Jump to content






Recommended Posts

Dear Experts,

My Sincere thanks for your extended support and great mentorship with System Center Products

I am trying to Perform the Build and Capture and Unable to do getting an error

Very Shortly - We are planning to upgrade the Environment from SCCM 2012 SP2 to SCCM CB 1702 (Upgrade) and also Windows 7 SP1 to Windows 10 V1702

To perform the Windows 10 Deployment, trying to perform the Capture Image Wizard with limited sequence, but getting an error while installing SCCM Agent.

Please do the needful.

Console :SCCM 2012 SP2

Target OS : Windows 10 V1607 LTSB

Earlier, tried with Windows 10 V1511, which also failed to install SCCM Agent and do not find the Site Code.

Any advice pls.

 

 

SMSTSLog.txt

Share this post


Link to post
Share on other sites


Hi,

Do you have CU1?

https://docs.microsoft.com/en-us/windows/deployment/planning/windows-10-infrastructure-requirements

Release Windows 10 management? Windows 10 deployment?
System Center Configuration Manager 2007 Yes, with a hotfix No
System Center Configuration Manager 2012 Yes, with SP2 and CU1 Yes, with SP2, CU1, and the ADK for Windows 10
System Center Configuration Manager 2012 R2 Yes, with SP1 and CU1 Yes, with SP1, CU1, and the ADK for Windows 10

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank You .

Since the current environment support up to Windows 10 version V1511, Which organization may need the latest version of Windows.

Environment Build Number : 

5.00.8239.1000

SCCM 2012 R2 SP1.

No Cumulative update is installed on my environment. May be Is this the reason that, Build and Capture is not working?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes I think it will be a good thing to upgrade your SCCM ;)

Another point, because it's a build and capture TS, I suppose you are in Workgroup, you have to specify the Management Point in otherwise your computer couldn't find your MP.

Task => Setup Windows and Configuration => SMSMP="yourMP"

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank You Greg, for your quick support and help.

The Command Line for Client Package Installation is just as follows

 

FSP=<<FQDN>> SMSMP=<<FQDN>> CCMLOGLEVEL=0 CCMLOGMAXHISTORY=2 CCMLOGMAXSIZE=2000000 SMSCACHESIZE=20000

 

Please suggest, is this Client is correct.

I hope, the CU is getting performed, We should be good to proceed. Am I correct?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes your client command line look good

I think the CU should solve your problem.

If not you can try a manual client install and look the file log C:\Windows\ccmsetup\log\ccmsetup.log to have more informations

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sure Greg,

Happy to hear your response. Do you think, Using build Capture media helps on this

I can prepare the ISO by following this article.

Is this Okay?

Regards,

Veera

Share this post


Link to post
Share on other sites

It's a good article to create a capture media, in my point of view if your problem is the client version, it will temporary "resolve" your problem, you will be able to capture. But when you will try to perform a new deployment of your capture on a computer, the client install will fail again. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sure Greg,

I will check and update on this Pls.

Very Soon I will prepare the Test Environment and Validate

Regards,

Veera

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×