Jump to content


haribo48

Established Members
  • Content Count

    24
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by haribo48

  1. Hi All We have upgraded to SCCM 2012 1702 with hotfix KB4019926 installed, everything seems to have installed fine. I am using the pre-production client which appears to be working a treat and turned my attention to OSD task sequences to test the new client on a build. The task sequence is ignoring the pre-production client despite the option "use pre-production client package when available" being ticked and instead installs the current production client. If i change the task sequence option to use the pre-production client instead of the production client it installs fine so the client does seem to work fine in OSD It just doesn't work if i leave the production client as the live client and tick the option to use pre-production client when available. Couldn't see anything in the logs to explain the behaviour Any help would be appreciated, thanks in advance
  2. Morning All, I have a Windows 10 Task Sequence for a standalone laptop which I need to encrypt with Bitlocker as part of the OSD build. The machine encrypts with bitlocker fine but I cannot find a way to export the recovery key either to a network share (with appropriate credentials) or the local disk (to then backup from the device) during the task sequence. Wondering if anyone has managed to get this working or if has to remain a manual step, i'd appreciate any help/advice? thanks in advance,
  3. Hi Deepak, Thanks so much for replying I will take a look at this which will be a good start. What I had in mind was creating the same kind of requirement that Operating system has, see image below. This way I can tie down a requirement based on either a full Office suite (office 2010, office 2013 etc) or individual office products (excel 2010, excel 2013). thanks
  4. Hello We have several applications in our SCCM environment which are for specific versions of Mirosoft Office or in particular Excel. Now that we are moving to installing Office 2016 I need to set requirements on the application, similar to what we currently do for Operating System. Setting a global condition for one version of Excel is fine, however we have Office 2010, Office 2013 on both 32 & 64bit OS versions. Ideally I'd like to have the option of a selection, similar to the built in Operating System requirement where I can click a selection of whatever versions of Office, or an individual product I need. Could someone point me in the right direction of how to set this up please. thank you
  5. Hi All Has anyone used supersedence with Applications? I am happy with the basic process of how supersedence works and how it will now deal with dependant applications that are attached to a main application. We also use our applications in a task sequence and I don't want to, at this stage, disrupt OS deployments. If I set a new application to superseed an old one, will the old application that is still in the task sequence begin to install the new main application? Thanks
  6. Hi Treglen No we dont have any GPO's that would change cache size or location. We don't use GPO for the client installation - we use client push for upgrading existing clients. It's been a while but I think the default cache size is 5GB but ours is set to 15GB as we have a couple of large applications that can be installed overnight. Doing some research it would appear that the settings are a default in the SWDistSchema.mof with the settings below: Location = "C:\\CCM\\Cache"; Size = "250"; Inuse = "0"; NextAvailableId = "0"; This would explain why the location is being set to c:\CCM\Cache with a size of 250kb but doesn't explain why it's being reinstalled using these settings. My guess is it's doing some kind of remediation and self repair but failing to use the settings applied during client install (via OSD or client push)
  7. anyone able to help? We seem to have a problem with clients doing health check then remediating by doing a repair of the client which results in the issue. thanks in advance
  8. Hi there, Make sure under deployment settings you've made the deployment available to configuration manager clients so the deployment shows up in the clients software center (you can if you want select media and PXE). Under User experience, tick allow users to run the program independantly of assignments which if the assignment schedule is set to a future date will allow the user to click install through their software center. They should get two or 3 warnings advising them they are trying to run a OS build. Hope that helps Thanks
  9. Hi All Since we have upgraded our SCCM 2012 config mgr environment to update 1511 and upgraded our clients, first using the auto upgrade which proved problematic and then client push methods quite a few of the clients appear to be failing the client remediation and re-installing, often breaking the client requiring manual intervention. So far approx 150 clients have repaired themselves and utilised default settings contained in the SWDistSchema.mof file on the client machine which set the client cache location to C:\CCM\Cache and a size of just 250mb Reading posts online suggest the problem is present in update 1602. Anyone else experience this and found a fix?
  10. Thanks Treglen for the reply, I'll have a look at PS App Deploy toolkit see what it offers. Thats the thing the software install TS do work, just the first time a machine is added to the device collection and gets the deployment it fails immediately - no content is downloaded and no smsts.log file is created. It appears it doesn't even try to run. If i wait for the default re-run or manually re-run the deployment the TS works 100% of the time, content begins to download and the TS executes.
  11. Hi Everyone, We use task sequences to deploy software applications to machines such as applications that require multiple steps and conditions such as uninstalling previous versions of software based on conditions, reboots and installing new applications. For this topic OSD doesn't play a part as the task sequnce is ran within windows. Since updating SCCM 2012 config manager to 1511 application task sequences that previously worked via direct deployment to either a machine collection or the application catalog (via a powershell script). Since the update the task sequence always fails the first time it is sent to or requested by a client computer, if you wait for the automatic retry or manually re-run the task sequence from software center it always works fine. Appreciate any advice or help? Cheers
  12. Thanks Garth, appreciate the reply I've seen that it's not best practice to install config mgr 2012 onto the OS drive and not something I'd have chosen myself but what i also haven't seen is anything to say if it will cause us problems (performance, redundancy etc) in the future that would warrant us doing a full re-install - most applications have been ready. Thanks in advance
  13. Hi Ath3na Thanks for the reply much appreciated, the primary site server doesn't have the DP role so I don't need to be concerned about moving the content library and shouldn't need to add a DP role anytime soon In my experience it's always been beneficial to install SCCM to a separate dedicated raid volume and I've reviewed the TechNet post for disk configuration http://technet.microsoft.com/en-gb/library/hh846235.aspx and it mentions for configuration manager and database files use separate RAID 10 volumes for best performance.
  14. Hi There, Looking for a bit of advice, relatively new to SCCM 2012 but have experience looking after SCCM 2007 R3. I have inherited a SCCM 2012 R2 configuration manager system which has no CAS, one primary site server (SQL is on box on a dedicated RAID 10 volume) and 6 DP's. All servers are running Windows Server 2012. The issue, the installation of configuration manager on the primary site server has been installed onto the OS volume, it's a RAID 5 volume and the system seems to be running fine with about 150GB free space, though it's still in testing and only has about 10 clients reporting back. The server has enough bays free to setup a dedicated raid 10 volume for configuration manager to reside. From reading the TechNet articles for planning a primary site server it mentions for best performance use Raid 10 for the configuration manager install and SQL. I guess what I'm looking for are options, the system is still in testing no live machines have been migrated over but most of the applications have been created and the system from what I can see is a couple of weeks away from being ready to go live. I guess I'd like to know 1. Will there be a negative impact in terms of performance, scalability (we have 15k clients), resilience etc and would this justify starting over again i.e. wipe the box and a total reinstall - a last resort I hope! 2. It seems madness to me it's been installed on the OS volume, so can it be moved either by doing a back up and restore using config manager once a Raid 10 volume is created on the same primary site server box or could we purchase a new server and use the migration wizard to migrate the installation over and configure it to use the correct volumes. 3. Create a secondary site on a new box with the correct installation on raid volumes and look to promote and replace the current primary site server with this new box 4. Are there any other options that I'm not considering, has anyone any experience of config manager 2012 being installed on the OS volume and suffered negative effects, or has anyone tried to move config manager install off the OS volume? If there's any guides or documentation someone could share I'd be grateful. I would welcome any advice and info about this as soon as possible as I'm confident a decision will need to be made fairly quickly Thank you in advance, please let me know if you need more information Regards
  15. Hi There, I am in the middle of a OS refresh of our estate (XP to Windows 7) and many of the sites are running 20+ machines on slow links (20mb or less) and the OS refresh must be ran outside of hours We have a very tight timescale for the OS refresh so i would like to create a protected distribution point that can be taken to these slow sides and run upgrades locally rather than pulling down the wim 20+times over a slow link. Unfortunately i only have desktop PC's i5 4GB memory at the moment to use for the DP's and plan on once the OS refresh is completed at a site, remove this DP and take it to the next site. I would like to know if i can just use Windows 7 and set this as a protected branch distribution point or if i would be best to install Server 2008 and set it up as a full DP with PXE support? The important aspect is being able to move the protected DP between sites (reassigning the protected boundary each time) SCCM 2007 SP2 R3, 1 primary site server, no secondary sites and a couple of main DP's in main sites. Thanks
  16. Hi Still having issues with this any advice would be really welcome having to kill the SMS_Exec process and restart the service every time a package is updated to a new version on DP's Thanks
  17. Hello All Still having a problem with this. I've been looking at similar posts and some advise to check folders under the inboxes - particularly the pkginfo.box and distmgr.box folders which has loads of files and folders in there, many of which are over 6months old, could this be an issue with orphaned packages though no SCCM log i've seem specifically mentioned a problem related to orphaned files or packages. G:\Microsoft Configuration Manager\inboxes\pkginfo.box - 2091 files and folders G:\Microsoft Configuration Manager\inboxes\distmgr.box - 175 files Could this be creating a backlog of packages for processing which would cause the problems. I've looked at despool.log file which seems to be filled with 'waiting for ready instruction file' Any advice would be welcome. Thank you in advance
  18. Hello Harvey, Many thanks for the reply, For new packages it varies sometimes it creates the package folder with no content, other times it creates nothing but shows the status as install pending. For existing packages the folder is on the DP but doesn't get updated, even if the package is left over a weekend it does not update only until I manually kill the SMSExec process and start the SMS_Executive service does the update begin on the DP's completes within a few minutes depending on package size but the status stays as 'Installed' with the old package version. I've checked the despool.log file and is full of "Waiting for ready instruction file.... SMS_DESPOOLER 10/24/2013 6:26:43 AM 3040 (0x0BE0)" There are a few lines of the following as well: SMS_EXECUTIVE started SMS_DESPOOLER as thread ID 10412 (0x28AC). SMS_DESPOOLER 10/24/2013 7:02:35 AM 8908 (0x22CC) Despooler is starting... SMS_DESPOOLER 10/24/2013 7:02:35 AM 10412 (0x28AC) CPublicKeyLookup::Initialize("e:\Microsoft Configuration Manager\inboxes\hman.box\pubkey") SMS_DESPOOLER 10/24/2013 7:02:35 AM 10412 (0x28AC) CPublicKeyLookup::Initialize() Initializing the Public Key Store Path to e:\Microsoft Configuration Manager\inboxes\hman.box\pubkey SMS_DESPOOLER 10412 (0x28AC) The distmgr log file looks like it begins to process the pacakge but uses all processing threads Used 1 out of 3 allowed processing threads. SMS_DISTRIBUTION_MANAGER 10/24/2013 8:18:42 AM 29412 (0x72E4) Starting package processing thread,thread ID = 1140 SMS_DISTRIBUTION_MANAGER 10/24/2013 8:18:42 AM 29412 (0x72E4) Sleep 3600 seconds... SMS_DISTRIBUTION_MANAGER 10/24/2013 8:18:42 AM 29412 (0x72E4) STATMSG: ID=2300 SEV=I LEV=M SOURCE="SMS Server" COMP="SMS_DISTRIBUTION_MANAGER" SYS=PSS1 SITE=TST PID=19908 TID=4416 GMTDATE=Thu Oct 24 07:18:42.703 2013 ISTR0="TestPackages1" ISTR1="TST004B1" ISTR2="" ISTR3="" ISTR4="" ISTR5="" ISTR6="" ISTR7="" ISTR8="" ISTR9="" NUMATTRS=1 AID0=400 AVAL0="TST004B1" SMS_DISTRIBUTION_MANAGER 10/24/2013 8:18:42 AM 4416 (0x1140) No action specified for the package TST004B1. SMS_DISTRIBUTION_MANAGER 10/24/2013 8:18:42 AM 4416 (0x1140) No action specified for the package on server ["Display=\\PSS-DP07\"]MSWNET:["SMS_SITE=TST"]\\PSS-DP07\. SMS_DISTRIBUTION_MANAGER 10/24/2013 8:18:42 AM 4416 (0x1140) No action specified for the package on server ["Display=\\PSS-DP05\"]MSWNET:["SMS_SITE=TST"]\\PSS-DP05\. SMS_DISTRIBUTION_MANAGER 10/24/2013 8:18:42 AM 4416 (0x1140) No action specified for the package on server ["Display=\\PSS-DP03\"]MSWNET:["SMS_SITE=TST"]\\PSS-DP03\. SMS_DISTRIBUTION_MANAGER 10/24/2013 8:18:42 AM 4416 (0x1140) No action specified for the package on server ["Display=\\PSS1\"]MSWNET:["SMS_SITE=TST"]\\PSS1\. SMS_DISTRIBUTION_MANAGER 10/24/2013 8:18:42 AM 4416 (0x1140) Updating package info for package TST004B1 SMS_DISTRIBUTION_MANAGER 10/24/2013 8:18:42 AM 4416 (0x1140) Created policy provider trigger for ID TST004B1 SMS_DISTRIBUTION_MANAGER 10/24/2013 8:18:42 AM 4416 (0x1140) Package TST004B1 does not have a preferred sender. SMS_DISTRIBUTION_MANAGER 10/24/2013 8:18:42 AM 4416 (0x1140) A program for package TST004B1 has changed, therefore it needs to be replicated to all child sites. SMS_DISTRIBUTION_MANAGER 10/24/2013 8:18:42 AM 4416 (0x1140) Package TST004B1 is new or has changed, replicating to all applicable sites. SMS_DISTRIBUTION_MANAGER 10/24/2013 8:18:42 AM 4416 (0x1140) StoredPkgVersion (0) of package TST004B1. StoredPkgVersion in database is 0. SMS_DISTRIBUTION_MANAGER 10/24/2013 8:18:42 AM 4416 (0x1140) SourceVersion (4) of package TST004B1. SourceVersion in database is 4. SMS_DISTRIBUTION_MANAGER 10/24/2013 8:18:42 AM 4416 (0x1140) STATMSG: ID=2301 SEV=I LEV=M SOURCE="SMS Server" COMP="SMS_DISTRIBUTION_MANAGER" SYS=PSS1 SITE=TST PID=19908 TID=4416 GMTDATE=Thu Oct 24 07:18:42.953 2013 ISTR0="TestPackages1" ISTR1="TST004B1" ISTR2="" ISTR3="" ISTR4="" ISTR5="" ISTR6="" ISTR7="" ISTR8="" ISTR9="" NUMATTRS=1 AID0=400 AVAL0="TST004B1" SMS_DISTRIBUTION_MANAGER 10/24/2013 8:18:42 AM 4416 (0x1140) Exiting package processing thread. SMS_DISTRIBUTION_MANAGER 10/24/2013 8:18:42 AM 4416 (0x1140) Used 1 out of 3 allowed processing threads. SMS_DISTRIBUTION_MANAGER 10/24/2013 8:18:47 AM 29412 (0x72E4) Sleep 3600 seconds... SMS_DISTRIBUTION_MANAGER 10/24/2013 8:18:47 AM 29412 (0x72E4) Used 1 out of 3 allowed processing threads. SMS_DISTRIBUTION_MANAGER 10/24/2013 8:18:52 AM 29412 (0x72E4) Sleep 3600 seconds... SMS_DISTRIBUTION_MANAGER 10/24/2013 8:18:52 AM 29412 (0x72E4) Used 1 out of 3 allowed processing threads. SMS_DISTRIBUTION_MANAGER 10/24/2013 8:22:02 AM 29412 (0x72E4) Starting package processing thread,thread ID = 202C SMS_DISTRIBUTION_MANAGER 10/24/2013 8:22:02 AM 29412 (0x72E4) Sleep 3600 seconds... SMS_DISTRIBUTION_MANAGER 10/24/2013 8:22:02 AM 29412 (0x72E4) STATMSG: ID=2300 SEV=I LEV=M SOURCE="SMS Server" COMP="SMS_DISTRIBUTION_MANAGER" SYS=PSS1 SITE=TST PID=19908 TID=8236 GMTDATE=Thu Oct 24 07:22:02.830 2013 ISTR0="TestPackages1" ISTR1="TST004B1" ISTR2="" ISTR3="" ISTR4="" ISTR5="" ISTR6="" ISTR7="" ISTR8="" ISTR9="" NUMATTRS=1 AID0=400 AVAL0="TST004B1" SMS_DISTRIBUTION_MANAGER 10/24/2013 8:22:02 AM 8236 (0x202C) Start updating the package TST004B1... SMS_DISTRIBUTION_MANAGER 10/24/2013 8:22:02 AM 8236 (0x202C) CreatePackageSignature() called for Package TST004B1 with version 5 with source as \\SAN001\ICT_Service\Software\TestPackage1\v4.81\SCCM Source Files. KeepUnpackedSignature = 1 SMS_DISTRIBUTION_MANAGER 10/24/2013 8:22:07 AM 8236 (0x202C) Used 2 out of 3 allowed processing threads. SMS_DISTRIBUTION_MANAGER 10/24/2013 8:22:07 AM 29412 (0x72E4) Sleep 3600 seconds... SMS_DISTRIBUTION_MANAGER 10/24/2013 8:22:07 AM 29412 (0x72E4) It's almost like there is a backlog of packages that the system is getting stuck on, each time it retries to process it gets stuck and is released when i kill the SMS_Executive process and start the SMS_Executive service. The issue affects all DP's we have 5 in total. I've checked one of the DP's and Bits is currently running with the status below: SERVICE_NAME: bits TYPE : 20 WIN32_SHARE_PROCESS STATE : 4 RUNNING (STOPPABLE,NOT_PAUSABLE,IGNORES_SHUTDOWN) WIN32_EXIT_CODE : 0 (0x0) SERVICE_EXIT_CODE : 0 (0x0) CHECKPOINT : 0x0 WAIT_HINT : 0x0 I also noticed on the same DP that we've had a lot of WDS errors event ID 4101 (92 in the last 24hrs) not sure if this is related. The Following Client failed TFTP Download: IP:xx.xx.xx.xx Filename: \smsboot\x64\wdsnbp.com ErrorCode: 1460 Hope i've not done information overload! Any advice or help would be welcome Many thanks
  19. Hello Harvey, Many thanks for the reply, For new packages it varies sometimes it creates the package folder with no%2
  20. Hi There, Our primary site server is constantly sitting on 'install pending' when trying to update distribution points with new package versions. This has been left full days with no effect. The distmgr.log file seems to indicate it has picked up the command to update to a new version number of a package but then sits with the messages below Used 3 out of 3 allowed processing threads. SMS_DISTRIBUTION_MANAGER 10/22/2013 1:51:27 PM 17216 (0x4340) No more available threads left to process any more packages. SMS_DISTRIBUTION_MANAGER 10/22/2013 1:51:27 PM 17216 (0x4340) Sleep 3600 seconds... SMS_DISTRIBUTION_MANAGER 10/22/2013 1:51:27 PM 17216 (0x4340) Used 3 out of 3 allowed processing threads. SMS_DISTRIBUTION_MANAGER 10/22/2013 1:51:32 PM 17216 (0x4340) No more available threads left to process any more packages. SMS_DISTRIBUTION_MANAGER 10/22/2013 1:51:32 PM 17216 (0x4340) Sleep 3600 seconds... SMS_DISTRIBUTION_MANAGER 10/22/2013 1:51:32 PM 17216 (0x4340) The only option i have seen that actually works and kick starts the update of DP's is to kill the SMS_Executive process and re-start the SMS_Executive service. We have had issues with the primary site server of this nature before for 1-2 days during busy roll outs but these issues have been ongoing for 2+-weeks and the system performance is being impacted. I am needing to restart the service nearly every time a package is updated. Any advice would be welcome Many Thanks
  21. Hi There, I have 5 SCCM 2007 distribution points setup all of which are PXE enabled and have been working fine for the last year or two. However every few days the files contained in \\<servername>\REMINST\SMSBoot seem to be removed but the folder structure remains intact. Antivirus doesn't show any files being deleted and i couldn't see anything in the logs. I manage to copy the files from other servers or our backups but is there a setting in WDS or SCCM 2007 or a task that is clearing these files off? Thanks
  22. Hi There, We have intermittent problems with our PXE Point server most of the time everything runs fine and machines build with no issue once imported into SCCM. It seems to be getting worse, maybe 1 out of 10 machines imported in the same batch get at the same time get boot manager error when trying to PXE boot which is 'fixed' by restarted the Windows Deployment Server Service on the DP that the DHCP option 66 is set to use for PXE boots. As far as I can tell the WDS is configured fine and seem to work most of the time. I've added a script to restart the WDS service each night on the DP's but the problem is ongoing. Not sure if it is related but our entire SCCM system grinds to a halt egg timers in the console across all collections making the system unusable which colleagues do a restart of our primary server and only MP which temporarily 'fixes' the issue until it happens again. Any advice or guidance would be very welcome Thanks
  23. Hi There, I'm relatively new to SCCM 2007 and would welcome some advice and insights on a current issue. We have collections to distribute software by product which works well, however I would like to create a single collection for an entire service that will install several packages once a machine is added to it but would prefer not to have to create lots of advertisements that would need to be maintained and managed. My current thinking was either a software task sequence that installs the required programs which I've setup and seems to work well for standalone installs or simple packages and MSI's, but when i add slightly more complex packages that have the option to run a different package first it seems to cause the task sequence to fail. I've tested these more complex packages separately and they work fine. The other thought I had was a query based collection whereby if a computer is added or a member of, for example the HR Service collection it's automatically added to all the separate collections that service needs. Any advice or guidance would be very welcome Thanks in advance
×
×
  • Create New...