Jump to content


Search the Community

Showing results for tags 'remote control'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Cloud
    • Azure
    • Microsoft Intune
    • Office 365
  • General Stuff
    • General Chat
    • Events
    • Site News
    • Windows News
    • Suggestion box
    • Jobs
  • MDT, SMS, SCCM, Current Branch &Technical Preview
    • How do I ?
    • Microsoft Deployment Toolkit (MDT)
    • Official Forum Supporters
    • SMS 2003
    • Configuration Manager 2007
    • Configuration Manager 2012
    • System Center Configuration Manager (Current Branch)
    • Packaging
    • scripting
    • Endpoint Protection
  • Windows Client
    • how do I ?
    • Windows 10
    • Windows 8
    • Windows 7
    • Windows Vista
    • Windows XP
    • windows screenshots
  • Windows Server
    • Active Directory
    • Microsoft SQL Server
    • System Center Operations Manager
    • KMS
    • Windows Deployment Services
    • NAP
    • Failover Clustering
    • PKI
    • Windows Server 2008
    • Windows Server 2012
    • Windows Server 2016
    • Windows Server 2019
    • Hyper V
    • Exchange
    • IIS/apache/web server
    • System Center Data Protection Manager
    • System Center Service Manager
    • System Center App Controller
    • System Center Virtual Machine Manager
    • System Center Orchestrator
    • Lync
    • Application Virtualization
    • Sharepoint
    • WSUS

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

Found 9 results

  1. I have problems with remote control. And I don’t understand why it’s working on some computers but others not. Under client settings I have enabled remote tools. The agent on the client the Remote tools agent enabled. The client with the problem: Service: Configuration Manager Remote Control is disabled. The local group: ConfigMgr Remote Control users are missing The windows firewall are missing this: If I enable and start the configuration Manager Remote Control service. I see this in the CmRCService: If I try to start the remote control from sccm I get this message. All the client have the same client installed I hope somebody can help me here. Thanks for your help.
  2. Hi I have SCCM 2016 with 1706, the latest version When I have added a new server or client, is always so that Remote Desktop grayed-out. I have set the Client Settings for Remote Control, Se below, How will I do to fix that , so the Client will install CCM to my new server or client ? // Sokoban
  3. I have an admin in one of our remote sites who only has access to his boundary. However, he needs access to several specialized systems in a different location's boundary. I have given him access to the collection I created for those specific PC's, but I imagine the limitation here is the boundary setup. Is there any way around this? I would prefer not to give users at this level any higher access than what I've already customized for remote locations. Thanks,
  4. Hi all, I've set up Configuration Manager 2012 in a lab environment and trying to get Remote Control to work. I have pretty much tried everything I can think of at this point but still can't work out why I cannot get Remote Control to connect correctly on any workstations. When launching Remote Control get this: I can connect via Remote Desktop and have configured the Viewers, Firewall rules, etc. The client is updated with the policies and shows that remote control is enabled in Software Center. On the Client, CmRcService.log shows this: ====== Starting service CmRcService ====== CmRcService 24/07/2013 14:14:14 3704 (0x0E78) Restoring Windows hardware acceleration settings. CmRcService 24/07/2013 14:14:14 2744 (0x0AB8) Registering Media Disconnect WMI Event was done successfully CmRcService 24/07/2013 14:14:15 2744 (0x0AB8) Configuring listeners on TCP port 2701. CmRcService 24/07/2013 14:14:15 2744 (0x0AB8) Binding to Ip v6 protocol success CmRcService 24/07/2013 14:14:15 2744 (0x0AB8) Binding to Ip v4 protocol success CmRcService 24/07/2013 14:14:15 2744 (0x0AB8) === Listening for remote control requests === CmRcService 24/07/2013 14:14:15 2744 (0x0AB8) ======> A connection has been established. (OnConnectionEstablished) CmRcService 24/07/2013 14:14:55 3808 (0x0EE0) Ready to start the security handshake. CmRcService 24/07/2013 14:14:55 3808 (0x0EE0) === Starting security handshake === CmRcService 24/07/2013 14:14:55 3808 (0x0EE0) === Security handshake completed [0x10000000] === CmRcService 24/07/2013 14:14:55 3808 (0x0EE0) The viewer is a member of the Local Administrators group who are allowed to use Remote control. CmRcService 24/07/2013 14:14:55 3808 (0x0EE0) The user(Ataru\Admin) is authorized for Remote Control CmRcService 24/07/2013 14:14:55 3808 (0x0EE0) Session allowed: Full Control CmRcService 24/07/2013 14:14:55 3808 (0x0EE0) === Session Info === CmRcService 24/07/2013 14:14:55 3808 (0x0EE0) Authorized viewer user: Ataru\Admin CmRcService 24/07/2013 14:14:55 3808 (0x0EE0) Viewer address: 192.168.0.114:57589 CmRcService 24/07/2013 14:14:55 3808 (0x0EE0) Host address: 192.168.0.109:2701 CmRcService 24/07/2013 14:14:55 3808 (0x0EE0) Disconnecting the connection. An existing connection was forcibly closed by the remote host. (Error: 80072746; Source: Windows) CmRcService 24/07/2013 14:15:12 4148 (0x1034) The connection has been terminated (ID = 1). (OnConnectionTerminated) CmRcService 24/07/2013 14:15:12 2636 (0x0A4C) Has anyone received the Error: 80072746 before? Or have any idea?
  5. I have a weird issue that I cannot track down. In our environment we keep getting complaints from helpdesk and users that their fonts change after they are remote controlled. Sometimes this happens after the helpdesk disconnects and other when they initially connect to the user via sccm remote control. Most clients are on dual dell 24 inch or single 19in monitors. Mostly with Nvidia nvs300 video cards, but this has also happened with new lenovo desktops using dual built in display ports via onboard ports. What happens after or during a remote control session is that the user states that the fonts look "thin" or distorted. Something that is visibly noticeable when someone is connected. Our environment is a citrix xenapp 6 farm for all applications so the desktop is essentially a terminal. We have seen this issue across several types of hardware and are still looking for the reason. The issue does not happen on every machine just sporadically. I used process explorer and see the memory usage on the nvidia video memory is a little high however I have not completely used and that varies from machine to machine. There is not notification to the IT person who is remote controlling the machine since they see the fonts normally. I think this has something to do with the scale to fit option that is turned on by default on sccm remote control, however I am not sure if that has something to do with this. Just wondering if anyone has seen this issue before
  6. Hello I've found out that I have a problem using Remote Control. When I try to connect to managed domain-joined machine the connection hangs up at the "Connecting to the host session" step. After a while a message is logged to RC console "Viewer disconnected". Now the configuration: Win2k8r2 server - management server host SCCM2012 CU3 server RC console - works ok Win2k12r2 RC??? - management host SCCM2012 CU3 admin console only installation RC console - cannot connect to host Win7x64 SP1 - managed host (domain joined) SCCM2012 client running RC service started When I try to connect to win7 host from my server, everything works just fine. But when I try to connect to the same host from management host which runs only sccm 2012 cu3 admin console I cannot connect. Now. What can I do to connect to my host from my management host to my win7 host via RC console? Is it not working due to the fact that I'm running console on 2012 r2 RC server system which might be unsupported by sccm 2012 cu3 or the fact that I need to configure something to enable connection also from my management host beside my management server host? Please help. Tom.
  7. Hey! I'm new in SCCM and I'm trying the remote control function. is there any way that more than one user will remote control a computer? I haven't find any way to do it... We can do it with CA ITCM and we found it very useful while the Help-desk need some help from tire 2 engineers... What are you doing about this issue at your company? Thanks... Yirmi.
  8. SCCM 2012 CU1 - Client CU1 update. When I use "remote control" from SCCM 2012 console the dual monitors get squished to a single monitor on my end. (I have dual monitors as well). How do I enable remote control to take up both monitors I can't find this anywhere. My Machine is Windows 8 with SCCM 2012 Console and Client is XP Server is Server 2012 and same result. Link to Image http://imageshack.us/photo/my-images/843/imgback.png/ Solved. Unfortunately this is by design.... pretty pathetic... addition from microsoft I think.
  9. Does anyone know if it is possible to remote control a PC based on the currently logged on user ?? We recently switched from a Novell based network to a Microsoft based network. In the old environment all windows machines were managed using the Zenworks client for Microsoft and cosoleone. I could open consoleone search the tree for a user and click remote control. This allowed us to remote control the selected user no matter what workstation they were logged into. Now in order to remote control with SCCM 2012 I have to know the machine name of the logged on users PC. Getting the user to find and tell me the name is sometimes a nightmare. Am I missing something, or is this functionality not part of SCCM? I really loved having that functionality and it's going to be such a bummer if we can no longer do this. Thanks
×
×
  • Create New...