Jump to content


sysadmin_679

Trouble deploying updates to certain clients

Recommended Posts

I am currently working with a small environment with roughly 200 clients. I have 2 servers at 2 physical locations, the secondary server is only assigned the following roles: Site System, Management Point, Distribution Point, Component Server.

I am trying to deploy software updates to one device collection in particular which contains 4 RDS Servers.

The updates show up in software center on 1 out of 4 of these servers, however they do not on the other three.

The configuration of these servers are identical, they are all in the same IP range and AD site and therefore in the same boundary.

I have noticed that the 3 clients which don't receive the updates have errors in their LocationServices.log file, here is an example: 

Current AD site of machine is REDACTED LocationServices 11/07/2017 12:54:42 96388 (0x17884)
Current AD site of machine is REDACTED LocationServices 11/07/2017 12:54:43 96388 (0x17884)
4 assigned MP errors in the last 10 minutes, threshold is 5. LocationServices 11/07/2017 12:55:04 39128 (0x98D8)
Assigned MP error threshold reached, moving to next MP. LocationServices 11/07/2017 12:55:19 96388 (0x17884)
Reset assigned MP error count LocationServices 11/07/2017 12:55:36 100856 (0x189F8)
Received reply of type PortalCertificateReply  LocationServices 11/07/2017 12:55:36 90900 (0x16314)
The reply from location manager contains 0 certificates LocationServices 11/07/2017 12:55:36 90900 (0x16314)
Updating portal certificates LocationServices 11/07/2017 12:55:36 90900 (0x16314)
There are no certificates available to install  LocationServices 11/07/2017 12:55:36 90900 (0x16314)
1 assigned MP errors in the last 10 minutes, threshold is 5. LocationServices 11/07/2017 12:58:21 76520 (0x12AE8)
2 assigned MP errors in the last 10 minutes, threshold is 5. LocationServices 11/07/2017 12:58:21 76520 (0x12AE8)
3 assigned MP errors in the last 10 minutes, threshold is 5. LocationServices 11/07/2017 12:58:22 76520 (0x12AE8)
4 assigned MP errors in the last 10 minutes, threshold is 5. LocationServices 11/07/2017 12:58:22 6548 (0x1994)
Assigned MP error threshold reached, moving to next MP. LocationServices 11/07/2017 12:58:22 100856 (0x189F8)
1 assigned MP errors in the last 10 minutes, threshold is 5. LocationServices 11/07/2017 12:58:43 39128 (0x98D8)
2 assigned MP errors in the last 10 minutes, threshold is 5. LocationServices 11/07/2017 12:59:53 76520 (0x12AE8)
3 assigned MP errors in the last 10 minutes, threshold is 5. LocationServices 11/07/2017 13:00:31 6548 (0x1994)
4 assigned MP errors in the last 10 minutes, threshold is 5. LocationServices 11/07/2017 13:02:26 17220 (0x4344)

 

When I deploy and update package there is a flurry of activity in the UpdatesHandler.log file on the server which the updates are working on. However not much activity around the same time on the servers the updates are not working on.

Here's a log of one of the ones which is not updating:

Initiating updates scan for checking applicability. UpdatesHandler 10/07/2017 21:18:00 86648 (0x15278)
Successfully initiated scan. UpdatesHandler 10/07/2017 21:18:00 86648 (0x15278)
Updates scan completion received, result = 0x0.  UpdatesHandler 10/07/2017 21:18:00 45968 (0xB390)
Initiating updates scan for checking applicability. UpdatesHandler 11/07/2017 11:12:06 36884 (0x9014)
Successfully initiated scan. UpdatesHandler 11/07/2017 11:12:06 36884 (0x9014)
Updates scan completion received, result = 0x0.  UpdatesHandler 11/07/2017 11:12:07 51632 (0xC9B0)
Initiating updates scan for checking applicability. UpdatesHandler 11/07/2017 12:05:27 34920 (0x8868)
Successfully initiated scan. UpdatesHandler 11/07/2017 12:05:27 34920 (0x8868)
Updates scan completion received, result = 0x0.  UpdatesHandler 11/07/2017 12:06:26 23192 (0x5A98)
Initiating updates scan for checking applicability. UpdatesHandler 11/07/2017 12:26:14 72540 (0x11B5C)
Successfully initiated scan. UpdatesHandler 11/07/2017 12:26:14 72540 (0x11B5C)
Updates scan completion received, result = 0x0.  UpdatesHandler 11/07/2017 12:26:14 34920 (0x8868)
Initiating updates scan for checking applicability. UpdatesHandler 11/07/2017 12:34:21 27976 (0x6D48)
Successfully initiated scan. UpdatesHandler 11/07/2017 12:34:21 27976 (0x6D48)
Updates scan completion received, result = 0x0.  UpdatesHandler 11/07/2017 12:34:22 100856 (0x189F8)

 

Let me know if there is any other information which may help you understand better, any help will be greatly appreciated.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

There are no errors listed above. You need to dig deeper. Are the clients even healthy?

Share this post


Link to post
Share on other sites

What about the "assigned MP errors in the last 10 minutes"? 

The clients are healthy and are checking in, I have removed and reinstalled them multiple times each over the past few days whilst trying to resolve this issue.

Share this post


Link to post
Share on other sites

There is nothing useful in the log snip-its.

So you se all four within the console, they all show as active? They all show current HW and Heartbeat data?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Garth,

All 4 are showing as active. All 4 also have current Heartbeat and Policy data.

I have just noticed that 3/4 haven't done a HW Scan for over a week, (even though I have forced them to from the control panel).

I have attached the InventoryAgent.log from one of the affected servers

 

InventoryAgent.log

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Garth,

Apologies for the delay in replying, I have been so busy and only just got back around to looking into this.

It fails when opening the CcmMessaging.log from the affected client machine. Please see attached screenshot.

After some googling I found this page https://social.technet.microsoft.com/Forums/systemcenter/en-US/ecd01dff-1f52-47fd-bc56-67e468fef7cb/sccm-client-issue-not-registering?forum=configmgrgeneral#776cf46c-abc6-45bd-9cfe-4b10d77e81a8. After applying the recommended reg keys the issue still persists.

 

sccm error.PNG

Share this post


Link to post
Share on other sites

You have several errors listed an they all point to a network issue.

0x87d00231 = Transient error

0x2ee2 = The operation timed out
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...