Jump to content


Search the Community

Showing results for tags 'Application'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Cloud
    • Azure
    • Microsoft Intune
    • Office 365
    • Windows 365
  • General Stuff
    • General Chat
    • Events
    • Site News
    • Windows News
    • Suggestion box
    • Jobs
  • MDT, SMS, SCCM, Current Branch &Technical Preview
    • How do I ?
    • Microsoft Deployment Toolkit (MDT)
    • Official Forum Supporters
    • SMS 2003
    • Configuration Manager 2007
    • Configuration Manager 2012
    • System Center Configuration Manager (Current Branch)
    • Packaging
    • scripting
    • Endpoint Protection
  • Windows Client
    • how do I ?
    • Windows 10
    • Windows 8
    • Windows 7
    • Windows Vista
    • Windows XP
    • windows screenshots
  • Windows Server
    • Active Directory
    • Microsoft SQL Server
    • System Center Operations Manager
    • KMS
    • Windows Deployment Services
    • NAP
    • Failover Clustering
    • PKI
    • Windows Server 2008
    • Windows Server 2012
    • Windows Server 2016
    • Windows Server 2019
    • Hyper V
    • Exchange
    • IIS/apache/web server
    • System Center Data Protection Manager
    • System Center Service Manager
    • System Center App Controller
    • System Center Virtual Machine Manager
    • System Center Orchestrator
    • Lync
    • Application Virtualization
    • Sharepoint
    • WSUS

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

  1. Can a google chrome extension be added as part of a packaged installer along with the msi
  2. HI, hope I can explain my problem. I have been asked to deploy applications at deployment. I have been given multiple unique identifiers (UDI) with multiple apps assign to each UID, on a spreadsheet. I can't pre-provision the machines as there are potentially thousands, and can't user deployments as they are shared devices. I am using UDI wizard so could capture the UID as a variable. any ideas on how I do this, without added the machine into collections post build. thanks any ideas welcome.
  3. I'm in the process of automating reader so that it downloads and creates the application in SCCM We use a global condition to get the version of reader out of the registry. I have two deployment types, One installs the full reader and the second just installs the patch. On the second deployment type we use the requirement Between operand with the values of "17.011.130000" "17.011.130080" that way it will only install the patch it fails on the between operand. If I use greaterthan or others it works fine. Any help???? Here is the error message. Add-CMScriptDeploymentType : ConfigMgr Error Object: instance of SMS_ExtendedStatus { Description = "There is a failure while generating lantern documents for this configuration item"; ErrorCode = 1078462256; File = "..\\sspconfigurationitem.cpp"; Line = 2164; Operation = "PutInstance"; ParameterInfo = ""; ProviderName = "ExtnProv"; StatusCode = 2147749889; }; At C:\Reader\Add-Depend.ps1:155 char:1 + Add-CMScriptDeploymentType -SourceUpdateProductCode "$ReaderGUID" -A ... + ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ + CategoryInfo : NotSpecified: (Microsoft.Confi...mentTypeCommand:AddScriptDeploymentTypeCommand) [Add-CMScriptDeploymentType], WqlQueryException + FullyQualifiedErrorId : UnhandledException,Microsoft.ConfigurationManagement.Cmdlets.AppMan.Commands.AddScriptDeploymentTypeCommand
  4. Hi, I have an issue to install an application during OSD task sequences, no problem when i deploy this app. ++++++ Failed to enforce app. Error 0x87d00213. ++++++ AppEnforce 28/02/2018 19:09:59 5440 (0x1540) In program app, "Allow this application to be installed...." is checked. To illustrate this, here the AppEnforce log after OSD, I deployed right after the application, here the result : For information, this app have dependencies : Microsoft Access Database Engine 2010 and Microsoft Office 2010 Primary Interop Assemblies. These prerequisites was installed with no problem. I don't realy undestand, someone already had the same problem ? Thanks
  5. Hello all, Is it best practice to remove old revisions of applications if they are no longer needed? The reason I ask, is I seem to be encountering a random old version of an application being installed, but I cannot find any remnants of the previous application. The issue at hand is Mozilla Firefox. At one time, I had two deployment types. One for 32-bit and one for 64-bit. I've removed the 64-bit deployment type & files, I've redistributed content and updated the application to a new revision. Yet, when the install runs it seems to install both a 32-bit install, and a 64-bit. Is there a way to narrow down why this is happening? Or is it better to remove the application entirely and start fresh? Thanks
  6. We have a scenario in our organisation where we want to map a huge lot of environment variables for specific machines. Each and every variables are unique to each machine. There are around 6000 variables which needs to be mapped to 6000 machines. Is there any way we can handle it through SCCM ?
  7. Hello, I am wondering if it is possible to deploy an application update ONLY to clients that already have the application installed. For example Bob-PC - Java installed Tom-PC - Java installed Jim-PC - Not installed Fred-PC - Java installed Mike-PC - Not installed I'd like only the systems that have it to get it, not every system. Thanks!
  8. Good Afternoon all, I know there is some logic when updating the source files for an application that can differentiate installing onto a 32 bit system or a 64 bit system, and also that there are detection methods to determine if something is installed. What I would like to know (or if anyone has done this) is how you can appropriately use logic to determine which software to install. Here's the example scenario if I lost anyone: Computer A is 64-bit Windows 10 and has 32-bit installed Mozilla Firefox 51 Computer B is 64-bit Windows 10 and has 64-bit installed Mozilla Firefox 51 Since computer A has 32-bit Firefox installed, go ahead and install 32-bit Firefox 54 Since computer B has 64-bit Firefox installed, go ahead and install 64-bit Firefox 54 I haven't tried this myself yet, but I didn't want to go down the rabbit hole and get lost. I have been able to successfully deploy a 32-bit and 64-bit application that uses the logic "Windows X 32-bit" and "Windows X 64-bit" to differentiate based upon processor architecture, but I don't believe the same concept will work here. Thanks!
  9. I've created an application to install Mozilla Firefox. What I am trying to do is be able to Install either the Rapid Release version or the Extended Support Release version based upon which version a computer already has installed. I created the application and two deployment types that use registry based detection for the default key with a version #. (54.0 for RR and 52.2.0 for ESR). How can I prevent one then the other from installing, or specify that only the matching one that the client has will get installed? (I attempted to do this, and it installed the ESR, then the RR version). Thanks!
  10. I've read some varying info on deploying applications using variables. What I'm trying to do is that lets day I have a machine name "PD-000001" and one named "EH-000001" i'd like to install a certain set of applications based upon the first two or three characters of the computer's name which indicates the department the computer is in. Anyone have any good reading on this or have done it? Thanks!
  11. Two questions The 7zip and Firefox are applications, which I can easily add/change an icon. Is there a similar process or method to make the "programs" from Packages have icons? 2nd question - Some of my applications don't show icons in Add/Remove Programs, While this doesn't really cause any issues other than it is less aesthetically pleasing, I am curious has anyone else come across this, and if so, is there a fix?
  12. Hey all, I need some advice, tips, tricks, and help. Currently, I have no issues deploying Software Packages or Applications that are MSI based. However, there are a lot of software's out there that I want to install in a TS, as well as have it show up in Software Center. The software I am trying to create a package/application for are so far, Firefox and Dropbox. I assume however, once I get one package working, I can duplicate the process for the rest. Thanks in advance,
  13. Hallo, maybe someone can help me.. I need to hide some applications an my servers, but they should be visible on clients. Has anyone a hind for me? Best way to do this? Thank you. Johannes
  14. Hi 80% of or deployed applications are done under a user context, if we need to remove them from the devices, but the same user never logs onto those devices again, I.e. remove under the system context. will this work or is there another method, we are getting grief from our licencing dept for redundant install everywhere due to hot desk'ing. thanks Rob
  15. Hello, I definitely cannot understand the monitoring part !!!! Do you know why there are sometimes inconsistencies between the Deployment Status Summary that you can see in the Monitoring>Deployment tab and the Deployment Status Per Deployment Type that you can see by clicking on View Status ? (See file attached) I really love to know more about this because if we cannot monitor correctly the deployments we made, it would be difficult to know what to do in case of failure because we don't even know those ...
  16. Hey Guys - I recently started at a place where SCCM 2012 1511 had recently been installed. Even though the person who installed it had no prior experience with SCCM, it seemed to be running pretty well. Today, though, after issues with newly deployed clients, I found there was an issue with the Management Point. I've researched and tried many things, but wanted to post what's going on in case others had suggestions... Issues in Test URLs When going to either site below, I'd get a 500 error - http://primaryfqdn/sms_mp/.sms_aut?MPlist - http://primaryfqdn/sms_mp/.sms_aut?MPcert When going to them on the primary, I got an error that I didn't have permissions for the web.config file in the MP folder Issues in Server Logs: mpcontrol.log Call to HttpSendRequestSync failed for port 80 with status code 500, text: Internal Server Error SMS_MP_CONTROL_MANAGER 3/1/2016 2:49:00 PM 4972 (0x136C) STATMSG: ID=5436 SEV=E LEV=M SOURCE="SMS Server" COMP="SMS_MP_CONTROL_MANAGER" SYS=FQDN SITE=ABC PID=8168 TID=10576 GMTDATE=Tue Mar 01 12:44:12.091 2016 ISTR0="500" ISTR1="Internal Server Error" ISTR2="" ISTR3="" ISTR4="" ISTR5="" ISTR6="" ISTR7="" ISTR8="" ISTR9="" NUMATTRS=0 SMS_MP_CONTROL_MANAGER 3/1/2016 6:44:12 AM 10576 (0x2950) Resolution? After restarting this server and the SQL server (both Windows 2012 R2), I installed IIS 6 Tools then ran cscript %SYSTEMDRIVE%\inetpub\adminscripts\adsutil.vbs SET W3SVC/AppPools/Enable32bitAppOnWin64 0. I also added Read permissions for the local IIS_usrs account to the web.config file. Once the above was complete, all errors in mpcontrol.log were resolved. Also, I could successfully refresh policy dfor the client on my PC (couldn't before) Hooray! -- BUT -- Still Issues? With the current IIS log stil open in CMTrace, I still see numerous 500 lines plus an occasional 404. I can also now visit the App Catalog - BUT - when I try to install a basic application (advertised as available), I get the error saying "The security information for this application could not be verified... On my workstation, I manually refreshed policy for Machine and Application about 15 minutes ago. If I open my LocationServices.log file, though, I see tons of recent errors: In StatusAgent.log, I get frequent "Failed to determine MP type. Error 0x0" ...and in ccmexec.log, I'm getting the below currently... Any suggestions? Thanks! UPDATE Just to see what happens, I ran CCMClean on my workstation, renamed the old CCM and ccmsetup folders, and am re-deploying the client from the primary right now. I'm curious to see what virgin log files report. UPDATE #2 Well that was fast... While monitoring ccmsetup.log (once it appeared), I got the below errors. Note: Most blurred out sections are the FQDN of the primary. UPDATE #3 Argh - seems DHCP decided to give me a boundary which wasn't on the boundary list provided initially... Should be good now at least for client install...
  17. Hello i just deployed application to client computer. And i can see it in Software Center. But when i installing a software, it just freezes at 0% installing. What is wrong with it?
  18. Would anybody happen to know what may be causing my packages to sit at 0.0% compliance once deployed to any specific collection? Applications deploy within 20 minutes, so there's no issues there. I need a specific package that references a .bat file togo out and uninstall ALL Java on a specific collection, but the package that contains the .bat file, will not deploy. It's been "deployed" longer than the software cycle so that's not what Im waiting for. Zero errors on DP. Also, would any of you knowledgable helpful folks be able to shed some light on scripting the deployment of the .bat file via Appplication that install Java 8u51? I've tried it multiple ways, but no success? Thank you in advance for all your support.
  19. Hello guys. Im using SCCM 2012. I just deployed application to my client computer(win7-32). But from client computer i cant see deployed application in software center and application catalog.Must i use distribition point to deploy any application? What log should i see?
  20. OK Guys. I was preparing for a Java update in our environment and made one application supersede all other Java applications. I did not have any active Java deployments but yet when I came in this morning, low and behold, Java had started updating across the organization! Turns out, the same Java application was in a Task Sequence which was deployed as available to a large number of machines so SCCM started updating Java on them. I read that this was sent in as a design change but did not make it into 2012 R2. My question is how do you deploy available task sequences and what is best practice? We are not currently utilizing unattended PC builds so I don't deploy any Required Task Sequences. I have thought about deleting all my deployments and then just deploying to specific collections and have the technician add whichever PC they wanted to image to said collection beforehand. This just seems counter intuitive. Any thoughts? Anyone been burned by this before? SCCM 2012 R2
  21. Hi Everyone Strange problem we seem to be getting - wonder if anyone else has found the same issue... Standard task sequence for deploying Windows 7 x86 and some standard software, used on 7 remote sites each using a local distribution point One site seems to keep failing, on installing a custom application. Same task sequence works on other sites without issue on same make and model of machine Rebuilt the distribution point onto the same hardware, from Svr2008 up to Svr2012R2 - still failed task sequence Built a new DP as a virtual machine for testing - distributed content needed - failed the task sequence Convert the application to a package and it works fine! - but that seems to be a step backwards, and the TS works without issue at all other sites! Anyone have any ideas on what to look at or try? Thanks John
  22. Hi All, Has anyone ever written a script or report to pull out packages and applications which are not distributed to any DPs? We are wanting to do some cleaning up of our source folder... Thanks John
  23. Is it possible to set a deployment to superseded another deployment and it automatically installs for all those users which have it installed, but remains "available" for those that haven't. Take for instance a Java install. I create a Java application with v8.35. I set it as Available and deploy to the Staff collection. Users who require Java can install it and the rest do not. A new version is released. I create a new application Java v8.45. I set it to superseded v8.35 and deploy as 'Available' again to the Staff collection. I retire v8.35 at the same time. How can I make the deployment update all those users who manually chose to install v8.35, but not force a collection wide "required" rollout of java. Thanks in advance. I think I know the answer in that SCCM doesn't handle third party software updates like this, but it seems like a pretty straightforward and basic feature that would benefit many.
  24. So I have a scenario that I work at a college full of computer labs that have a basic load on all of the machine with some variations in each lab. For example while all of the labs will have MS Office not all of them have Autocad. Anyways I was wondering if there was anyway that I could use SCCM's Compliance feature to make the right software was installed in the right labs, and if a machine was missing something, then in remediation it would autoload said missing software? John
  25. I'm trying to deploy Java 8 to our workstations for the first time, using v8u31. We currently have v7u71 installed. I ran the EXE and grabbed the msi from it's location in appdata like I normally do. I understand that there's no longer a cab file to go with the msi, it's all included in the msi file itself. I created an application and deployment type in SCCM from the msi file as normal, but it's failing to install. I've searched online a bit and found several posts with varying syntax to use for the command line, but after trying each one I'm still getting the same failure with return code 1603. I tried installing manually from a command prompt using one of the same command lines that was failing, and was able to install it successfully. Has anyone here been able to successfully deploy a recent version of Java as an application through SCCM? How did you do it? Here's the section of AppEnforce.log showing the install attempt: <![LOG[+++ Starting Install enforcement for App DT "Java 8 Update 31 - Windows Installer (*.msi file)" ApplicationDeliveryType - ScopeId_CADCA650-1EC0-4F91-96E4-EB2F3A11F57F/DeploymentType_7f67f2fc-8f14-4ccd-9c4f-759a278963a0, Revision - 12, ContentPath - C:\WINDOWS\ccmcache\7q, Execution Context - System]LOG]!><time="12:01:27.777+360" date="02-05-2015" component="AppEnforce" context="" type="1" thread="6996" file="appprovider.cpp:1702"> <![LOG[ A user is logged on to the system.]LOG]!><time="12:01:27.779+360" date="02-05-2015" component="AppEnforce" context="" type="1" thread="6996" file="appprovider.cpp:2083"> <![LOG[ Performing detection of app deployment type Java 8 Update 31 - Windows Installer (*.msi file)(ScopeId_CADCA650-1EC0-4F91-96E4-EB2F3A11F57F/DeploymentType_7f67f2fc-8f14-4ccd-9c4f-759a278963a0, revision 12) for system.]LOG]!><time="12:01:27.782+360" date="02-05-2015" component="AppEnforce" context="" type="1" thread="6996" file="appprovider.cpp:2148"> <![LOG[+++ Application not discovered. [AppDT Id: ScopeId_CADCA650-1EC0-4F91-96E4-EB2F3A11F57F/DeploymentType_7f67f2fc-8f14-4ccd-9c4f-759a278963a0, Revision: 12]]LOG]!><time="12:01:27.790+360" date="02-05-2015" component="AppEnforce" context="" type="1" thread="6996" file="localapphandler.cpp:291"> <![LOG[ App enforcement environment: Context: Machine Command line: msiexec /i jre1.8.0_31.msi WEB_JAVA=1 WEB_JAVA_SECURITY_LEVEL=H NOSTARTMENU=1 WEB_ANALYTICS=0 AUTO_UPDATE=0 EULA=0 SPONSORS=0 REBOOT=0 INSTALL_SILENT=1 Allow user interaction: No UI mode: 0 User token: null Session Id: 1 Content path: C:\WINDOWS\ccmcache\7q Working directory: ]LOG]!><time="12:01:27.790+360" date="02-05-2015" component="AppEnforce" context="" type="1" thread="6996" file="appcontext.cpp:85"> <![LOG[ Prepared working directory: C:\WINDOWS\ccmcache\7q]LOG]!><time="12:01:27.791+360" date="02-05-2015" component="AppEnforce" context="" type="1" thread="6996" file="appcontext.cpp:189"> <![LOG[Found executable file msiexec with complete path C:\WINDOWS\system32\msiexec.exe]LOG]!><time="12:01:27.794+360" date="02-05-2015" component="AppEnforce" context="" type="1" thread="6996" file="executility.cpp:188"> <![LOG[ Prepared command line: "C:\WINDOWS\system32\msiexec.exe" /i jre1.8.0_31.msi WEB_JAVA=1 WEB_JAVA_SECURITY_LEVEL=H NOSTARTMENU=1 WEB_ANALYTICS=0 AUTO_UPDATE=0 EULA=0 SPONSORS=0 REBOOT=0 INSTALL_SILENT=1 /qn]LOG]!><time="12:01:27.795+360" date="02-05-2015" component="AppEnforce" context="" type="1" thread="6996" file="appcontext.cpp:338"> <![LOG[Valid MSI Package path = C:\WINDOWS\ccmcache\7q\jre1.8.0_31.msi]LOG]!><time="12:01:27.797+360" date="02-05-2015" component="AppEnforce" context="" type="1" thread="6996" file="appcontext.cpp:765"> <![LOG[ Advertising MSI package [C:\WINDOWS\ccmcache\7q\jre1.8.0_31.msi] to the system.]LOG]!><time="12:01:27.798+360" date="02-05-2015" component="AppEnforce" context="" type="1" thread="6996" file="appcommon.cpp:125"> <![LOG[ Executing Command line: "C:\WINDOWS\system32\msiexec.exe" /i jre1.8.0_31.msi WEB_JAVA=1 WEB_JAVA_SECURITY_LEVEL=H NOSTARTMENU=1 WEB_ANALYTICS=0 AUTO_UPDATE=0 EULA=0 SPONSORS=0 REBOOT=0 INSTALL_SILENT=1 /qn with user context]LOG]!><time="12:01:29.123+360" date="02-05-2015" component="AppEnforce" context="" type="1" thread="6996" file="appexcnlib.cpp:205"> <![LOG[ Working directory C:\WINDOWS\ccmcache\7q]LOG]!><time="12:01:29.123+360" date="02-05-2015" component="AppEnforce" context="" type="1" thread="6996" file="appexcnlib.cpp:219"> <![LOG[ Post install behavior is BasedOnExitCode]LOG]!><time="12:01:29.129+360" date="02-05-2015" component="AppEnforce" context="" type="1" thread="6996" file="appcommon.cpp:1094"> <![LOG[ Waiting for process 3556 to finish. Timeout = 120 minutes.]LOG]!><time="12:01:29.132+360" date="02-05-2015" component="AppEnforce" context="" type="1" thread="6996" file="appexcnlib.cpp:2015"> <![LOG[ Process 3556 terminated with exitcode: 1603]LOG]!><time="12:01:34.744+360" date="02-05-2015" component="AppEnforce" context="" type="1" thread="6996" file="appexcnlib.cpp:2024"> <![LOG[ Looking for exit code 1603 in exit codes table...]LOG]!><time="12:01:34.745+360" date="02-05-2015" component="AppEnforce" context="" type="1" thread="6996" file="appexcnlib.cpp:508"> <![LOG[ Unmatched exit code (1603) is considered an execution failure.]LOG]!><time="12:01:34.745+360" date="02-05-2015" component="AppEnforce" context="" type="2" thread="6996" file="appexcnlib.cpp:594"> <![LOG[++++++ App enforcement completed (6 seconds) for App DT "Java 8 Update 31 - Windows Installer (*.msi file)" [ScopeId_CADCA650-1EC0-4F91-96E4-EB2F3A11F57F/DeploymentType_7f67f2fc-8f14-4ccd-9c4f-759a278963a0], Revision: 12, User SID: ] ++++++]LOG]!><time="12:01:34.747+360" date="02-05-2015" component="AppEnforce" context="" type="1" thread="6996" file="appprovider.cpp:2448"> The application log on the client shows this error: Log Name: Application Source: MsiInstaller Date: 2/5/2015 9:41:31 AM Event ID: 11722 Task Category: None Level: Error Keywords: Classic User: SYSTEM Computer: HP4429.davchc.com Description: Product: Java 8 Update 31 -- Error 1722. There is a problem with this Windows Installer package. A program run as part of the setup did not finish as expected. Contact your support personnel or package vendor. Action installexe, location: C:\WINDOWS\Installer\MSIF890.tmp, command: /s INSTALLDIR="C:\Program Files (x86)\Java\jre1.8.0_31\\" EULA=0 AUTO_UPDATE=0 SPONSORS=0 REPAIRMODE=0 Event Xml: <Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event"> <System> <Provider Name="MsiInstaller" /> <EventID Qualifiers="0">11722</EventID> <Level>2</Level> <Task>0</Task> <Keywords>0x80000000000000</Keywords> <TimeCreated SystemTime="2015-02-05T15:41:31.000000000Z" /> <EventRecordID>4510</EventRecordID> <Channel>Application</Channel> <Computer>HP4429.davchc.com</Computer> <Security UserID="S-1-5-18" /> </System> <EventData> <Data>Product: Java 8 Update 31 -- Error 1722. There is a problem with this Windows Installer package. A program run as part of the setup did not finish as expected. Contact your support personnel or package vendor. Action installexe, location: C:\WINDOWS\Installer\MSIF890.tmp, command: /s INSTALLDIR="C:\Program Files (x86)\Java\jre1.8.0_31\\" EULA=0 AUTO_UPDATE=0 SPONSORS=0 REPAIRMODE=0 </Data> <Data>(NULL)</Data> <Data>(NULL)</Data> <Data>(NULL)</Data> <Data>(NULL)</Data> <Data>(NULL)</Data> <Data> </Data> <Binary>7B32364132344145342D303339442D344341342D383742342D3246383332313830333146307D</Binary> </EventData> </Event> Lastly, I'm attaching the jusched.log file from c:\windows\temp, which appears to be the java's own install log file. Unfortunately, I see in there that it failed, but don't see an indication of why. . . jusched.log
×
×
  • Create New...