computer apply everything to the first restart then it restart back into WinPE and say dirt envoirment. Cant understand why it's doing this, but if I run diskpart before I start task sequence it goes trough correct. Have anyone seen this before? Kind regards EGGLAS
  3. Hi, I'm having trobule with refreshing Windows 10 computers from WinPE. We need to upgrade BIOS before BIOS Conversion step in CM1610 and set BIOS settings. When reinstalling an computer it fails at staging Boot image. I have tried to size up the disk so it can hold larger WinPE Boot image but it does not work. 2048 MB Recovery 1024 MB EFI 128 MB MSR 100% OSD If I disable the step for BIOS Upgrade and Configure I can reinstall an computer without problems. <![LOG[Process completed with exit code 1]LOG]!><time="14:10:08.323-120" date="05-10-2017" component="TSManager" context="" type="1" thread="1320" file="commandline.cpp:1124"> <![LOG[TSUEFIDrive: ]LOG]!><time="14:10:08.323-120" date="05-10-2017" component="TSManager" context="" type="1" thread="1320" file="bootimage.cpp:774"> <![LOG[Staging boot image CM1000AA]LOG]!><time="14:10:08.323-120" date="05-10-2017" component="TSManager" context="" type="1" thread="1320" file="bootimage.cpp:781"> <![LOG[Mounting \Device\HarddiskVolume6 at Z:]LOG]!><time="14:10:08.338-120" date="05-10-2017" component="TSManager" context="" type="1" thread="1320" file="mountpoint.cpp:49"> <![LOG[Unmounting volume Z:\]LOG]!><time="14:10:08.338-120" date="05-10-2017" component="TSManager" context="" type="1" thread="1320" file="mountpoint.cpp:104"> <![LOG[0, HRESULT=80004005 (e:\nts_sccm_release\sms\framework\tscore\encryptablevolume.cpp,437)]LOG]!><time="14:10:08.354-120" date="05-10-2017" component="TSManager" context="" type="0" thread="1320" file="encryptablevolume.cpp:437"> <![LOG[Checking to see if the data path is on a bootable volume]LOG]!><time="14:10:08.354-120" date="05-10-2017" component="TSManager" context="" type="1" thread="1320" file="bootimage.cpp:1104"> <![LOG[ Volume S:\ is not NTFS]LOG]!><time="14:10:09.249-120" date="05-10-2017" component="TSManager" context="" type="1" thread="1320" file="bootimage.cpp:362"> <![LOG[Searching for a volume to stage the boot image]LOG]!><time="14:10:09.249-120" date="05-10-2017" component="TSManager" context="" type="1" thread="1320" file="bootimage.cpp:1128"> <![LOG[ Volume S:\ is not NTFS]LOG]!><time="14:10:09.264-120" date="05-10-2017" component="TSManager" context="" type="1" thread="1320" file="bootimage.cpp:362"> <![LOG[ Volume X:\ is not on a fixed disk]LOG]!><time="14:10:09.264-120" date="05-10-2017" component="TSManager" context="" type="1" thread="1320" file="bootimage.cpp:342"> <![LOG[BootImage::FindBootableVolume( NULL, sPath), HRESULT=80070490 (e:\nts_sccm_release\sms\framework\tscore\bootimage.cpp,1135)]LOG]!><time="14:10:09.264-120" date="05-10-2017" component="TSManager" context="" type="0" thread="1320" file="bootimage.cpp:1135"> <![LOG[Unable to find a volume that is suitable for staging the boot image. Element not found. (Error: 80070490; Source: Windows)]LOG]!><time="14:10:09.264-120" date="05-10-2017" component="TSManager" context="" type="3" thread="1320" file="bootimage.cpp:1135"> <![LOG[BootImage::PrepareForStaging(sLocalDataPath), HRESULT=80070490 (e:\nts_sccm_release\sms\framework\tscore\bootimage.cpp,783)]LOG]!><time="14:10:09.264-120" date="05-10-2017" component="TSManager" context="" type="0" thread="1320" file="bootimage.cpp:783"> <![LOG[Failed to validate for boot image staging]LOG]!><time="14:10:09.264-120" date="05-10-2017" component="TSManager" context="" type="3" thread="1320" file="bootimage.cpp:783"> <![LOG[StageBootImage() failed. 0x80070490.]LOG]!><time="14:10:09.264-120" date="05-10-2017" component="TSManager" context="" type="3" thread="1320" file="bootimage.cpp:889"> <![LOG[TS::Boot::BootImage::StageBootImage(sBootImageID, StageBootImageProgressCallback, (LPVOID) m_sStageBootImageMessage.c_str()), HRESULT=80070490 (e:\nts_sccm_release\sms\client\tasksequence\executionengine\engine.cxx,972)]LOG]!><time="14:10:09.264-120" date="05-10-2017" component="TSManager" context="" type="0" thread="1320" file="engine.cxx:972"> <![LOG[Failed to stage a boot image CM1000AA. Element not found. (Error: 80070490; Source: Windows)]LOG]!><time="14:10:09.264-120" date="05-10-2017" component="TSManager" context="" type="3" thread="1320" file="engine.cxx:972"> <![LOG[Failed to reboot the system. Error 0x80070490)]LOG]!><time="14:10:09.264-120" date="05-10-2017" component="TSManager" context="" type="3" thread="1320" file="engine.cxx:1140"> <![LOG[RebootSystem(pwszRebootMessage, dwRebootTimeout, dwRebootReason, bRebootWinPE), HRESULT=80070490 (e:\nts_sccm_release\sms\client\tasksequence\executionengine\engine.cxx,622)]LOG]!><time="14:10:09.264-120" date="05-10-2017" component="TSManager" context="" type="0" thread="1320" file="engine.cxx:622"> <![LOG[Failed to initialize a system reboot. Element not found. (Error: 80070490; Source: Windows)]LOG]!><time="14:10:09.264-120" date="05-10-2017" component="TSManager" context="" type="3" thread="1320" file="engine.cxx:622"> <![LOG[CheckForRebootRequest(&bRebootInitiated), HRESULT=80070490 (e:\nts_sccm_release\sms\client\tasksequence\executionengine\engine.cxx,310)]LOG]!><time="14:10:09.264-120" date="05-10-2017" component="TSManager" context="" type="0" thread="1320" file="engine.cxx:310"> <![LOG[Fatal error is returned in check for reboot request of the action (Restart Computer). Element not found. (Error: 80070490; Source: Windows)]LOG]!><time="14:10:09.264-120" date="05-10-2017" component="TSManager" context="" type="3" thread="1320" file="engine.cxx:310"> <![LOG[An error (0x80070490) is encountered in execution of the task sequence]LOG]!><time="14:10:09.264-120" date="05-10-2017" component="TSManager" context="" type="3" thread="1320" file="engine.cxx:390"> <![LOG[MP server http://LKSRVSCCM03.res.ludvika.intra. Ports 80,443. CRL=false.]LOG]!><time="14:10:09.264-120" date="05-10-2017" component="TSManager" context="" type="1" thread="1320" file="utils.cpp:6255"> <![LOG[Setting authenticator]LOG]!><time="14:10:09.280-120" date="05-10-2017" component="TSManager" context="" type="1" thread="1320" file="utils.cpp:6277"> <![LOG[Set authenticator in transport]LOG]!><time="14:10:09.280-120" date="05-10-2017" component="TSManager" context="" type="0" thread="1320" file="libsmsmessaging.cpp:7958"> <![LOG[Sending StatusMessage]LOG]!><time="14:10:09.296-120" date="05-10-2017" component="TSManager" context="" type="1" thread="1320" file="libsmsmessaging.cpp:4114"> <![LOG[Setting message signatures.]LOG]!><time="14:10:09.296-120" date="05-10-2017" component="TSManager" context="" type="0" thread="1320" file="libsmsmessaging.cpp:1383"> <![LOG[Setting the authenticator.]LOG]!><time="14:10:09.296-120" date="05-10-2017" component="TSManager" context="" type="0" thread="1320" file="libsmsmessaging.cpp:1413"> <![LOG[CLibSMSMessageWinHttpTransport::Send: URL: LKSRVSCCM03.res.ludvika.intra:80 CCM_POST /ccm_system/request]LOG]!><time="14:10:09.296-120" date="05-10-2017" component="TSManager" context="" type="1" thread="1320" file="libsmsmessaging.cpp:8828"> <![LOG[Request was successful.]LOG]!><time="14:10:09.327-120" date="05-10-2017" component="TSManager" context="" type="0" thread="1320" file="libsmsmessaging.cpp:9163"> <![LOG[Executing command line: X:\WINDOWS\system32\cmd.exe /k]LOG]!><time="14:10:21.451-120" date="05-10-2017" component="TSBootShell" context="" type="1" thread="1016" file="bootshell.cpp:1011"> <![LOG[The command completed successfully.]LOG]!><time="14:10:21.455-120" date="05-10-2017" component="TSBootShell" context="" type="1" thread="1016" file="bootshell.cpp:1093"> <![LOG[Successfully launched command shell.]LOG]!><time="14:10:21.455-120" date="05-10-2017" component="TSBootShell" context="" type="1" thread="1016" file="bootshell.cpp:444"> <![LOG[m_TSEngine.Execute(& m_eExecutionResult), HRESULT=80070490 (e:\nts_sccm_release\sms\client\tasksequence\tsmanager\tsmanager.cpp,1250)]LOG]!><time="14:25:10.554-120" date="05-10-2017" component="TSManager" context="" type="0" thread="1320" file="tsmanager.cpp:1250"> Thanks in advance, EGGLAS
  4. Hi, I'm having trobule with refreshing Windows 10 computers from WinPE. We need to upgrade BIOS before BIOS Conversion step in CM1610 and set BIOS settings. When reinstalling an computer it fails at staging Boot image. I have tried to size up the disk so it can hold larger WinPE Boot image but it does not work. 2048 MB Recovery 1024 MB EFI 128 MB MSR 100% OSD If I disable the step for BIOS Upgrade and Configure I can reinstall an computer without problems. <![LOG[Process completed with exit code 1]LOG]!><time="14:10:08.323-120" date="05-10-2017" component="TSManager" context="" type="1" thread="1320" file="commandline.cpp:1124"> <![LOG[TSUEFIDrive: ]LOG]!><time="14:10:08.323-120" date="05-10-2017" component="TSManager" context="" type="1" thread="1320" file="bootimage.cpp:774"> <![LOG[Staging boot image CM1000AA]LOG]!><time="14:10:08.323-120" date="05-10-2017" component="TSManager" context="" type="1" thread="1320" file="bootimage.cpp:781"> <![LOG[Mounting \Device\HarddiskVolume6 at Z:]LOG]!><time="14:10:08.338-120" date="05-10-2017" component="TSManager" context="" type="1" thread="1320" file="mountpoint.cpp:49"> <![LOG[Unmounting volume Z:\]LOG]!><time="14:10:08.338-120" date="05-10-2017" component="TSManager" context="" type="1" thread="1320" file="mountpoint.cpp:104"> <![LOG[0, HRESULT=80004005 (e:\nts_sccm_release\sms\framework\tscore\encryptablevolume.cpp,437)]LOG]!><time="14:10:08.354-120" date="05-10-2017" component="TSManager" context="" type="0" thread="1320" file="encryptablevolume.cpp:437"> <![LOG[Checking to see if the data path is on a bootable volume]LOG]!><time="14:10:08.354-120" date="05-10-2017" component="TSManager" context="" type="1" thread="1320" file="bootimage.cpp:1104"> <![LOG[ Volume S:\ is not NTFS]LOG]!><time="14:10:09.249-120" date="05-10-2017" component="TSManager" context="" type="1" thread="1320" file="bootimage.cpp:362"> <![LOG[Searching for a volume to stage the boot image]LOG]!><time="14:10:09.249-120" date="05-10-2017" component="TSManager" context="" type="1" thread="1320" file="bootimage.cpp:1128"> <![LOG[ Volume S:\ is not NTFS]LOG]!><time="14:10:09.264-120" date="05-10-2017" component="TSManager" context="" type="1" thread="1320" file="bootimage.cpp:362"> <![LOG[ Volume X:\ is not on a fixed disk]LOG]!><time="14:10:09.264-120" date="05-10-2017" component="TSManager" context="" type="1" thread="1320" file="bootimage.cpp:342"> <![LOG[BootImage::FindBootableVolume( NULL, sPath), HRESULT=80070490 (e:\nts_sccm_release\sms\framework\tscore\bootimage.cpp,1135)]LOG]!><time="14:10:09.264-120" date="05-10-2017" component="TSManager" context="" type="0" thread="1320" file="bootimage.cpp:1135"> <![LOG[Unable to find a volume that is suitable for staging the boot image. Element not found. (Error: 80070490; Source: Windows)]LOG]!><time="14:10:09.264-120" date="05-10-2017" component="TSManager" context="" type="3" thread="1320" file="bootimage.cpp:1135"> <![LOG[BootImage::PrepareForStaging(sLocalDataPath), HRESULT=80070490 (e:\nts_sccm_release\sms\framework\tscore\bootimage.cpp,783)]LOG]!><time="14:10:09.264-120" date="05-10-2017" component="TSManager" context="" type="0" thread="1320" file="bootimage.cpp:783"> <![LOG[Failed to validate for boot image staging]LOG]!><time="14:10:09.264-120" date="05-10-2017" component="TSManager" context="" type="3" thread="1320" file="bootimage.cpp:783"> <![LOG[StageBootImage() failed. 0x80070490.]LOG]!><time="14:10:09.264-120" date="05-10-2017" component="TSManager" context="" type="3" thread="1320" file="bootimage.cpp:889"> <![LOG[TS::Boot::BootImage::StageBootImage(sBootImageID, StageBootImageProgressCallback, (LPVOID) m_sStageBootImageMessage.c_str()), HRESULT=80070490 (e:\nts_sccm_release\sms\client\tasksequence\executionengine\engine.cxx,972)]LOG]!><time="14:10:09.264-120" date="05-10-2017" component="TSManager" context="" type="0" thread="1320" file="engine.cxx:972"> <![LOG[Failed to stage a boot image CM1000AA. Element not found. (Error: 80070490; Source: Windows)]LOG]!><time="14:10:09.264-120" date="05-10-2017" component="TSManager" context="" type="3" thread="1320" file="engine.cxx:972"> <![LOG[Failed to reboot the system. Error 0x80070490)]LOG]!><time="14:10:09.264-120" date="05-10-2017" component="TSManager" context="" type="3" thread="1320" file="engine.cxx:1140"> <![LOG[RebootSystem(pwszRebootMessage, dwRebootTimeout, dwRebootReason, bRebootWinPE), HRESULT=80070490 (e:\nts_sccm_release\sms\client\tasksequence\executionengine\engine.cxx,622)]LOG]!><time="14:10:09.264-120" date="05-10-2017" component="TSManager" context="" type="0" thread="1320" file="engine.cxx:622"> <![LOG[Failed to initialize a system reboot. Element not found. (Error: 80070490; Source: Windows)]LOG]!><time="14:10:09.264-120" date="05-10-2017" component="TSManager" context="" type="3" thread="1320" file="engine.cxx:622"> <![LOG[CheckForRebootRequest(&bRebootInitiated), HRESULT=80070490 (e:\nts_sccm_release\sms\client\tasksequence\executionengine\engine.cxx,310)]LOG]!><time="14:10:09.264-120" date="05-10-2017" component="TSManager" context="" type="0" thread="1320" file="engine.cxx:310"> <![LOG[Fatal error is returned in check for reboot request of the action (Restart Computer). Element not found. (Error: 80070490; Source: Windows)]LOG]!><time="14:10:09.264-120" date="05-10-2017" component="TSManager" context="" type="3" thread="1320" file="engine.cxx:310"> <![LOG[An error (0x80070490) is encountered in execution of the task sequence]LOG]!><time="14:10:09.264-120" date="05-10-2017" component="TSManager" context="" type="3" thread="1320" file="engine.cxx:390"> <![LOG[MP server http://LKSRVSCCM03.res.ludvika.intra. Ports 80,443. CRL=false.]LOG]!><time="14:10:09.264-120" date="05-10-2017" component="TSManager" context="" type="1" thread="1320" file="utils.cpp:6255"> <![LOG[Setting authenticator]LOG]!><time="14:10:09.280-120" date="05-10-2017" component="TSManager" context="" type="1" thread="1320" file="utils.cpp:6277"> <![LOG[Set authenticator in transport]LOG]!><time="14:10:09.280-120" date="05-10-2017" component="TSManager" context="" type="0" thread="1320" file="libsmsmessaging.cpp:7958"> <![LOG[Sending StatusMessage]LOG]!><time="14:10:09.296-120" date="05-10-2017" component="TSManager" context="" type="1" thread="1320" file="libsmsmessaging.cpp:4114"> <![LOG[Setting message signatures.]LOG]!><time="14:10:09.296-120" date="05-10-2017" component="TSManager" context="" type="0" thread="1320" file="libsmsmessaging.cpp:1383"> <![LOG[Setting the authenticator.]LOG]!><time="14:10:09.296-120" date="05-10-2017" component="TSManager" context="" type="0" thread="1320" file="libsmsmessaging.cpp:1413"> <![LOG[CLibSMSMessageWinHttpTransport::Send: URL: LKSRVSCCM03.res.ludvika.intra:80 CCM_POST /ccm_system/request]LOG]!><time="14:10:09.296-120" date="05-10-2017" component="TSManager" context="" type="1" thread="1320" file="libsmsmessaging.cpp:8828"> <![LOG[Request was successful.]LOG]!><time="14:10:09.327-120" date="05-10-2017" component="TSManager" context="" type="0" thread="1320" file="libsmsmessaging.cpp:9163"> <![LOG[Executing command line: X:\WINDOWS\system32\cmd.exe /k]LOG]!><time="14:10:21.451-120" date="05-10-2017" component="TSBootShell" context="" type="1" thread="1016" file="bootshell.cpp:1011"> <![LOG[The command completed successfully.]LOG]!><time="14:10:21.455-120" date="05-10-2017" component="TSBootShell" context="" type="1" thread="1016" file="bootshell.cpp:1093"> <![LOG[Successfully launched command shell.]LOG]!><time="14:10:21.455-120" date="05-10-2017" component="TSBootShell" context="" type="1" thread="1016" file="bootshell.cpp:444"> <![LOG[m_TSEngine.Execute(& m_eExecutionResult), HRESULT=80070490 (e:\nts_sccm_release\sms\client\tasksequence\tsmanager\tsmanager.cpp,1250)]LOG]!><time="14:25:10.554-120" date="05-10-2017" component="TSManager" context="" type="0" thread="1320" file="tsmanager.cpp:1250"> Thanks in advance, EGGLAS
  5. Hi, I have trouble activating Bitlocker on Offline PC during task sequence in MDT. We are in the process creating offline PCs that will never speak to AD and we want to enable bitlocker on thoose computers. Does anyone know how to do it? We are completley stuck when trying to enable it with Customsettings.ini or activiating trough Powershell. When we are using Powershell we can enable bitlocker but not exporting any Recovery key to a file. Does anyone haev any suggestions how to get this to work? ‚ÄčKind regards, EGGLAS
  6. Hello, I'm struggling with deployment of Surface Pro first generation and second generation that it randomly hangs at Install software updates step. We are also deploying HP machine but they are going trough the task sequence without problem and some of the Surface complete as well. So you can see the problem is not persistent. Does anyone have any suggestion what might cause this problem that it hangs on Install software updates step? Best regards Nicklas
×
×
  • Create New...