Jump to content


Recommended Posts

HI Everyone,

I hope this finds everyone in your best health!

I have been facing a weird situation that I am facing during OSD and don't seem to have any answer to my doubt having googled everywhere so thought about putting it out here.

Majority of my devices are failing during the OSD and upon checking the log it appears they are not reaching out to preferred nor fallback management point but a random one. I have checked the boundaries and boundary group and all seems to be in place from SCCM end but there is no answer to this.

Upon deeply checking it installs driver package, image successfully after downloading the policy from random MP but fails to download random application having not been connected to any management point.

Can someone help me understand why this is not reaching out to protected and fallback MP and what should be the reason behind it?

Regards,

Shashi Dubey

Share this post


Link to post
Share on other sites

Exactly what boundary type are you using IP Ranges only I hope. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
16 minutes ago, SHASHIDUBEY01 said:

Thanks a lot Garath!!

Yes I have been using IP address range almost everywhere in my environment.

Regards,

Shashi Dubey

So Having IP Subnet and AD boundary can cause overlapping boundaries which can casuse problems for site assignment, Why cna the AD and IP subnet boundaries at all? Why are you not use IP Ranges only? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

HI Garath,

Thanks for the instructions !

We have few AD and IP subnet in our environment and that too have been proposed to client for the change so we could have IP address all over the environments. For the specific issue we have only IP address range still having the issue with the Ip allocation.

We even removed the fallback and have only single site server for the MP in our boundary group but still it won't pick the protected MP. Do we have have only the options to reinstall the MP or the entire site server as we too have the DP working on it.

Regards,

Shashi Dubey 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Management Points are for getting policy (and sending state messages), distribution points are for downloading your apps, updates, os and so on,

so is your issue that users are download from the wrong DP  or communicating with the wrong MP ? have you enabled Preferred Management Points ? attaching logs from a client with the issue would greatly aid us here in understanding your problem

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dear Sir,

Thanks a lot for your time and involvement!

My issue is we have computer failing to complete the task sequence properly as all of them fails to download at a step install application which is after the OS installation and domain join and client installation.

We have management point locally in place and also we have the management point in the fallback but the client never picks these two MPS and connect a random one for the policy download. We even reinstalled the management point role but nothing made any difference here. I have been unable to find out why any of the client never contacts my local MP or fallback for policies and reaches a random one on it's own.

Sir attaching the screenshot to show the error where it exactly fails hope this make the situation little clear and kindly let me know if there is any additional info needed on this :).

Thanking for your help again!!

Regards,

Shashi Dubey

IMG_7435-1.jpeg

IMG_7338.jpeg

IMG_7337.jpeg

Share this post


Link to post
Share on other sites

pasting a few screenshots of actual logs isn't going to help, can you zip up the logs and pm me a link in case you are worried about others reading them ?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dear Sir,

Sorry to be little late on this due to my bad health. I have sent you the personal link with all the SMSTS log as instructed from your end for you to have a look at. It was shared on google drive with the name "Rahul Dubey" which is my pet name :).

Kindly review it and suggest the further advise . Sir thanks a lot n advance for your involvement and thanks a tons for the help.

Hoping to hear back soon on this .

Regards,

Shashi Dubey

Share this post


Link to post
Share on other sites

from the smsts logs provided the client get's an ip address of 10.64.2.47

does that ip address match any of your configured IP Range boundaries ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

thanks, does that ip range over lap with any other subnet (as Garth already mentioned) ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dear Sir,

Yes we have checked everything and we didn't notice any overlapping. and we are confused what needs to be done next :).

Kindly assist please :).

Regards,

Shashi Dubey

Share this post


Link to post
Share on other sites

I think you are confusing application download and sending/receiving machine policy or state messages to the management point,

i assume you have a local distribution point that resides in the IP Address range boundary that this computer is being image in, is that correct ?

is the application in question also on this local DP ?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dear Sir,

Yes this is a local management point also have the DP role enabled on it. yes the MP and computer being tried to have reimaged resides on the same IP or local subnet.Yes the application are successfully distributed to that DP and we have done it multiple times and notices no error.

Sir this MP was working fine but suddenly after 20th of may it stopped registering the client to it when I checked registration log log of local site server I couldn't see any registration after 20th May. Also this is a preferred MP and none of the client connect to this MP for policy and chooses a Random one from the list.we have been reinstalled MP role on it and nothing happened MP control log shows MP is healthy.

we are really out of option here and do not know what we should do next hope your expertise and vast experience could guide us :).

Hope to hear back soon !!

Regards,

Shashi Dubey

Share this post


Link to post
Share on other sites

You could try hiring a consultant to remote in and troubleshoot it for you ? I'm on vacation now so don't have that much time to troubleshoot problems,

also, have you taken a look at https://docs.microsoft.com/en-us/mem/configmgr/core/servers/deploy/configure/boundary-groups#fallback

in WinPE, the client gets the list of possible MPs from a regkey that is set on the Distribution Point

HKLM\Software\Microsoft\SMS\DP\ManagementPoints

image.png

This key contains information about which MPs are available and in what order it will try to reach them. That order is determined by the order in which you installed the management points...You can change this key (on the distribution point) but it will be overwritten again soon by ConfigMgr. One workaround is to either run a schedule task that sets the "correct" value you want or use Configuration Items to set it instead...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Respected Sir,

Thanks a lot for the valuable information and have amazing vacations :).

I want to thank you personally for always guiding me with your rich experience and expertise. I am resolving this thread as for now.

Hope to have your guidance in coming days too with other issue. Thanks a ton again for the help and guidance.

Regards,

Shashi Dubey

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...